Egy kapitány jegyzetei: Csodakezdemény

Egy kapitány jegyzetei: Csodakezdemény

Algériát simán leléptük, de az olaszokba beletört a bicska, bár ott is csak a szerencsén múlt a dolog.

Lassan kifut a FIFA 17, de a „kicsiknek” még csak most kezdődik igazán. Megkezdte a világbajnoki szereplést Magyarország U21-es válogatottja.

Sokakban felvetődött a kérdés, hogy mit jelent az u21 a FIFA tekintetében. Nos… Lényegében ez a tartalék csapatot jelöli. Aki odafigyelt a HPCL híreire, láthatta hogy a magyar csapatnál kétlépcsős beválogatási rendszer működik. Az első lépcsőfok az u21-es válogatott, ahol a kapitányok még inkább felmérhetik a játékosok képességeit, kommunikatív képességeit és hogy mennyire képesek csapatban dolgozni. Ilyen válogatott sok országban létezik, van ahol „B” csapatnak, van ahol u21-nek és van ahol teljesen fura, más néven jelölik őket.

A csapat felkészülése eléggé rövidre sikeredett, mivel a szervezők sokáig tanakodtak a kupa lebonyolításán. Így lényegében csupán egy héttel a VB kezdete előtt álltunk neki edzeni, de akkor is eléggé foghíjas csapattal, mivel voltak akik „visszavonultak” és voltak akik az általunk elképzelt játékrendszerbe nem illettek bele.

Ennek a kiküszöbölésére az utolsó héten nyílt edzést tartottunk, amelynek a lényege az volt, hogy lehetőséget biztosítsunk bárki számára a csapatba való bekerülésre. Erre azért is szükség volt, mert könnyen előfordul, hogy mi sem veszünk észre egy-egy tehetséges spílert. A felmérők során összesen hat ember nyert felvételt a keretbe, így végül kialakult a „felnőtt” játékosokkal is megerősített húsz fős keretünk.

Az első mérkőzésre a taktikát gyorsan sikerült összerakni, attól függetlenül hogy jópár hiányzó nehezítette a feladatunkat. Az ellenfél Algéria volt, akikről nem volt semmi információnk, de a felnőtt csapatuk szereplése alapján erős válogatottat vártunk. Most már kijelenthetjük: Nem volt az…

A csapat meglepően simán, ügyesen játszva nyert 2-0 arányban, Szucsek és PT5Gamer góljaival.

A második mérkőzésen az a gárda várt minket, akiktől a legjobban tartottunk: Olaszország. Az Olasz U21-es válogatottról sem rendelkeztünk különösebb információval, csupán az Olasz csapatok ereje és a válogatottjuk minősége adott támpontot a taktika felállításához. Természetesen a problémák nem maradtak el, ugyanis a két mérkőzés között előbb Slider, majd Stoolen is kiesett a védelemből(munka és családi okok miatt). Itt jött az első váratlan húzásunk, ugyanis az Algéria ellen gólt szerző csatárt játszó Szucseket hoztuk vissza bal hátvédbe, a középső védőnk pedig az „A” keretben csatárt játszó Pedro lett. A meccsen mi magunk is meglepődtünk, mind labdabirtoklásban, mind játékban felülmúltuk az ellenfelet. Sajnos a helyzeteink kimaradtak (ez felírható azért az izgalom számlájára, hiszen a srácok többségben életük első nemzetközi tétmeccsét játszották) ami a végén megbosszulta magát és egy nevetséges EA góllal megszerezték a vezetést az olaszok. Itt leszögeznénk: bedobásból kapott gól, amit a kapus fejéről pattan a kapuba az nem a játékos hibája, az egy FIFA bug amivel sajnos nem lehet mit kezdeni. A mérkőzés végére elképesztő nyomást gyakoroltunk a digó védelemre, de sajnos csak egy Tanyasiak kapufáig jutottunk, maradt az 1-0.

Azt kell mondjam, hogy ez a két mérkőzés egy szép jövőt vetített előre, kisebb fajta csodakezdeményt láthattak a nézők. Ez a magyar csapat még szép eredményeket érhet el ezen a világbajnokságon…

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!