7 millió dolláros befektetést kapott a Fnatic!

7 millió dolláros befektetést kapott a Fnatic!

Talicskával hordják a pénzt a narancs-feketékhez!

A Boston Celtics, a Houston Astros, az AS Roma összesen 7 millió dollárt (átszámítva kb. 2 milliárd Ft) fektetnek a Fnatic csapatába, jelentette be a gárda hétfőn. Az együttműködés kevesebb mint két hónappal azután jött, hogy az AS Roma közös projektet indított a narancs-fekete gárdával, amelynek keretében közösen szerződtettek 3 FIFA játékost.

A Celtics részéről is volt már érdeklődés az e-sport iránt, a csapat CEO-ja, Wyc Grousbeck korábban azt nyilatkozta, lesz a jövőben egy eCeltics, amivel valószínűleg a 2018-ban debütáló NBA 2K bajnokságra utalt, így a jövőben valószínűleg nem lesz meglepetés, ha a Fnaticnak lesznek NBA 2k játékosai.

"Erős növekedés jellemezte az e-sportot az elmúlt években, de az igazi változást a sport franchise-ok, a médiavállalatok és a komoly befektetők megjelenése hozta. Nagyon izgatottak vagyunk az e-sportban rejlő lehetőségek kapcsán, a világszínvonalú befektetők és tanácsadók pedig csak további lehetőségeket adnank nekünk, hogy éljünk ezekkel a lehetőségekkel és fejlődjünk" - mondta Sam Mathews, a Fnatic alapítója.

Európában a Fnatic és a G2 a két legerősebb e-sport márka, előbbi nagyobb múltja, valamint most még valamivel erősebb márkajelenléte (pl. a Fnatic Gear) miatt teljesen logikus döntés befektetői oldalról. A csapat egyébként elég sikeres nem csak League of Legends-ben, de CS:GO-ban is.

Ettől függetlenül, a 7 millió dollár úgyis meredek, hogy 2-3 évvel ezelőtt még csak arról beszéltünk, hogy úristen, milliós díjazása lesz egy e-sport versenynek. Nem igazán volt még ideje ennek a piacnak, hogy visszatermelje a befektetéseket, de a támogatók szerint óriási jövő vár erre a szegmensre.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kép: Lolesports Flickr

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.