Véget ért a negyedik Nation Wars, rég láthattunk ilyen szoros döntőt!

Véget ért a negyedik Nation Wars, rég láthattunk ilyen szoros döntőt!

A közvetítés, a hangulat és a persze a párharcok is nagyszerűek voltak. Megint új királya van a nemzetek csatájának.

Tegnap előtt befejeződött a negyedik Nation Wars torna, ahol nem túl meglepő módon a koreai trió nyert legvégül. De azért elmondható, hogy nem volt ez annyira egyértelmű, az utolsó bo9 a lengyelek ellen igencsak szoros volt. Persze azt is hozzá kell tenni azért, hogy ebben az évben az ázsiaiaktól hiányzott az idei világbajnok Byun, aki inkább a GSL-re készült ehelyett. A verseny egyébként nagyon jó hangulatban zajlott, a szervezés és a technológiai háttér egyértelműen csillagos ötös volt, rég láthattunk ilyen felszabadult légkörű SCII bajnokság. A szervezők megpróbálták most kicsit poénos irányba elvinni az egészet, legalábbis a meccsek közbeni bevágásokkal és poénos intermezzókkal, ami egy járható út lehet a jövőre nézve. Az egész érzésre sokkal könnyedebb volt, mint mondjuk egy Kespa Cup. De ezek után lássuk mi is történt a negyeddöntőkben és persze a döntőben.

Elődöntő

Lengyelország – Kanada 4-2

Ha valaki szereti a ZVZ-t akkor annak nem lehetett panasza ezen az összecsapáson. A hat meccsből négynél ez volt a leosztás. Ebből kifolyólag pedig az egész egy hatalmas vérfürdő lett. Elazer erősen bekezdett, az első három körben rendre elverte a teljes kanadai csapatot. Megint látszott az, ami már eddig is, hiszen a vörösöknél egyedül Scarlett tudta tartani a lépést, se Semper, sem pedig NoRegreT nem tudott még csak közel sem férkőzni a lengyel Zerghez. Szóval a helyzet úgy állt, hogy még egy bukta és Kanada már búcsúzik is, de akkor Scarlett jött és nagyon úgy tűnt nem állítja meg senki. Egy szoros meccsen megverte Elazer-t és MaNa-t is gyorsan bedarálta. De Nerchio már túl nagy falat volt és a lengyelek 4-2 arányban továbbmentek.

Németország – Dél-Korea 1-4

A kezdés jó volt, ShoWTimE az első körben nagyon jó mikro játékkal megverte sOs-t. Viszont ezzel vége is volt a nagy menetelésnek, mert jött InnoVation és sorra küldte vissza a játékosokat a kispadra. Se TLO, se HeRoMaRinE nem talált rajta fogást, a Terran nagyszerű és higgadt játékkal bejuttatta a csapatát az döntőbe. Ja közben pedig Zest elment várost nézni, mert más dolga nem volt. Összegezve tehát, a német csapat nem volt rossz, de InnoVation egy szinttel feljebb van, ezt nem lehet tagadni.

Döntő

Dél-Korea – Lengyelország 5-4

Na ez volt aztán az összecsapás, főleg azért mert a bo9-es formátumban mind a kilenc meccsre szükség volt, hogy kiderüljön, ki is a legjobb. Mindkét csapat bevetett minden. A koreaiaktól Zest és InnoVation nagyon ment, a negyedik kör végén már 3-1-re vezettek, de akkor Nerchio megrázta magát és csinált egy All Kill-t. Már úgy tűnt, hogy nem lehet megállítani, de akkor ismét InnoVation ült az egér mögé és ott vége volt, először Nerchio utána pedig Elazer is gyorsan elvérzett.

Mindent összevetve az egész verseny jó volt, végre nem arról, szólt az egész, hogy jöttek a koreaiak és tönkrevertek mindenkit. Nerchio kivételesen jól játszott és következő hetekben Scarlett-re is érdemes lesz odafigyelni, hogy mit tud majd hozni a GSL-ben.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.