Beindult a gépezet: E-sport szakosztályt indított a DVTK!

Beindult a gépezet: E-sport szakosztályt indított a DVTK!

MTK, DVTK, ki lesz a következő?

Alig néhány nappal azután, hogy Deutsch Tamás, az MTK elnöke egy vele készült interjúban bejelentette, hogy a klub e-sport szakosztályt indít még az évben, saját, hivatalos oldalán tette közzé a Diósgyőri VTK, hogy e-sport szakosztály indít.

E-sport szakosztályt indít idén az MTK - interjú Deutsch Tamással

Drang | 17/06/21 17:20 Neked, mint a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztosnak, milyen kötődésed van az e-sportokhoz? Néhány héttel ezelőtt komoly visszhangot váltott ki a Jobbik képviselőjének, Farkas Gergelynek a parlamenti felszólalása az e-sport témájában. Ennek apropóján úgy gondoltuk, hogy megkeressük az összes, jelenlegi parlamenti pártot és egy interjúsorozat keretében bemutatjuk, ki hogyan viszonyul a professzionális videojátékokhoz idehaza.

"Innovatív sportklubként fontos számunkra, hogy a hagyományos értelemben vett sportolási, versenyeztetési lehetőségek mellett teret biztosítsunk az olyan új kezdeményezéseknek és platformoknak, amelyek a társadalom egyre szélesebb rétege számára elérhetőek. Azt gondoljuk, az e-sport is ilyen. Sok külföldi példa támasztja alá, hogy ez a tevékenység ma már messze nem pusztán szórakozás, létezik ugyanis az a szintje, amely már egyértelműen sportnak, élsport minősül. A DVTK számára pedig, mint az online jelenlétet tekintve egyik vezető hazai sportklub számára fontos az e-sport mellé állni. A szakág jellegéből fakadóan az e-sport az internet révén a távolból is építheti, erősítheti a piros-fehér szimpatizánsok közösségét, ami regionális klubként kiemelten fontos számunkra. Külön öröm, hogy az új szakosztály szakmai irányítójának azt a Telegdy Zoltánt sikerült megnyernünk, aki közel két évtizede mozgatórúgója a miskolci számítógépes- és videojátékos közösségnek" - mondta Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője.

A közlemény szerint az e-sport szakosztály indításával azokat a fiatalokat szeretnék elérni, akik méltó képviselői lehetnek a DVTK-nak a hazai és nemzetközi e-sport versenyeken. A klub elsősorban a futball, kosárlabda, illetve a jégkorong sportágakhoz kapcsolódó játékokat, játékosokat karolja fel egyesületi keretek között, ennek értelmében tehát az aktuális évjáratú FIFA, NBA és NHL e-sport játékosokat támogatnak majd.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Hozzuk ki a maximumot a testalkatunkból egy öv segítségével!

Mindannyiunknak a kifogástalan megjelenés elérése a célja, arról viszont hajlamosak vagyunk megfeledkezni, hogy ez nem a tökéletes testről szól, hanem arról, hogy megbékélünk a fizikai adottságainkkal, és ebből próbáljuk meg a lehető legtöbbet kihozni az olyan kiegészítők segítségével, mint amilyen például az öv is.