FIFA verseny a Gamescom-on!

FIFA verseny a Gamescom-on!

A Puma támogatásával idén pénzdíjas verseny is lesz a Gamescom-on.

A Puma bejelentette a kölni FIFA versenyét, összesen 5000 $-os összdíjazással.

Ez az első vállalkozás a német multi cég részéről az e-sport szférájában. Az összdíjazás mértéke a többi sportágtól egyelőre még elmarad, azonban a Puma Fragrances Cup-ra mindenképpen érdemes oda figyelnünk, mert Európa legnagyobb játékos rendezvényének a keretein belül kerül megrendezésre. Ez a lépés összefüggésben lehet azzal, hogy a Vfb Stuttgart egy héttel ezelőtt két profi játékost is igazolt. A Stuttgart mezgyártó szponzora ezáltal az e-sport részleg szponzora is lett. A sportszergyártó cég pedig már hosszú idő óta szoros szponzori kapcsolatban van a klubbal.

FIFA: A németek a profikra, a hollandok az utánpótlásra figyelnek!

Egyre nagyobb klubok szállnak be a Bundesligából az e-sportba és hozzák magukkal a legnagyobb támogatókat is. Az utánpótlás képzése pedig már elkezdődött!

Eddig több nem közvetlenül érintett gyártó is rendezett már e-sport versenyeket. Azonban a Puma marketingesei egyértelműen megtalálják a közönséget a versenynek, mind a helyszín, mind a népszerűsítés terén. Németország két legnagyobb FIFA YouTube csatornája is részt vesz a promózásban. Egy újabb kezdeményezés tehát ami előrelendítheti a FIFA népszerűsítését. Kiváncsian várjuk a visszajelzéseket a verseny után és a folytatást is természetesen.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!