A nagy ROG MEB lexikon

A nagy ROG MEB lexikon

Nemrég bejelentésre került a ROG Magyar Elit Bajnokság második szériája, mi pedig összeszedtünk néhány érdekességet az első szezonból, illetve mindent, amit érdemes tudni a másodikról.

Az első széria bejelentése hatalmas visszhangot keltett. Magyarország összes csapata mozgolódni kezdett, továbbá rengeteg új gárda is megalakult pusztán azért, hogy részt vehessenek a ROG MEB-en. A selejtezőkön összesen 131 csapat indult, közülük került ki az a 6, akik a ROG MEB résztvevőit alkották. Ők voltak: a Team Horizon Reapers, a WiLD Coolermaster (eredeti nevükön WiLD Multigaming), őket követte a Wonder Stag e-Sports, a Rift Esports, a CrewBest Multigaming, és végül a Natio Esports.

Végre valahára, bejelentették a Magyar Elit Bajnokság második szezonját!

Aioween | 17/07/19 18:45Hosszú idők óta nagy volt a csend a ROG MEB körül, a csapatok is elkezdtek mozgolódni, de úgy tűnik ebben az évben sem maradunk ROG MEB nélkül. Nem kell már sokat várni rá, hiszen hamarosan kezdetét veszi a ROG MEB második évadja, amit alig pár órával ezelőtt jelentett be Riot Daedalus a hivatalos oldalon.

Mivel kis hazánk még erősen feltörekvő fázisban van, ezért a Riot Games ezt a 6 csapatot a szárnyai alá vette, és egy professzionális tréningen vitte végig a játékosokat. Hogyan adjunk interjút, hogyan viselkedjünk profi játékoshoz illően, hogyan kezeljük a közösségi médiát. Ilyen és ehhez hasonló képzéseket kaptak a játékosok, továbbá egyedi logó- és meztervezés is volt a palettán, így az összes csapatnak olyan profi megjelenése lett, mint Európa nagyágyúinak. 

Maga a bajnokság összesen 6 hétig tartott. A mérkőzéseket vasárnap játszották, a csoportkörök során pedig minden alkalommal két-két csapat összecsapását követhettük figyelemmel. Ezek Bo2-es szériák voltak, míg az elődöntők és a döntő már Bo5 volt. A menetrend nagy eséllyel idén sem fog változni, talán annyi lesz más, hogy a csoportkörök nem Bo2-ből fognak állni, ugyanis ezt a formát a Riot Games elengedte a kupáiból. Mivel idén is 6 csapat lesz, ezért hasonló hosszúságú versenyidőszakra számíthatunk. Ha már idén is 6 csapat... kik is lesznek azok?

A tavalyi szezon legjobb négy csapata automatikus meghívást kapott az idei szezonra is. Ők a Team Horizon Reapers, a WiLD Multigaming, a Wonder Stag e-Sports, és a Rift Esports. A másik két szereplő a hamarosan kezdődő selejtezők során fog bekerülni. Nevezni július 31-ig lehet, augusztus 2-án pedig indulnak a selejtezők. A végén kiderül mely két csapat csatlakozhat a "veterán" mezőnyhöz, és vehet részt majd a már említett tréningeken. Az első adás szeptember 17-én lesz a Riot Games hivatalos magyarországi Twitch csatornáján.

Most pedig vegyük át, hogyan is néz ki napjainkban a négy említett csapat.

A 2016-os szezont követően az összes klubnál elég nagy változások álltak be. A bajnok THR is két új játékossal büszkélkedhet idén, miután dzsungelesük bluerzor Franciaországba szerződött, a támogatójuk LittlePwny pedig csapaton belüli problémák miatt távozott. Az ő lineup-juk a következő:

Top: Szlovák "MarineHBS" Máté

Dzsungel: Torma "Benji" Benjamin 

Mid: Kerékgyártó "Sk1nzor" Krisztián

Adc: Ligeti "Joe" Péter

Support: Vámos "Qgloof" Achilles

Az ezüst érmes WiLD Multigaming egy nagyon friss-ropogós csapattal rendelkezik. Korábbi felállásukból ketten is a Rift Esports-hoz igazoltak, míg a középső ösvényesük külföldön próbál szerencsét. Íme az új csapat:

Top: Samudra "Carabon" Dávid

Dzsungel: Gál "Sick" Dániel , vagyis Makaveli

Mid: Török "Meight" Máté , avagy Fakerdog

Adc: Biró "hi im mate" Máté András

Support: Kecskés "Hextasy" Gergő

A 3.-4. helyezett Rift Esports az elmúlt hetekben épült újra egy nagyon komoly rosterrel. Többek között a WiLD korábbi játékosaiból mindjárt kettő is átigazolt hozzájuk.

