Szeretnél 11v11-ben FIFA-zni? A 18-ban is lesz magyar bajnokság

Szeretnél 11v11-ben FIFA-zni? A 18-ban is lesz magyar bajnokság

Kipróbálnád magad csapatban is? Akkor a HPCL-t neked találták ki.

Az elmúlt hónapokban mi itt az Esport1-en számos FIFA17 Pro Clubs közvetítést hoztunk el nektek, például többszázan szurkoltuk ki a Portugália elleni győzelmet, aki később vb helyet ért. A közvetítések alatt rengeteg kérdést kaptunk annak kapcsán, hogy pontosan mi az isten ez a játékmód?! Erre adunk most választ.

A Pro Clubs játékmód a FIFA sorozat méltatlanul háttérbe szorult "mostohagyermeke", amelyet csak a játékosok töredéke használ, sőt, nagy részük azt sem tudja, hogy egyáltalán létezik. A Pro Clubs a régi Be a Pro játékmód továbbgondolt, online verziója, ahol a játékosok egyetlen karaktert irányítanak, csapatot alapíthatnak, igazolhatnak és fejlődhetnek. A 11v11 játékmód több szempontból is érdekes és izgalmas. Hihetetlen közösségi élményt nyújt, hiszen az UT-vel ellentétben megköveteli a jól összehangolt csapatmunkát és a csapattársakkal való együtt gyakorlást. 

Itt ezen a ponton hozzátennénk azt is, hogy a Pro Club teljesen más világ mint az Ultimate Team. Másfajta játékot, másfajta látásmódot követel meg a játékosoktól, így aki UT-ben világverő, az előfordulhat, hogy Pro Clubsban maximum a kispad mellé ülhet majd cipőt tisztítani. Ráadásul, mivel minden poszt másfajta játékot igényel, így minden egyes player megtalálhatja a helyét a pályán és a csapatokban (sok játékidő kell azért ehhez), kiemelkedő képességek és hatalmas tehetség nélkül is. 

Ezt a 11v11 a játékmódot lovagolta meg tavaly decemberében két magyar fiatalember és hozta létre a Hungarian Pro Clubs League-t, ami időközben a hivatalos PS4 magyar bajnoksággá nőtte ki magát, sőt egyre inkább közeledik az e-sport bajnokságként való nyilvántartás felé. Nyárig már két szezon futott le belőle sikeresen, emellett a magyar csapatok több nemzetközi kupában (pl. BL, EL, Klubvilágbajnokság) értek el egészen jó eredményeket (a két szezon eredményeiről és eseményeiről bővebben itt olvashattok). Ha már EL és BL, a magyar szövetség nem csak felvételt nyert, hanem egyenesen az alapító tagjai közé tartozik a most formálódó európai Pro Clubs szövetségnek, amely bajnokságaiban az amatőrök mellett már szponzorált profi csapatok is helyet kapnak, ilyenek az igazi futballklubok e-sport szakosztályának csapatai is. 

Hogy miért érdemes a Magyar bajnokságban is részt venni?

Elsősorban a dicsőség az ami hajtja a játékosokat, a közösség és baráti társaság, na meg a játék szeretete mellett. A játékosoknak jó teljesítmény nyújtásával lehetőségük van bekerülni a válogatottba, amely a nyáron kvalifikálta magát a világbajnokságra és ott van a világ 20 legjobb együttese között. A bajnoki címekhez és az egyéni címekhez a jövőben már nem csak „dicséret” jár, ugyanis a FIFA 18-ban már szponzorált bajnokságként komoly tárgyi és pénznyeremények is kiosztásra kerülnek majd az egyes szezonok végén.

A végére már csak egyetlen kérdés maradt: Ki vehet részt a bajnokságban?

A válasz egyszerű: Bárki… A Pro Clubs közösség teljesen nyitott bárki számára, akár egyénileg(játékosként), akár pár ismerőssel összeállva, új csapatot alakítva csatlakoznátok, a szervezők mindenkit szívesen fogadnak.

Ha szeretnétek csatlakozni, feltehetitek magatokat akár transfer listára is, hogy a csapatok lecsaphassanak rátok. (Jelentkezni itt tudtok!)

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!