A franciák törvényben szabályozzák az e-sportot

A franciák törvényben szabályozzák az e-sportot

Megkötéseket szabtak a profi játékosok szerződéseire.

Nem újdonság, hogy a komolyabb e-sport kultúrával rendelkező országokban igyekeznek minél biztosabb alapokat teremteni az iparágnak és az egész közegnek: hasonlónak lehetünk most szemtanúi Franciaországban, ahol törvényi szabályozás alá került a kompetitív videojáték.

Első körben definiálták, hogy ki számít profi e-sportolónak Franciaországban: az, aki a Digitális Minisztérium által elismert szervezet szárnyai alatt játszik videojátékokkal, ezért pedig fizetést kap.

Szabályozták a szerződéseket is. Az új törvény szerint legalább 12 hónapos, legfeljebb 5 éves megállapodásokat köthetnek a szervezetek és a játékosok. Kikötötték emellett azt is, hogy 12 év alattiak nem indulhatnak pénzdíjas versenyen.

Európában korábban még nem volt példa arra, hogy törvényi szinten is szabályozzák az e-sportot, így nem kizárt, hogy a franciáknak hamarosan követőik is lesznek az ilyen téren fejlesztett országok közül.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!Üzlet - A WPC termékekről dióhéjban

A fa teraszburkolatok helyett létezik egy sokkal modernebb alternatíva, ami nem igényel sem olajozást, sem festést. Nem szálkásodik és nem reped, ellenáll az időjárás viszontagságainak. Kényelmes környezetet biztosít, ahol még akár napi mozgástervünket is elvégezhetjük, amennyiben jógázunk, vagy esetleg a szobabiciklin tekerünk.

Üzlet - Jó tanácsok utasbiztosítás kötéséhez Horvátország esetében

A horvát tengerpart egy nagyon kedvelt úti cél a nyaralók körében. Előnyei közé tartozik a közelsége, valamint az, hogy uniós ország, fejlett az infrastruktúrája, kedvesek az emberek, remek szállásokat találhatunk, kellemes a tenger és nem utolsósorban az árak is megfizethetőek.