Hirdetés

Mostantól szűrni lehet a LoL csatornákat - éles a Twitch új játékszere

Látni akarod, ahogy egy Challanger játékos Teemo-val nyomul, mostantól erre is lehet szűrni a Twitchen.

Hirdetés

Az vitathatatlan, hogy a Twitch-en a League of Legends messze a legnépszerűbb játék, így van ez már évek óta. Persze a CS:GO, az Overwatch vagy a Hearthstone egy-egy alkalommal meg tudja verni nézettségben, de ez a legtöbbször akkor következik be, ha verseny van. Ha csak a ’casual’ streamer-eket nézzük, akkor a fenti játékok nem ellenfelek. Ennek persze az az oka, hogy sok mára már kiöregedett és visszavonult legendás játékos közvetít, akik az ismertségükből közösséget verbuváltak. Ott van Qtpie vagy IWillDominate, akiket folyamatosan több ezren néznek. De vannak olyanok is, akik felépítették saját magukat, minden előélet nélkül. Erre jó példa Nightblue, akinek mindig nagyon szórakoztató adásai vannak amellett, hogy az NA ladder egyik magas szintű dzsungel játékosa. De ezen kívül még van több száz olyan csatorna, ahol egész nap LoL megy, csak őket nem ismeri a közönség.

De most a Twitch bevezetett két új szűrőt, amivel az egyszerű néző kicsit könnyebben találhatja meg azt, amit látni szeretne. Az első rang szerint rendezi sorba a csatornákat. Tehát ha valakit érdekel, hogy milyen játék megy Platinában, akkor mostantól rákereshet. A másik lehetőség pedig a karakter szűrés. Ha mondjuk látni akarjuk, hogy ki játszik Teemo-val, akkor erre mostantól meg van a lehetőség. De persze ennek nem csak a ’fun’ része a fontos. Ha valaki tanulni akar, ha el akar lesni egy-egy trükköt egy bizonyos hős játékából, akkor az mostantól ezt is meg tudja tenni.

A Twitch és a Riot nem titkolt célja, hogy a nézőket közelebb akarják hozni a közvetítőkhöz. Megpróbálják kicsit felpörgetni a kisebb csatornákat, hogy a közönség kicsit egyenletesebben oszoljon el. Mondjuk ezt a rangszűréssel nem biztos, hogy eléri majd. Hiszen aki csak poénból néz egy közvetítőt, akkor az nem fog váltani. Ha pedig a tanulás a cél, akkor megint a Challanger meg a Master játékosok kapják majd a figyelmet. Ettől függetlenül érdekes ez a parancs, már ideje volt, hogy valami ilyesmi érkezzen.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?