Ismét összecsap a világbajnok és a mumusa, a tét az MSI döntője

Ismét összecsap a világbajnok és a mumusa, a tét az MSI döntője

A Flash Wolves az egyetlen, aki több különböző nemzetközi versenyen is meg tudta már verni az SKT-t.

Immáron harmadik hete zajlik az idei Mid Season Invitational, a League of Legends második legnagyobb nemzetközi versenye. A hétvégén azonban felkerül a pont az i tetejére és kiderül, hogy az SKT - FW - G2 - WE négyesből ki ülhet fel az évközi trónra. Elsőként mindjárt két régi ismerős, a vb és MSI címvédő SK Telecom, valamint az IEM Katowice és tajvani bajnok Flash Wolves csap össze egy Bo5 keretében.

A bajnok és a mumusa

Van valami a Flash Wolves játékában, amin a mai napig nem tud kiigazodni Faker-ék gárdája, és ezt már sokadjára bizonyítják be Maple-ék, többek között az idei MSI-n is. Ha megnézzük az egymás elleni meccseiket a legutóbbi két világversenyről, így néz ki:

MSI 2016: SKT - Flash Wolves 0-1, 0-1

Worlds 2016: SKT - Flash Wolves 0-1, 1-0

MSI 2017: SKT - Flash Wolves 1-0, 0-1

Összesítésben, Bo1-ekben 4-2-re megy az FW a címvédő ellen tehát, itt, az idei tornán is ők voltak az egyik csapat, amelyiknek sikerült meglepniük őket. Persze Bo1-ekről beszélünk, ami azért jelentősen eltér a Bo5-től, de 1-1 meccsen eddig tudtak villantani Karsa-ék. Ezúttal azonban arra lenne szükség, hogy egy szériában kerekedjenek felül a világ jelenleg legjobb csapatán, amihez azért az SKT-nek is lesz 1-2 szava. Ráadásul a farkasok nem tűntek olyan stabilnak a csoportkörök során, a G2 és a WE is oda-vissza verte őket, pedig aztán ők se mutattak olyan hatalmas csúcsformát.

Ezzel szemben az SKT talán minden eddiginél jobb formában van. Peanut eddig bőven megérdemelné a torna MVP címét, ha az SKT lesz a bajnok, akkor jó eséllyel meg is kapja, míg Huni - bár érkezésekor kérdéses volt, hogy egy Európában és Észak-Amerikában "edződött" játékos mennyire tud majd visszailleszkedni a koreai rendszerbe - Kkoma kezei alatt úgy tűnik, szintén arannyá vált. A koreai bajnok még hátrányban is úgy játszik, mintha ők irányítanának, és bárki ki tud emelkedni a csapatból, ha épp a többieknek nem megy.

Mi döntheti el a párharcot?

Az SKT csak egyszer kapott ki Bo5-ben a 2015-ös MSI óta: akkor az EDG egy zseniális drafttal megetette az addig veretlen Faker-féle LeBlancot és végül 3-2-re behúzták a bajnoki címet. Azóta pedig csak a ROX tudta őket felülmúlni a tavaly nyári LCK döntőben - szintén 3-2-re, szóval elég halvány az FW esélye a győzelemre. Az egyéni párharcokban gyakorlatilag minden ösvényen jobb az SKT, még Karsa is, aki amúgy világklasszis jungler, nem akkora világklasszis, mint Peanut. 

Ez a párharc igazából már eldőlt, a kérdés inkább csak az, hogy tud-e meccset rabolni az FW Huniék ellen. Szerintünk nem, 3-0 lesz a vége Faker-ék javára. Ha Bo1 lenne az elődöntő is, már más lenne a helyzet. 

Magyar közvetítés természetesen lesz, itt tudjátok majd nézni:

Élő videó megtekintése innen: MagyarLoLTV – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!