Gosu:

Gosu: "Ez az egész egy hülyeség volt. Még mindig nem hiszem el, hogy mindenki ellenem fordult"

A Yahoo esports készített egy interjút Gosu-val, ahol szó esik arról is, hogy miként is kezdett el streamelni, vagy hogyan ismerte meg a League of Legends-et.

Szerintem sok játékosnak nem kell bemutatni hi im Gosu-t, ha ismerni nem is, de hallani már biztos sokan hallottak róla. Jelenleg a TSM-nél van leszerződve sub-ként és napjaink egyik leghíresebb ADC játékosává vált a méltán híres Vayne játékaival.

A 22 éves srác már több millió követőnél jár a Twitch-en, már lassan fél millió kedvelésnél a Facebookon és persze milliók követik a YouTube-on is.

Nem egy szokásos történetet írt Gosu, hiszen az egész úgy kezdődött, hogy se mikrofon, se kamera nem volt a streamjén csak játék és zene. Így streamelt bő két évig, majd 2015 decemberében végre meghallhattuk a hangját. Előtte sok mindenki "grill"-nek hitte, azaz, hogy lány, de kiderült, hogy nem az. Erre a streamre rengeteg néző érkezett, több mint 100 ezer, így egy kicsit megugrott a hírneve. Ezután már azt is megtudhattuk, hogyan néz ki, hiszen Twitterre töltötte fel az első képet magáról.

Ez volt az első kép, amin megláttuk a titokzatos Gosu-t. Ezután egy újévi streamben, ahol Trick2G-vel játszott, jó pár feles elfogyasztása után nyögött ki olyanokat, hogy január 10.-én öngyilkos lesz. Ez óriási port kavart, a kijelentés után még a rendőrök is kiérkeztek hozzá. Később elmondta, hogy 8 évig depressziós volt, de most, hogy egy nagyon nagy rajongótábor áll mögötte sikerült erőt merítenie és legyőznie a depressziót és az öngyilkossági szándékait is visszavonta.

A Yahoo eSports nemrég készített egy interjút vele, ahol a kezdetektől kezdve a mostani állásig tudhatunk meg mindent.

Miért tartottad titokban azt, hogy fiú vagy-e vagy lány?

Rendkívül félénk voltam. Mindig is nagyon félénk srác voltam sosem szerettem sok ember előtt beszélni. Kezdetben úgy éreztem, hogy nem szeretném kiadni a hangomat sem senkinek csak játszani szeretném a játékot. Streamelni szerettem volna és az embereknek megtetszett. De végül ez lett az én hobbim, úgyhogy hozzá kellett szoknom.

Gosu még a Starcraft-tal került közel a gamerkedéshez rengeteg órát ölt a Blizzard játékába. De sosem játszott versenyszerűen mindig csak szórakozásból. 2010-ben mikor még a Starcraft-ra volt ráfüggve, az egyik barátja megmutatott neki egy rendkívül új, alig egy éves játékot, a League of Legends-et.

Fogalmam sem volt mi az a MOBA, sosem hallottam róla. Elkezdtem vele játszani, de nem igazán tetszett. Azt éreztem ez nem az én játékom. 

Három hónap után, megint visszatért a LoL-hoz és azóta le se tud szállni róla. 

Az első streamje 2012-ben, még az Own3D oldalán kezdődött. Az akkori ELO rendszer szerinti rankja Silver volt, ami akkoriban a harmadik legnagyobb ranknak számított. 

Nem azért kezdtem el streamelni, mert tudtam, hogy jó vagyok, hanem mert élveztem. A barátaimmal tudtam beszélgetni miközben streameltem. 

Ez idő alatt Gosu még nem annyira ismerte a kompetetív szcénát, se az LCS-t. De mégis egy profi játékos inspirálta őt, aki nem más, mint Yiliang "Doublelift" Peng.

Mindig néztem a közvetítéseit az Own3D-en és egyszerűen megszerettem a streamjeit. Az egyénisége is szimpatikus volt, nagyon vicces volt őt nézni.

Ez után a Riot Games kiadta a mostani kedvencét Vayne-t, aki egy nagyon sok sebzéssel rendelkező rendkívül mobilis hős. Ekkor kezdte el egy kicsit komolyabban venni a játékot.

Elkezdtem komolyan venni ezt az egészet. Sikerült kijutnom Silverből Platinumig, aztán Platinumból Diamondba. Season 3-ban kezdtem el egész jó lenni, amikor még csak 50 hely volt Challengerben, úgyhogy csak Diamond 199 LP-ig jutottam, ami szerintem mondhatni már Challenger. 

Gosu hírnevét talán a Vayne játékai indították be, amikor még csak highlight videókat töltött fel, mit sem sejtve.

Elkészítettem az első montage videómat és felrobbant tőle a Reddit. Következő nap elkezdtem streamelni és 50-100 néző helyett hirtelen 5 ezer lett és mindenki mondta, hogy te jó ég ez a srác nagyon jó. Ez volt a kezdete a streamelésnek.

A hirtelen hírnév miatt kicsit át kellett terveznie az életét, hiszen ilyenkor még egyetemre járt. 

Kezdtem azt gondolni, hogy ez már egy munka. Kapok érte pénzt. Talán elegendő pénzt ahhoz, hogy meg is éljek belőle? Mégis csak egy játékkal játszom a megélhetésemért? Pénzt kerestem azzal, amit szeretek. Egyszerűen nem tudtam felfogni mi történik, nem hittem el. Akkor még, azt mondtam, hogy mennyire király lenne, hogyha híresebbé válnék mint Doublelift. 

Annak ellenére, hogy szinte minden adottsága megvan ahhoz, hogy profi játékos legyen mégse tette. Akkoriban még úgy érezte, hogy nincs meg benne az a tehetség, ami egy profi csapathoz való csatlakozáshoz szükséges.

Csakis egy top-tier csapatnál játszanék. Nem érné meg nekem az, hogy otthagyjam a teljes idős streamerkedést egy gyenge csapatért az LCS-ben, akikkel nem érhetnék el sikereket. Nem csak emiatt, de nem vagyok elég jó egy top-tier csapathoz. Az egyetlen lehetőségem az lenne, hogy játszok egy kicsit a Challenger Seriesben, hogy megtudjam milyen profikkal játszani, de akkor sem érné meg.

Nemrég volt egy olyan felvetés, hogy Gosu scriptel. Kis részeket vágtak ki a streamjéből, amikor egy Riot által megerősített bug miatt úgy tűnt, mintha egér kattintás nélkül kerülné ki az ellenfél csapdáit. Ez a dráma egy egész este zajlott le, amíg Gosu aludt ezért nem is tudott semmiről. 

Ez az egész egy hülyeség volt. Még mindig nem hiszem el, hogy az egész közösség ezt hitte és azt hitték, hogy az egész eddigi karrieremet feláldoznám ez miatt. De, ha logikusan nézünk a kivágott klipre akkor látjuk, hogy ez az egész csupán egy bug.

Még az egykori példakép is reagált a scriptelős félreértésekre.

Ezekből is látszik, hogy egy streamer nem csak akkor lehet sikeres, hogyha elég interaktív a nézőivel, hanem elég csak szimplán jól játszani és erről montage videókat készíteni.

Ti követitek Gosu-t? Ha igen, akkor mióta?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.