120.000€-os díjazású bajnokságot kap Európa balkáni régiója

120.000€-os díjazású bajnokságot kap Európa balkáni régiója

Nem rég felütötte a fejét egy nagyszabású, kimondottan Közép- és Délkelet-Európára koncentráló bajnokság, az Esports Balkan League, aminek a területébe Magyarország is belekerült.

A 120.000€-os díjazású verseny az ősz folyamán fog indulni, és egy nagyon jó lehetőséget kínál Európa feltörekvőben lévő e-sport csapatai számára, hogy megmutassák magukat. A kupán egyelőre League of Legends és Counter Strike: Global Offensive versenyek lesznek, ám idővel a szervezők több játékot is szeretnének bevonni.

A Mondoconon a THR nyert 3-1-re és a döntő után beszélgettünk mindkét csapat egy-egy tagjával

Bár az online kvalifikáción 2-0-ra nyert a MASE együttese, ugyanezt a bravúrt az offline döntőn már nem tudták bemutatni, lássuk mit gondoltak a találkozóról.

Fontos kiemelni, hogy ebben a régióban ez az első ilyen szintű bajnokság. Az esemény első felvonására, ami 2017 szeptemberében indul meghívásos úton kerülnek be a csapatok, ám a 2018-as szezonra már kvalifikációs mérkőzéseket kell lejátszani. A szeptemberi időszakra Európa legjobbnak titulált 8 csapata kerül be, akiket 10 országból válogatnak össze. Ezek az országok: Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Szerbia, Románia, Macedónia, Görögország és Bulgária.

A bajnokság szervezése mögött egyébként a Fortuna E-sports áll, akik Szerbiában már egy ideje szervezik a Fortuna Championship Series-t, így amiatt nem kell aggódnunk, hogy hiba csúszna a dolgokba, és amatőrre sikerül ez a nagyszabású verseny. A szervezők célja létrehozni egy olyan versenyszférát, amivel Európa ezen része is felkerül az e-sport térképre, és profi játékosok nőhetik ki magukat innen. 

A bajnokság weboldalán minden lényeges információ megtalálható, amit egyelőre tudnunk kell, többek között az is jól látható, hogy a következő több, mint 1 évben nem lesz olyan hónap, hogy LoL vagy CS:GO verseny nélkül maradnánk, minden hónapban fog pörögni valamelyik, de sokszor a kettő együtt. Roppant izgalmas időszak elé nézünk, már csak ezért a versenyért is, kíváncsian várjuk, hogy kiderüljön, mely csapatok vehetnek részt rajta, reméljük lesz magyar képviselő.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.