FIFA17: Indul a FVPA világbajnokság, jön a magyarok első meccse!

FIFA17: Indul a FVPA világbajnokság, jön a magyarok első meccse!

A korábbi eredményeink alapján a továbbjutás sem lehetetlen az FVPA Világbajnokság D csoportjából! Mutatjuk, hol nézheted majd élőben!

Kedd este 22 órától a magyar FVPA válogatott megkezdi a szereplését a világbajnokságon! A tornát június 11. és július 6. között rendezik. A hosszú selejtezősorozatot követően a 6. helyen zártunk és a sorsolást követően a D jelű kvartettben kaptunk helyet, nézzük az ellenfeleket!

D csoport:

MAGYARORSZÁG
Belgium
Hollandia
Tunézia

Első ellenfelünk Belgium lesz. Velük a kvalifikáció alatt 2 nagyon szorost mérkőzés játszottunk és csak nagyon kevesen múlott, hogy számunkra nem kedvezően alakult a végeredmény. Hazai pályán egy gólokban gazdag 3-3, míg idegenben 1-0-ra kaptunk ki. Sokkal több helyzetet dolgoztunk ki és többször nyomást tudtunk gyakorolni ellenfelünkre. Lesz miért visszavágnunk, ráadásul pont ők búcsúztatták tavaly hazánk fiait az Eb-ről!

Külön érdekesség, hogy a legjobb 6 csapatból Belgium a második a legkevesebb rúgott gólokat tekintve Egyiptom mögött, szám szerint 20 találattal. Ebben az évben a januári világeseményen is részt vettek, a csoportjukat magabiztosan nyerve egészen az elődöntőig meneteltek, ahol a későbbi győztes Marokkótól kaptak ki 1-0-ra.

Válogatottunk mérlege a selejtezőben 5 győzelem, 22 döntetlen és 7 vereség. A legerősebb csapatok ellen is tisztességesen helytállva teljesítettünk. A vb ezüstérmes franciák ellen elért döntetlenünk is azt mutatja, hogy képesek lehetünk meglepetést okozni a következő 1 hónapban.

Sajnos a bizakodást ködösíti egy váratlan haláleset is: a Szürke Marhák Hungary csapatának tagja, Suha József a napokban hunyt el. A magyar válogatott tagjai ezért Suha feliratú mezben játsszák végig a találkozókat. A mérkőzés egy perces néma csenddel kezdődik, Belgium játékosai is megállnak majd erre az időre és megemlékezésképpen rúghatunk egy gólt a szerelésében, majd újraindítják a meccset.

Suha József (1985-2017) emléke tovább él! Nyugodj békében és rengeteg gólt a végtelen futballpályákon!  Az Esport1 szerkesztő gárdája őszinte részvétét fejezi ki a hozzátartozói számára.

Két eredmény már született egyébként a nyitónapon:

A csoport:

Brazília 4-0 Svájc
Svájc 3-0 Brazília

C csoport:

Olaszország 4-0 Szenegál
Szenegál 1-6 Olaszország

A Magyarország - Belgium összecsapás 2 mérkőzését kedd este 22:00 órától tekinthetitek meg az Esport1 facebook oldalán!

Gyertek és szurkoljunk együtt hazánk fiaiért!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!