PUBG: Hogyan nyerjünk, ha bejutottunk a top 10-be

Kis segítség azoknak akik gond nélkül eljutnak a végjátékba,de ott mégis legtöbbször elbuknak. Mutatjuk mire kell figyelni.

Sokak kerülhetnek olyan helyzetbe, amikor a top 10-ig ellenféllel se találkoznak, de ekkor felpörögnek az események és két pillantás között meghalnak. Néha a kör nem ideális, néha az ellenfeled lő hátba, néha pedig csak a szerencsétlenségen múlik az egész. Egy Reddit felhasználóval közreműködve megpróbálunk segíteni, hogy ezt a három faktort a minimumra csökkentsük. Három dologra kell figyelnünk a végjátékban:

  1. Mit nevezhetünk jó pozíciónak?
  2. Mikor mozogjak?
  3. Mikor támadjam meg az ellenfeleimet?

 Mit nevezhetünk jó pozíciónak?

Ez talán a legfontosabb része a PUBG-nek, sokszor az ügyes lövések cserben hagynak, mivel több pontról lőhetnek rád ahogy tüzet nyitsz valaki másra. Egy jó pozícióval ki tudod küszöbölni azt, hogy ellenfeleid minden irányból kezdjenek el rád lőni. Három dologra kell figyelnünk egy jó pozíciónál:

  • Több menekülési útvonalam is van?
  • Meg tudom támadni az ellenfeleimet és tudok információt gyűjteni?
  • Mennyire vagyok fedezékben?

 A leghagyományosabb fedezékek a házak, amik jók, de mégsem tökéletesek. Erős fedezéket biztosítanak, de néha nehéz megtámadni ellenfeleinket vagy információt gyűjteni, a menekülési útvonalak pedig katasztrofálisak. Legtöbbször tudni fogják, hogy mi fent próbáljuk túlélni a világvégét, ezért ők meg is várják amíg egyik ajtóból vagy teraszról ki nem ugrunk.

A körtől függően a legjobb hely ahova bújhattok az a part melletti köves rész, hiszen a vízből nem lőhetnek rád, információt gyűjthetsz úgy, hogy az életedet nem kockáztatod és több ideális menekülő útvonalad van. Ha mezőkre vagy erdős részre szűkül a kör érdemes a szélén maradni és mindig az utolsó pillanatban mozogni.

Mikor mozogjak?

A top 10 szituációban minél később, az ok egyszerű: Minél később mozogsz annál kevesebb az esélye annak, hogy több játékos is észrevesz ezzel szendvicsbe kerülve. Sajnos ez sem működhet mindig. Előfordul, hogy a kör túl messze esik tőled így muszáj rá bízni magad a szerencsére és korán el kell, hogy indulj. Inkább próbáld meg kivágni magad a helyzetből, minthogy a kör is őket segítse.

Mikor támadjak?

Sokan azt hiszik, hogy a PUBG a folyamatos harcról szól, pedig néha okosabb döntés a háttérben meghúzódva gyűjteni az információkat és csak a legideálisabb pillanatban támadni. Az egyetlen gyilkosság ami számít, az utolsó. Ezt jól véssétek az eszetekbe.

Ez mit jelent? Azt, hogy két olyan forgató könyv van, ahol rá kell lőj ellenfeledre:

1, Ha rákényszerítenek mivel lőnek rád

2, Ha teljesen biztos vagy abban, hogy miután lelőtted ellenfeledet el tudsz bújni vagy új pozíciót tudsz keresni

Jogosan gondolhatjátok, hogy silencer-el nyugodtan rá lőhettek bárkire, de ez nem így van. Az ügyesebb játékosok kis távról könnyedén betudják mérni, hogy éppen hol lőnek silencer-es fegyverrel.

A legfontosabb dolog, ha nyerni akarunk, hogy próbáljuk elkerülni a konfliktust és gyűjtsünk annyi információt amennyit csak lehet. Hagyjuk, hogy a két játékos előttünk szitává lője egymást és ha jó pozícióban vagyunk megölhetjük a túlélőt ezzel drasztikusan növelve az esélyünket arra, hogy megnyerjük a meccset.

 Akik jól tudnak angolul nagy segítség lehet ez a videó amiben a guide készítője összefoglalja ezeket a pontokat képi anyagok segítségével

Összesítve a dolgokat két legfontosabb dolog az információgyűjtés és a konfliktus elkerülése. Ha ezek mellé még ügyesen is tudtok lőni és ismeritek a pályát már csak a szerencse állhat közétek és a hőn áhított “Winner, winner chicken dinner” felirathoz.

Hasznosnak találtátok ezt a guide-ot? Írjátok le kommentben!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Képek és cover: www.reddit.com, www.youtube.com

Kövess Minket!