43 csapat jelentkezett a MEB második szezonjára

43 csapat jelentkezett a MEB második szezonjára

Idén sem lesz hiány a párharcokból, több nagyobb csapat is jelentkezett a MEB-re a sok kisebb mellett. Ezekből emeltünk ki párat, akikre érdemes lesz figyelni.

A tavalyi MEB-en is egész szoros mezőny alakult ki az akkori hat csapat között. Sajnos a szezon végeztével a Crewbest és a Natio kiesett, a maradék négy pedig meghívást kapott a második szezonra. Ez a négy csapat a győztes Team Horizon Reapers, a szintén döntős WiLD, illetve harmadik-negyedik helyen a Wonder Stag Esports és a Rift Esports. Ez cikk most kivételesen nem róluk szól, hanem azokról, akik a maradék két helyre pályáznak. Érkeztek szép számmal, egészen pontosan 43-an.

Átnézve a mezőnyt találkoztunk pár ismerős névvel, akik vagy szerepeltek már MEB-en, esetleg más versenyeken mutatták meg, hogy igenis számolni kell velük. Sok csere történt tavaly december óta szinte minden csapatnál, így több játékos is olyan csapatnál kötött ki, akiknek ismét meg kell küzdeniük a MEB helyekért. 

Ezen gárdák egyike a Team Plague. Elsősorban Alive neve lehet ismerős, legalábbis számomra. A tavalyi MEB-en is szereplő Crewbest csapatot managelte és idén is szerencsét fog próbálni egy új ötössel. A szervezet maga már régebb óta létezik, de eddig komolyabb LoL versenyen még nem mutatkoztak be igazán.

A Phoenix Reborn sem egy tegnap alakult gárda. Megjárták már az EU Challenger Series kvalifikációját és hellyel közzel ők is jelen vannak a hazai LoL mezőnyben. Mostanában annyira nem voltak aktívak, de talán ez most változni fog. Az aktuális lineup-ot pedig alább láthatjátok.

Meg kell említeni természetesen a Beautiful Talented Men-t is. Ők nemrég vettek részt az EU Challenger Series zárt kvalifikációján, ahol áttörő sikereket nem értek el, de minden bizonnyal sok tapasztalattal gazdagodtak. Reméljük, hogy ezeket a tapasztalatokat a MEB kvalifikációja során is kamatoztatni tudják.

Az Afterglow neve elsőre nem tűnhet ismerősnek. Nem véletlenül, egy nemrég alakult csapatról beszélünk, a tagok viszont ismerősek lehetnek. A teljes csapat kivált a One Piece eSports-ból és sajátot alapítottak, megtartva a lineupot. Ez az ötös már nyert Mondocon-t, akkoriban az N6-tal döntőztek. 

Ha már One Piece, ők is jelentkeztek egy teljesen új lineuppal. Megmondom őszintén, hogy számomra a játékosnevek nem voltak ismerősek, de minden bizonnyal egy komolyabb gárdát sikerült összeválogatni, kíváncsian várjuk az eredményeket. 

Az Afterglow-hoz hasonlóan a játékosok miatt emelném ki a SAYIT! L40 csapatát. Korábban a WSE színeiben játszó Getro van benne, mellette a myRevengből kiszállt Robusto és talán Kn2ght neve is ismerős lehet. Tapasztalatból itt sincs hiány, kérdés, hogy az összhang is meglesz-e. 

A jelentkezők között az egyik legnagyobb név a Nice Gaming lehet. Csak az év elején alakultak, de máris több nagyobb versenyen megfordultak, többek közt a győri Roadshow-n csípték el az első helyet a One Piece orra elől. Emellett a SEC-en is egészen az online kvalifikáció elődöntőjéig jutottak. Szomorú hír a csapat kapcsán, hogy az ADC-juk Kukimuki csak 15 éves, így kora miatt nem vehet részt a MEB-en. Őt Drx fogja majd helyettesíteni a lövész pozícióban.

A teljes ágrajzot a battlegrounds oldalán tekinthetitek meg ezen a linken. Vajon melyik két csapatnak sikerül megszerezni a két fennmaradó helyet?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: elitbajnoksag.hu

Kövess Minket!