Végre valahára, bejelentették a Magyar Elit Bajnokság második szezonját!

Végre valahára, bejelentették a Magyar Elit Bajnokság második szezonját!

Hosszú idők óta nagy volt a csend a MEB körül, a csapatok is elkezdtek mozgolódni, de úgy tűnik ebben az évben sem maradunk MEB nélkül.

Nem kell már sokat várni rá, hiszen hamarosan kezdetét veszi a MEB második évadja, amit alig pár órával ezelőtt jelentett be Riot Daedalus a hivatalos oldalon.

A rózsa vörös, az ibolya kék, a THR winstreaken nincsen fék!

Aioween | 16/12/12 13:13 A döntőben is felvette a kesztyűt a THR a WiLD-al szemben, és végül 3-1-re tudta legyűrni a vadakat. A több hónapig tartó idevezető út végül meghozta gyümölcsét, mind a játékosoknak, mind pedig a szervezőknek és egy minden szempontból látványos döntőt izgulhattunk végig.

Nézzük, mit érdemes tehát tudni erről a versenyről. A magyar LoL-os élet eddig legnagyobb díjazású versenysorozatát szervezte meg a Riot Games hazánkban, amit tavaly elsőként élvezhettünk végig. A döntőben a győztes 1,5 millió forintot vihetett haza, ez végül a Team Horizon Reapers markát ütötte, miután 3-1-re gyűrték le a WiLD csapatát. Ez persze a múlt, azóta mindkét csapatban voltak tagcserék, illetve a WiLD még most is alakulófélben van. 

Idén, tavalyhoz hasonlóan ismét hat csapatos lesz a mezőny. Az akkori hat csapatból négy tarthatta meg a helyét, ők automatikus meghívást kapnak a második szezonra is. Ezek a csapatok természetesen a két döntős, vagyis a THR, illetve a WiLD, a nemrég új lineupot és menedzsert igazolt Rift Esports és végül, de nem utolsó sorban a Wonder Stag E-sports.

A Riot-nak nem titkolt célja ezzel a kezdeményezéssel, hogy egy kis életet és persze versenyszellemet leheljen a hazai LoL-os közösségbe, mert legyünk őszinték, rájuk fér. Tehát további két hely kiadó még a bajnokságra, amiért meg kell majd küzdeni. Nevezni július 31-ig lehet és a selejtezőkörök már augusztus elején kezdetét veszik. Így nem sok ideje lesz a felkészületlen csapatoknak összeszedni magukat, de mély vízben tanul meg az ember úszni. Nevezni pedig itt tudtok.

Az első selejtezőkör augusztus 2-án kezdődik, a második 6-án, a harmadik 9-én, a negyedik 13-án, az ötödik 16-án, a hatodik 20-án (tüzijátékkal egybekötve :P - a szerk.) és végül a hetedik 23-án. Esetlegesen, ha szükség van rá, akkor még lehet egy nyolcadik kör, melynek időpontja 25-e lenne.

Ezt követően fog kiderülni, hogy melyik két csapat csatlakozik majd a meglévő négyhez, akik több héten át mérhetik majd össze tudásukat a legjobbakkal. Ahogyan tavaly, úgy idén is nagy hangsúlyt szentel a Riot az oktatásra és itt elsősorban nem a játékra kell gondolni, hanem arra, hogy hogyan adjunk interjút, miként kezeljük a közösségi médiát és viselkedési tréningek. Egyszóval minden, ami egy csapatot igazán profi szintre tud emelni a megfelelő játékos szint felett. Ennek a megmérettetésnek az is a célja, hogy a sokak által kevésbé ismert magyar csapatokat kicsit közelebb hozza a rajongókhoz és ne feltétlenül csak az LCS csapatait éljenezzék, hanem magyar játékostársaikat is. 

A fődíj ezúttal sem lesz semmi, az első helyezett idén is másfél millió forintot vihet majd haza, így megéri jól teljesíteni. Arról nem is beszélve, hogy ez publicitást és potenciális szponzorokat jelenthet a csapatoknak, a fődíjból pedig talán futja majd egy jobb egérre, ha épp az kell. Visszaemlékezés gyanánt, nézzük meg a tavalyi aftermovie-t, hogy kicsit átérezzük ennek az egésznek a hangulatát!

Vajon idén is a THR viszi haza a fődíjat, vagy lesz másik csapat, aki letaszítja őket a trónról?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.