Top: Kovács "wAZIER" András Kristóf 

Dzsungel: Vörösváczki "Domee" Dominik

Mid: Tóth "Kußu" Viktor

Adc: Hugyecz "Frenna" Bence

Support: Sipos "Geller" Gábor

Végül pedig a Wonder Stag e-Sports. A csodaszarvasok szintén nemrég rakták össze új csapatukat, ám a neveket még nem jelentették be hivatalosan, így egyelőre csak chrisie-ről tudunk a középső ösvényen, a többiekre még várni kell, de elvileg a napokban meg kell történnie a bejelentésnek.

UPDATE: A WSE is megmutatta új lineup-ját a világnak! A magyar e-sport életben már többszörösen is ismert nevek mellett, került a csapatba egy-két újonc játékos is. Íme:

Top:  Mikó "Frather" Lóránt

Dzsungel: Köles "Koeles" András

Mid: Nyíri "Chrisie" Krisztián

Adc: Kovács "Verzion" Zsolt

Support: Raksányi "Smly" Richárd

Ami külön érdekességként szolgálhat, hogy az őszi szakaszt követően a Rift Esports ketté szakadt, ez pedig oda vezetett, hogy a korábbi tagok között viszály alakult ki arról, hogy kinek is lesz jogosultsága részt venni a következő ROG MEB szériában. Egyik oldalon állt az eredeti Alphazors csapat (akikből lett a Rift) három alapítója, Seffer, Tobi és Koeles míg a másik oldalon Lifefish, Dugo és a nevet tulajdoni szinten birtokló Rift Esports menedzsment. A kényes probléma megoldásába a Riot Games magyar dolgozói is beszálltak, és végül úgy határoztak, hogy a két fél 2017. március 5-én egy Bo5 keretein belül fogja eldönteni, hogy ki jogosult a részvételre. A mérkőzést közvetítette volna a Magyar LoLTV csapata, ám az Alphazors oldalt képviselők nem találtak plusz két embert maguk mellé, így nem tudtak kiállni a kijelölt időpontban, így a jog maradt a Rift Esports-nál.

Az első szezon egyébként meglehetősen jól sikerült. Az élőadásokat nagyon sokan nézték, és noha az első igazán izgalmas mérkőzésre elég sokat kellett várnunk, azért az adás még nagyon látványos volt. Minden alkalommal voltak meghívott vendégek, akik a meccsek közötti szünetben, a Thanatos által vezetett elemző asztalnál segítették az eszmecserét. Ilyen volt például AdamKissAK, Mumus vagy épp Németh "Syly" Roland, a WSE menedzsere. A döntő is telt házas lett, több mint 200 ember érkezett a Docler Holding színháztermébe, hogy testközelből szurkolhasson kedvenc csapatának. A hangulatért minden héten a Magyar LoLTV kommentátorai feleltek, íme az első szezon aftermovie-ja azok számára, akik még nem látták volna. Nagyon jól átadja, hogy milyen is volt a hangulat a döntő során.

Miközben zajlottak a döntő mérkőzések az Esport1 stábja mikrofonvégre kapta az egész ROG MEB egyik atyját, Riot Daedalus-t, aki egy hosszabb interjúban mesélt a 2016-os szezon munkálatairól, és a további terveikről is. 

Most pedig egy kis fun. Természetesen az Esport1 stábja sem állt ellent annak a kísértésnek, hogy egy kis troll videót összepakoljon a MEB első adásáról.

A döntőről egyébként készült egy tonnányi fénykép is, ezt itt érhetitek el. A ROG Magyar Elit Bajnokság hivatalos weboldalán pedig találhattok az előző szezonhoz tartozó ágrajzokat, a mérkőzések összefoglalóit, illetve régebbi cikkeket, interjúkat, érdekességeket a bajnokságról. 

Tehát ne feledjétek, jelentkezési határidő: július 31. Első adás: szeptember 17.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.