Hasznos rúna tippek support maineknek

Hasznos rúna tippek support maineknek

Kimerítően részletes rúnalistát állított össze egy Diamond rangú support main.

A jelenlegi rúnarendszerben sok esetben még a tapasztalt játékosok is képesek elveszíteni a fonalat, a support rúnák pedig különösen nem egyszerűek. Amíg egy standard AD vagy AP rúnaoldalt le lehet tudni azzal, hogy sebzés, páncél és varázsellenállás, addig a supportnál már az alap is összetettebb. Természetesen az AD-t meg az AP-t is lehet több irányba kombinálni, ide egy kis támadási sebesség, oda egy kis mana-regen, nekünk viszont most a support rúnák vannak terítéken, lássuk is az úriember ajánlatait, és a hozzácsatolt megjegyzéseit, tippjeit. A srác ahelyett, hogy végig menne minden egyes karakteren, és a hozzájuk tartozó rúna oldalakon, inkább többféle variációs lehetőséget is elkészített, és elmagyarázza náluk, hogy mikor, melyiket, milyen körülmények között, és mely karakterekre érdemes használni.

Támogatóknak kedvező tárgyváltoztatások a következő frissítésben!

damilosK | 17/07/08 13:33 Nyilván már minden LoL játékos tudja, hogy a 7.12-es frissítés nagy változtatást hozott a támogatók életébe. A mostani patch-ben inkább csak a metán változtatnak, valamint, hogy mely hősök lesznek előnyben részesítve a tárgyak átalakítása miatt. Aioween | 17/07/07 14:02Rengeteg tárgyfrissítés várható a következő patchben, valamint egy-két újdonság is.

1. Általános tank rúnák

Piros: 9x Armor Sárga: 9x HP Kék: 9x MR Lila: 3x Armor

Piros: 9x Armor Sárga: 5 HP 4x Armor Kék: 9 MR Lila: 3x HP/5

Ha csak egy support rúna oldalt akarsz csinálni, akkor ez legyen az, mert lényegében teljesen jól működik az összes melee karakteren, a mágus supportokhoz pedig használhatod a mides rúna oldaladat. Ez az oldal nagy ellenállást ad neked mindkét sebzés fajtával szemben, és a korai szakaszban ez nagyon jól jön. A második, alternatív verzió akkor hasznos igazán, hogyha az ellenfél poke kompozícióval rendelkezik, hiszen a 3x2,7 életerő regen 5 másodpercenként rúnákkal majdnem 100 hp-t tudsz visszatölteni percenként teljesen ingyen. Persze ezek között is lehet arany középutat csinálni, mindenki próbálja ki, neki melyik verzió jön be a legjobban.

2. Általános varázsló/mágus rúnák

Piros: 9x MPen Sárga: 9X HP Kék: 9x AP Lila: 2x Armor 1x AP

Ha két rúnaoldalt tervezel csinálni, akkor ez legyen a második. Tökéletesen használható az összes mágus supportra, de főleg olyanokra, mint Karma, Morgana, Lulu, de még Taliyah-ra is. A varázserő és varázstörés jó sebzést biztosít neked a korai szakaszban, az életerő és armor pedig megvéd attól, hogy kitöröljenek.

A következő rúna oldalak már jobban specializáltak, először azokat mutattuk be, amik általánosságban használhatóak.

3. Varázsló AD-val

Piros: 9x AD Sárga: 9x HP Kék: 9x AP Lila: 3x Armor

Piros: 9x AD Sárga: 9x HP Kék: 9x AP Lila: 2x Armor 1x AP

Ez az oldal Namira, Lulura és MF-re szól, de jól használható Bardon, Jannán, vagy Karmán is. Az alap ötlet az alaptámadásokra való fókuszálás. Nami nem sok varázssebzéssel rendelkezik ezért az AA+W kombó jó döntés lehet a számára, néha vegyítve az E felhasználásával is. Lulu a pajzsát használva elég sok sebzéstől megóvja magát, ami nagyon jó lehetőség a számára, hogy egy E+Q kombinációval és néhány alaptámadással cseréljen egy jót.

4. Védekezésre orientált mágus

Piros: 9x Armor Sárga: 9x HP Kék: 9x AP Lila: 3x AP

Piros: 9x Armor Sárga: 6x HP, 3x Mana/5 Kék: 6x AP, 3x Flat Mana Lila: 3x AP

Piros: 9x Armor Sárga: 9x HP Kék: 9x MR Lila: 3x AP

Ez az oldal leggyakrabban Jannán látható, de jól működik Namin, Lulun, Karmán olyan rossz ösvényszituációk során, amikor az ellenfél karakterei erősebbek, mint ti, és lényegében csak védekezni tudtok. A második variációnak akkor van létjogosultsága, amikor tudod, hogy sok manát fogsz majd használni. A flat manának van néhány előnye a mana regennel szemben: a több mana jól jön egy all-in során, ha full manán vagy akkor nem jelent felesleges rést a rúna oldaladon, illetve több manát tudsz így összegyűjteni és eltárolni például két ösvény meglátogatása között.
A harmadik változat akkor lehet jó, ha rövid hatótávú AP-s hőssel játszol, mint Rakan vagy Bard, nehéz matchup-ok esetében Zyrára vagy Brand-re is jó.

