A Portugál Labdarúgó Szövetség is beszáll az e-sportba

A női válogatott játékosaival ünnepelték az Allianz Challenge indulását.

Egyre több labdarúgóklub és -szervezet érdeklődik az e-sport iránt, ma pedig újabb komoly belépőről tudunk hírt adni: a Portugál Labdarúgó Szövetség (FPF) új divíziót nyitott, amely kifejezetten a kompetitív gamingre - azon belül is természetesen a FIFA-ra - fog koncentrálni.

Rögtön el is indították első bajnokságukat, az Allianz Challenge-et, melynek támogatói között - a névadó szponzor mellett - ott van a HP és a Red Bull is, a nyereményalap pedig nem kevesebb mint 20 ezer euró. A bejelentést a portugál női válogatott játékosai, Carole Costa, Laura Luís, Ana Leite és Rute Costa dobták fel egy 2v2 összecsapással.

"Az FPF-fel közös kezdeményezés, az Allianz Challenge célja, hogy összehozza azokat a játékosokat, akikben ugyanúgy megvan az érdeklődés, a lelkesedés és a nyerni akarás, mint bármilyen atlétában bármelyik másik sportból" - nyilatkozta az Allianz portugál részlegének vezérigazgatója, Teresa Brantuas.

Az Allianz Challenge offline küzdelmei június 22-én startolnak majd, ősztől pedig a legújabb résszel, a nemrég leleplezett FIFA 18-cal folytatódhat majd a játék.

Itt az első trailer a FIFA 18-hoz!

Egy rövid kedvcsinálóval mutatkozott be a FIFA 18.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!