A Rift Esports-nak a korábban kivált tagjaival kell megküzdenie a MEB helyért

A Rift Esports-nak a korábban kivált tagjaival kell megküzdenie a MEB helyért

A Rift Esports tavalyi felállásából mindössze két ember maradt, LifeFish és Dugó, a többiek viszont többségre hivatkozva szeretnék a MEB helyet.

Mint az már köztudott, a Magyar Elit Bajnokság 1. szezonjában 3-4. helyen végző Rift Esports a szezont követően kettészakadt. Az eredeti Rift Esports része, ahol a menedzsmenten kívül két tag maradt, LifeFish és Dugó, egészültek ki Carabonnal, Kubuval és Frennával (Dugó még pozíciót is váltott lövészről támogatóra). Az eredeti csapat, avagy más néven Alphazors három tagja, Koeles, Seffer és Tobi, jelenleg "parlagon van", viszont kvázi többen vannak, mint az aktuális RIFT MEB résztvevő játékosai, ebből ered a konfliktus.

Kié legyen a MEB-en való szereplési jog?

Egy részről a Rift, aki mint szervezet birtokolja a jogokat a MEB-hez, szeretne bent maradni. Azonban a másik oldal is valamilyen szinten jogosan tartana igényt rá, mivel a csapat nagyobb hányadát teszik ki, mint játékosok, akik megküzdöttek a bejutásért és a bennmaradásért is. Így felmerül a kérdés, hogy ki érdemli meg a lehetőséget.

Ebben a helyzetben a Riot Games Magyarország a felelős döntéshozó szervezet, viszont ők sem tudtak egyértelmű konklúzióra jutni, hogy végül is kinek adják meg a lehetőséget a második szezonban. Szerencsére készültek az ilyen eshetőségre is, hiszen az etikai kódex, amit minden játékos aláírt a MEB előtt, erre is kitér:

A 2016-os őszi bajnokság első négy helyezettje jut tovább a 2017-es tavaszi bajnokságra. Vitás helyzet esetén (pl. csapat kettészakadása, menedzsment és játékosok közti ellentét, stb.) a Riot Games Magyarország saját hatáskörben dönt a bejutó csapat összetételéről.

(Részlet a Magyar Elit Bajnokság etikai kódexéből)

Hosszas gondolkodás után úgy döntött a Riot magyar szekciója, hogy mindkét csapatnak megadja a lehetőséget és ennek fényében március 5-én, vasárnap délután 17:00-tól egy Bo5 keretein kell megküzdeniük. A győztes azonnal meghívást kap a MEB-re, a RIFT jelenlegi helyére, a vesztes csapat pedig még bejuthat a rendes kvalifikáción keresztül, ami a maradék két helyért folyik.

A Rift Esports jelenleg egy teljes 5 fős csapat, a másik trió viszont még nem, így ők két tagot is keresnek, akik a megfelelő színvonalat képviselik. Ha úgy érzed, hogy ez a játékos te lehetsz, mindenképp vedd fel velük a kapcsolatot itt. Ha a Riot szempontjából nézzük, talán ez a legkézenfekvőbb döntés, azonban az Alphazors biztos, hogy hátrányból indul majd, hiszen míg ők jelenleg nem is csapatoznak aktívan, addig a Rift jelenleg is küzd többek között a LoL Roadshow fináléba kerülésért, így a rutin mindenképpen mellettük szól majd.

Ti egyetértetek a Riot döntésével?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.