Gusztustalanul sokat keres az EA az első negyedévben

Gusztustalanul sokat keres az EA az első negyedévben

Kíváncsi vagy, mennyi pénzt forgat meg az EA egy év alatt? Röviden sokat, nagyon sokat.

Ha azt mondom, hogy Electronic Arts, akkor mindenkinek előjön a FIFA, a Star Wars Battlefront, a Sims vagy akár a Battlefield. A vállalat nagyon sok igazi klasszikus mögött volt ott és még ma is a legnagyobbak között vannak, ha videojátékokról van szó. Abba viszont nem sokszor lehet betekinteni, hogy mit is jelent pénzben, hogy a játékaik népszerűek. Szerencsére minden nagyobb vállalatnak negyedévente fiskális jelentést kell tennie. Ebből kiderül majd, hogy a játékok piaca megint virágzik és az utóbbi időben olyan növekedést mutatnak, ami szinte hihetetlen. De először lássuk mit mondott a vállalat vezérigazgatója, mielőtt rátérnénk a kőkemény adatokra.

"Az első gazdasági negyedév kiemelkedően zárult Az olyan játékaink, mint a Battlefield, a Star Wars és a Sims növekedési üteme olyan mértékű volt, amire mi sem számítottunk. Ezekkel az eredményekkel a cég olyan innovációba kezdhet idén, amivel nagyszerű új játékokat adhatunk ki, a meglévőkben érdekes tartalmat készíthetünk és, ahogy egyre több piacra tudunk eljutni, a játékosok számára is sok újdonságot tudunk mutatni. A növekvő lehetőségek pedig, cégünk növekedését is elősegítik majd."

Ezt ha le akarom fordítani emberi nyelvre, akkor nagyjából annyit tesz, hogy kerestek egy zsák pénzt. Ebből a pénzből pedig új piacokra fognak betörni, hogy ott is árulhassanak. Új játékokat fejlesztenek, hogy azt is eladhassák. Végül a már meglévő játékokhoz extra tartalmat adnak majd ki, hogy azt is meg lehessen venni, mint DLC. De lássuk mit mutatnak a számok pontosan.

Működési adatok és mérőszámok

  • A FIFA Mobile alkalmazást mára 95 millióan használják.
  • A negyed év végére 21 millió játékosa lesz a Battlefield-nek.
  • A Digitális nettó eladások az utóbbi 12 hónapban 3,147 milliárd dollárt hoztak. Ez a szám 23 %-kal magasabb, mint egy évvel ezelőtt.
  • A FIFA Ultimate Team játékosok száma 11 %-kal növekedett egy év alatt.
  • Az aktív havi Sims 4 játékosok száma 20 %-kal növekedett.
  • A kiadás óta az NBA Live Mobile alkalmazást 70 millióan töltötték le.

Gazdasági adatok és mérőszámok

  • A már kinn lévő játékokból nettó 1,8 milliárd dollár folyt be az elmúlt fiskális évben.
  • Az első negyedévben az EA 1,4 millió részvényt vásárolt vissza 150 millió dollár értékben.

A következő fiskális év előrejelzései

  • A nettó bevételt 1,125 milliárd dollárra becsülik.
  • A nettó teljes forgalom 5,5 milliárd dollár lesz.
  • Egy részvény várható értéke 3,57 dollárra emelkedik.

A fenn felsorolt adatok persze nem fedik a teljes képet, azokat ragadtam csak ki, amik érdekesek lehetnek egy átlagember számára. Viszont a számok alapján azt lehet mondani, hogy az EA üzlete virágzik. Ha pedig az EA virágzik, akkor a piac is hasonló cipőben jár. Ez pedig a gamer közösség számára csak jót jelent, hiszen ez új játékokat, fejlődő technológiát és stabil környezetet jelent. Ezen kívül pedig nem sok kívánságunk lehet.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!



Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.