Nem jött össze a duplázás, ezúttal a THR nyerte az offline döntőt

Nem jött össze a duplázás, ezúttal a THR nyerte az offline döntőt

Egy héttel korábban az OP nyerte a Mondocon offline döntőjét, viszont a duplázás már nem jött össze, a THR, ha nem is egyoldalúan, de győzedelmeskedni tudott.

Kissé az utolsó pillanatban indult az idei Lenovo Legion Kupasorozat, hiszen alig két héttel ezelőttig még nem sokat lehetett tudni róla. Aztán a budapesti PlayIT előtt bő egy héttel elindultak az online selejtezők, amin több nagy magyar csapat is részt vett, úgy mint a THR, az OP, az N6, a WSE, a RIE, a BTM és a myR. Végül csak a két döntős maradhatott, vagyis ez esetben a tavaly szinte mindent megnyert THR, valamint az egy héttel ezelőtt a Mondocon döntőjében győzedelmeskedő One Piece eSports. Ezek ellenére sokan talán egy egyszerűbb Bo3-at vártak, 2-0-ra a THR-nek adva.

OP Imma: "A srácok egyszerűen mindent beleadnak, hogy a legjobbak legyenek Magyarországon"

A Mondoconon szerzett végső győzelmük után beszélgettünk Berki "Imma" Lászlóval a One Piece Esport idáig vezető útjáról.

Szerencsére a helyzet viszont nem ez lett a végén. A komoly díjazáshoz végre komoly meccseket is kaptunk, hiszen az első helyezett 150 000 Ft-ot, míg a második 90 000-et vihetett haza. Az első meccsen viszonylag könnyen győzedelmeskedett a THR, annak ellenére egyébként, hogy cserével kellett játszaniuk, ugyanis Joe, a csapat lövésze egy sajnálatos esemény miatt nem tudott jelen lenni, helyette Frenna ugrott be helyettesíteni a Rift-ből. Ez volt ráadásul első offline rendezvénye Qgloof-nak is, aki elmondása szerint, mindenképp bizonyítani akart, már csak azért is, mert családjából többen is a nézőtéren szurkoltak neki. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez az első meccsen már sikerült, Sk1nzor pedig hozta a kötelezőt Oriannájával, a meccset végül 27 perc alatt 21-6-ra zárták, eléggé meggyőzően.

Sokan talán már el is könyvelték a 2-0-át, de nem a One Piece-esek, ugyanis másodjára már felpörögtek eléggé ahhoz, hogy rotációikkal és makrójátékukkal egy viszonylag számottevő előnyre tegyenek szert, amire a THR nem tudott időben reagálni. Ráadásul Paresz kezében is jobban állt a Graves, mint a Lee Sin. Előbbivel a második meccsen 15 0 3-ban fejezte be a mérkőzést, így nagy felelősség volt a vállán, elvégre a csapat aranyának nagy része nála volt, de ezt az akadályt sikeresen vette ezúttal. W late game Ezreal sem volt egy kellemes látvány, legalábbis Frennáéknak biztos nen, hiába volt rajta csak 2 gyilkosság, kisze bizony fájt vele rendesen. Ezekkel az előnyökkel már meg tudták nyerni a második mérkőzést, kevesebb, mint 39 perc alatt.

Jöhetett a mindent eldöntő mérkőzés a két gárda között, amit sokan izgalommal várhattak, hiszen a THR is észhez tért, hogy nem lesz olyan egyszerű dolguk, illetve a One Piece is szembesült azzal, hogy talán még sincs minden veszve. Marine elköszönt Kled-től és Shenre váltott, nem úgy mint Kulacs, aki mindhárom alkalommal Galioval játszott toppon. Bár szinte végig a THR volt tempóelőnyben, fölényes aranytöbbletről nem nagyon beszélhettünk sokáig, de akire mindvégig figyelni kellett, az Sk1nzor Lissandrája volt. Hiába Soren Wonderboy mozgékonysága Ahrival, valahogy csak tudott rajta is meg csapatán fogást találni, érkezései jó ütemben jöttek amit megtámogatott teleportjaival is. A 23. percben nagy nehezen elhozta a Baront a THR, Kulacs majdnem belerondított, de csak majdnem. Kellett is, ugyanis ezúttal is toronyhátrányban voltak az OP-val szemben, 4-1-re vezetett a One Piece e tekintetben. Sk1nzor kétszer is solokillelt, egyszer a 0 mr-el rendelkező Kulacs ellen, aztán kicsit később pedig kisze Ezrealje ellen, aki meg se tudott moccanni, pedig a Flash és a Heal is elérhető volt számára. Végezetül egy második Baron segítségével és egy 4 - 1-es cserével befejezték a meccset a 37. percben, ezzel megnyerve a Lenovo Legion Kupa első alkalmát.

Íme a győztes THR, balról jobbra, MarineHBS, Benji, Sk1nzor, Frenna (RIE) és Qgloof.
Reméljük a többi döntő is legalább ennyire izgalmas lesz!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!