A Mercedes-Benz lehet a 2017-es vb névadó szponzora

A hatalmas esemény sorra kelti fel a vállalatok érdeklődését, több nagy cég is pályázik erre a szponzorációs szerepre, élen a Mercedes-Benzzel.

Az idei vb Kínában kerül megrendezésre, ott pedig már most izzik a levegő ettől. Az ország több médiaforrása szerint a Riot Games tárgyalni kezdett jó néhány világméretű vállalattal a 2017-es League of Legends világbajnokság névadó szponzorációját illetően. A cégek között olyanok szerepelnek, mint a L’Oreal Men Expert, Logitech G, Intel, egy kínai tejipari vállalat, a Yili, illetve a már említett Mercedes-Benz.

Négy európai csapat is Amerikában folytatná jövőre

Aioween | 17/08/02 11:09Július 28-ig lehetett jelentkezni az NA LCS helyekre, ezek darabja 10 millió dollárba kerül, négy európai csapat pedig úgy gondolja, ott több babér teremhet nekik. Azt tudtuk, hogy borsos lesz az NA LCS helyeknek az ára, illetve azt is, hogy pályázni kell rá.

A Mercedes-Benz a Dot Esports-nak elmondta, hogy a vb szponzorációját illetően tárgyalnak egymással, a Riot viszont azt nyilatkozta, hogy leginkább az LPL támogatásáról szólnak a megbeszélések. Ez elég nagy ellentmondás, de minden bizonnyal a Mercedes nem alaptalanul mondta azt, amit mondott.

Nem újdonság egyébként, hogy ekkora cégek akarnak beszállni az e-sport iparba, az LPL kereteiben játszó Edward Gaming partnere a Gillette, a Coca-Cola is kiemelkedő támogatója a LoL világának, CS:GO területen pedig ott van az Audi, aki az Astralis csapatát segíti.

A világbajnokság szeptember 24-től november 4-ig tart majd, és sokan az eddigi legnagyobb szabású eseménynek jósolják. Megújult kvalifikációs szakasszal készülnek a rendezők, hogy a kevésbé ismert régiók csapatainak is legyen lehetősége bekerülni. Ezenfelül idén is lesz mód a közönségi finanszírozásra. Az eseményhez kiadott tartalmak megvásárlásából befolyó összeg 25%-a tovább duzzasztja az amúgy sem piti nyereményalapot. Tavaly több, mint 5 millió dollárra emelkedett ez az összeg, így a világbajnok SKT több, mint 2,5 millió dollárt vihetett haza. 

Vajon Fakerék behúzzák a negyedik vb címüket is? Úgy tűnik a csapat vereség sorozata 4 mérkőzés után megszakadt, úgyhogy bármi megtörténhet. 

Ti várjátok már az idei világbajnokságot?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!