Nagypályás befektetők érkeztek a Cloud9-hoz - új korszakba léphet a csapat

A Cloud9 már eddig sem volt kicsi, most pedig megint pénz állt a házhoz. Hova lehet még továb fejlődni?

A Cloud9, mint esport szervezet már a 2012 novembere óta létezik. Akkor még Quantic Gaming néven futott és egyedül egy League of Legends csapata volt. Az első tulajdonosa Simon Boudreault volt, aki miután örökölt egy csinosabb summát, úgy döntött, hogy beszáll az esport bizniszbe. Az ötlet jó volt, csak a kivitelezés sikerült gyengére, hiszen a csapat nagyjából mindenhol bukdácsolt, nem jöttek az eredmények. Emellett pedig a szervezet vezetősége a játékosainak sem fizette ki a jogos jussukat. 2013-ra több tízezer dollár adósságot sikerült felhalmozniuk. Amikor pedig a mélyponton voltak, akkor jött Jack Etienne, a Team Solomid akkori menedzsere és összesen 10.000 dollárért megvette az egészet. Innentől kezdve pedig a történet vett egy 180 fokos fordulatot és a Cloud9 szárnyalni kezdett.

Előbb az NALCS-ben értek el sikereket, majd az ott szerzett erőforrásokból egyre több játékban raktak össze csapatot. Ma már van csapatuk a CS:GO-ban, Dota 2-ben, Vainglory-ban, Hearthstone-ban, Super Smash Bros.-ban, Heroes of the Strom-ban, Call of Duty-ban, HALO-ban és Overwatch-ban is. Nem csoda, hogy a vállalat a befektetők számára egy nagyon vonzó célpont. Nemrég pedig Etienne bejelentette, hogy új üzleti partnerekkel kötöttek megállapodást.

„Sikerült egy fantasztikus befektető csoportot találnunk, akik csakúgy, mint mi, a következő szintre akarják emelni a szervezetet. A kapott erőforrásokkal a jövőben a Cloud9 tovább fog terjeszkedni az esport világban, de persze nem felejtjük el a mostani játékosainkat sem. A legfontosabb, hogy nekik minden tökéletes legyen.”

Etienne egyébként már a TSM érában is az egyik legsikeresebb csapatmenedzser volt. A Cloud9 eredményeit is döntő részben neki lehet tulajdonítani. Nemrég Alexis Ohanian a Reddit egyik alapítója a következőket mondta róla:

„Jack Etienne egy világszínvonalú esport szervezetet épített fel. Mindig hosszú távban gondolkodik, amikor van ideje, akkor kikéri a rajongók véleményét, ezzel pedig tovább vezeti a Cloud9 csapatát egy fényes jövő felé.”

Azt nem tudni, hogy mekkora összeg érkezett a házhoz, de a befektetők között ott van Hunter Pence a San Francisco Giants baseball játékosa, Kimbal Musk a Tesla egyik igazgatója (Elon Musk öccse), Min Kim a Bonefire Studios társalapítója, Todd Boehly az LA Dodgers tulajdonosa, a United Talent Agency, Joe Montana a 49ers Hall of Fame játékosa és még sokan mások is.

Az biztos, hogy a Cloud9 az esport világ egyik legnagyobb szervezete és ezt mindössze pár év alatt érte el. Ezek szerint Jack Etienne tényleg ért a dolgához. Jó kérdés, hogy a feltehetőleg nagyobb összegből, hova fejlődnek majd.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.

Üzlet - Ismerjük meg a fő burgonyafajtákat!

Talán nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a burgonya az egyik legfontosabb növényünk, főként azért, mert rendkívül sokféleképpen lehet felhasználni. Alkalmas emberi fogyasztásra, fontos nyersanyaga az élelmiszer- és a gyógyszeriparnak.