FIFA17 VB: Nincs tovább, kiestünk az ITFA világbajnokságról is

FIFA17 VB: Nincs tovább, kiestünk az ITFA világbajnokságról is

94. percben szerzett gól, kihagyott ziccerek és egy újabb rövidzárlat a védelemben. Venezuela ellen játszottuk az utolsó ITFA vb meccsünket.

Drámai mérkőzéseken Magyarország előbb egygólos győzelmet aratott, majd ugyanilyen arányú vereséget szenvedett Venezuelától. Az ITFA világbajnokság F csoportjában a 3. fordulóban 3 pontot sikerült gyűjtenünk, az eddig megszerzett 1 mellé ez így édeskevésnek bizonyult, kiesett nemzetünk. Az előzetes számolgatások után, úgy tűnt a kettős győzelem bizakodásra adhatna okot, akkor azonban még nem tudtuk a többi eredményt, így csak a jószerencsében és teljesítményünkben bízhattunk.

Magyarország 1-0 Venezuela

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, mi uraltuk a pályát és folyamatosan támadtunk. A dél-amerikaiak nem igazán tudtak hozzászagolni a meccshez, egy-két erőtlen támadásukat könnyedén hatástalanítottuk. Számukra a kevesebb pont megszerzése is hízelgő volt, nem úgy nekünk. Az első félidő nem igazán hozott felejthetetlen helyzeteket és a második játékrészben is rohant az idő különösebb esemény nélkül. Pillanatok voltak már csak hátra, mikor a tizenhatosuk előterében egy rossz passzt követően Rácz Andris előtt maradt a labda, aki nem sokat teketóriázott, kapura küldte. A venezuelai hálóőr hiába nyúlt meg, tehetetlen volt, a kapufa segítségével bepattant a labda. A drámai jelenetsor után a játékvezető a középkezdést követően lefújta a találkozót a 94. percben!

Venezuela 1-0 Magyarország

Nem éppen a sok gólos végeredményekről híres ellenfelünk, ezt most is sikerült bizonyítaniuk. Valamivel jobban játszottak, mint előbb, kézbe is vették az irányítást, de ez mindössze meddő fölényt jelentett számukra. A 3 pont megszerzése után érezhető volt a növekvő nyomás a játékosainkon. Ez leginkább az utolsó negyedórában mutatkozott meg, addig ugyanis nem igazán lehetett feljegyezni érdemi lehetőségeket. A 80. percben KisSasi roboghatott egy remek kiugratással a kapu felé, védői teljesen lemaradtak róla, azonban 15 méterről a bal kapufa mellé lőtte a labdát. Ezután pedig jött a szokásos fekete leves. Egy perccel a rendes játékidő vége előtt egy bedobás utáni felszabadításnál Pinho szerez labdát a középpályán és iramodik a kapunk felé. Leadja a bal szélre, ahonnan Albert 4 ember közül passzolja be a büntetőterületre. Visszajuttatják a teljesen üresen álló Pinhonak a labdát, aki szemből már nem hibázik. Kilőtte a bal felsőt, ezzel vezetést szerzett Venezuela. A dráma viszont csak eztán kezdődik. Rácz Andris lehelet finom ívelésével Norbi léphetett ki, lövése a kapusról Pedro elég vágódott, aki azonnal tüzelt, de az egyik védő a lehető legjobban helyezkedve hárított a gólvonalról. Miután véget ért a tűzijáték a kapujuk előtt, az eredmény nem változott már.

Az F csoport végeredménye:

Mint utólag kiderült, a 7 pont is kevés lett volna a továbbjutáshoz. Számunkra tehát véget ért a nyár másik világbajnoksága is az FVPA után. A csoportból Venezuela, Kína és Franciaország jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A többi csoport végeredményét ITT találjátok.

Nektek, hogy tetszett a magyar válogatott teljesítménye? Várjátok már a FIFA18-as versenyeket?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!