Programajánló: csúcsrangadók várnak ránk a héten

Programajánló: csúcsrangadók várnak ránk a héten

Szép lassan minden liga a végéhez érkezik, szorosabb lesz a mezőny mindenhol és a meccseknek egyre nagyobb tétje van. Sok nagy összecsapás vár ránk a héten.

Nem gyakran kapunk olyan heteket, ahol ennyi fontos és persze izgalmas mérkőzést tudunk végignézni, mint a mostanin. Az összes nagy régióban kiélezett meccsek jönnek, legyen szó az NA vagy az EU LCS-ről, vagy akár az LCK-ról.

Xpecial, akit sokan csak CLG Destroyernek hívnak

A múlt heti P1 - CLG meccs után egy reddit felhasználó egy érdekes statisztikát készített Xpecial és a CLG kapcsolatáról.

Kedd reggel csapott össze a kT Rolster és a Longzhu az LCK-ban. Mindkét csapat a tabella legtetején csücsült a széria előtt, 13-3-as statisztikával. Ezt végül a kT Rolster 2-0-ra nyerte így ők az abszolút elsők most a ligában. Egyáltalán nem volt biztos a végkimenetel, mivel legutóbb a Longzhu feladta a leckét egy 2-0-ás győzelemmel, de láthatóan a kT összeszedte magát és visszaadta a szívességet, ezzel pedig át is vették az LCK első helyét.

A következő mérkőzésen szintén a kT Rolsteré lesz a főszerep, ezúttal az SKT ellen. Ha a kT itt is tud nyerni, akkor azzal bebiztosították az abszolút első helyet. Ne felejtsük el, hogy az SKT nincs a legjobb formában, bár az utolsó helyen álló Ever8 csapatát el tudták verni, előtte négy szérián keresztül egy darab mérkőzést sem tudtak bezsebelni. Jelenleg a kT jobb színben szerepel előttük, kérdés, hogy ezt a formát meg tudják-e tartani az SKT-vel szemben, főleg így, hogy több ízben is láthatták az SKT hibáit az elmúlt hetekben. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a Samsung Galaxy-ról sem, a tavalyi VB döntős gárda még beleszólhat a dolgokba. Ezt az összecsapást csütörtökön délelőtt 10-től tudjátok végignézni az LCK csatornáján.

Európában az Unicorns of Love és Splyce összecsapása lesz az e heti rangadó. Az UOL az elvesztett meccsek száma miatt jelenleg második az H2k mögött, így minden egyes győzelem szüksége van ahhoz, hogy versenyben maradjanak a csoportelsőségért. A Splyce-nak legalább ennyi oka van a győzelemre, ha itt kikapnak, azzal lényegében minden reményt feladnak, hogy a harmadik helynél előrébb végezzenek. Jelenleg 6 győzelemmel és 4 verességgel rendelkeznek, ezzel pont egy mérkőzéssel "kullognak" az UOL és az H2k mögött, így látható, hogy miért kulcsfontosságú ez a széria. Ha legyőzik Vizicsacsiékat, a hátralévő meccsek papíron könnyebbek lesznek, így akár még az első helyet is veszélyeztethetik. A mérkőzést szombaton este 8-tól nézhetitek az EU LCS csatornáján angolul és magyarul.

A tengeren túl is vár ránk sok izgalom, hiszen két ősi rivális, a TSM és a CLG fog összecsapni. Az amerikai "el classico" kimenetele megjósolhatatlan: eddig a CLG az élen volt, általában az Immortals mellett, de a Phoenix1 elleni vereség egy kissé fájdalmas volt, így most egy meccsel a TSM mögött állnak. Ennek ellenére a CLG is megszorongathatja a TSM-et, sőt. A tabella első két helyezettje rögtön a rájátszás elődöntőjébe kerül, ezért mindkét csapat foggal-körömmel küzdeni fog a győzelemért. Ha valamiért, akkor ezért érdemes lesz akár éjszakába nyúlóan fennmaradni. Követni pedig az NA LCS 1-es csatornáján lehet, vagy itt magyarul.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.