5. Varázsló támadási sebességgel

Piros: 9x AS Sárga: 9x HP Kék: 9x AP Lila: 3x Armor

Támadási sebesség supporton? Igen. Ez az oldal első sorban Namira, Bardra, Lulura és Karmára hasznos, de vihető Kayle-nek vagy Kennennek is. A rúnaoldal lényege, hogy minél hamarabb elhasználhasd az extra sebzést nyújtó alaptámadásaidat, úgy mint a Nami E vagy Bardnak az énkéi. Elsősorban melee supportokkal szemben ajánlott, akik nehezen tudnak belemenni egy AA párbajban, és csak arra alapozhatnak, hogy mindent ellőnek egyszerre. Megfelelő mértékű zaklatással azonban erre egyszerűen nem lesz lehetőségük.

6. Teljes varázstörés

Piros: 9x Mpen Sárga: 9x HP Kék: 9x Mpen Lila: 3x Mpen

Piros: 9x Mpen Sárga: 9x HP Kék: 9x AP Lila: 3x Mpen

Nem sok mindent lehet ehhez mondani, Brand és Zyra nagyon jól tudja használni, magas poke sebzést nyernek vele. Kicserélhetsz néhány Mpen rúnát AP-ra, hogy az első pár szinten is nagyot sebezz, ezt mindenkinek ki kell tapasztalnia, hogy neki melyik fekszik jobban. Taliyah-ra és Annie-re is hasznos tud lenni ez a kompozíció.

7. Soraka speciál

Piros: 9x Armor Sárga: 9x Armor Kék: 9x AP Lila: 3x HP/5

Piros: 9x Armor Sárga: 9x HP/5/lvl Kék: 9x AP Lila: 3x HP/5

Soraka mindenképp megér egy külön rúna oldalt, hiszen teljesen más alapokra épül a karakter. A rengeteg életerő regenerálódás hozzájárul ahhoz, hogy sokat gyógyíthasd a csapattársaid, az armor pedig ad egy kis tankosságot. Mozgási sebesség, mana regen/flat mana, még több ellenállás, még több AP szintén jó választás neki.

8. Tank támadási sebességgel

Piros: 3x AS 6x Armor Sárga: 9x HP Kék: 9x MR Lila: 3x Armor

Piros: 6x AS 3x Armor Sárga: 9x HP Kék: 9x MR Lila: 3x Armor

Piros: 3x AS 6x Armor Sárga: 9x HP Kék: 9x MR Lila: 2x HP/5 1x Armor

Ezek az oldalak Braumnak vagy Nautilusnak lehetnek hasznosak, akiknek az alaptámadásai eltérnek a szokásostól. Próbáld ki, hogy neked melyik fekszik jobban, néhány AS rúnát kicserélhetsz még több HP/5 rúnára.

9. Tank AD-val

Piros: 9x AD Sárga: 9x HP Kék: 9x MR Lila: 3x Armor

Piros: 9x AD Sárga: 9x HP Kék: 6x Mana 3x MR Lila: 3x Armor

Piros: 9x AD Sárga: 9x HP Kék: 9x Mana Lila: 3x Armor

Az első oldal Thresh-nek lesz jó, míg a második inkább Blitznek és Bardnak hasznos. Thresh és Blitz jó AD sebzéssel rendelkeznek az E képességük által, így szép pofonokat ki lehet velük osztani, ha ezt a rúna oldalt használjuk, illetve Thresh-sel könnyebb a last hit is.

10. Mozgási sebesség

Piros: 9x Armor Sárga: 9x HP Kék: 9x MR Lila: 3x MS

Piros: 9x Mpen Sárga: 9x HP Kék: 9x AP Lila: 3x MS

Piros: 9x Armor Sárga: 9x HP Kék: 9x MR Lila: 2x MS 1x Armor

A mozgási sebesség mindenkinek jól jön, ám vannak olyan hősök, akiknek fontos, hogy gyorsan mozoghassanak, hiszen az ellenfelüket el kell érniük, Flashelni viszont nem tudnak minden alkalommal. Ilyen hős Alistar, Poppy, vagy Annie és Twisted Fate is. Utóbbi kettőhöz néhány Mpen rúna is betehető.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!