Megnyitott Budapest első, újgenerációs PC Bang-je!

0 alkohol, 48 gép, 100% játék!

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az elmúlt 2 évben e-sport bár forradalom zajlik Magyarországon. 2015 óta csak Budapesten 5 hely nyitott meg, amely különböző szolgáltatásokkal és programokkal várja az e-sportolni vágyókat és azokat, akik egy pohár sör mellett néznék kedvenc játékosuk, csapatuk meccsét. A vidéki nagyvárosok pedig most bontogatják szárnyaikat, egyszóval, pezseg az e-sport bár élet!

A legtöbb helyen azonban csak 5-10 (az Infinityben 20) gép van, a hangsúly továbbra is azon van, hogy menj le, vegyél egy sört vagy bambit, meg amúgy ülj le és játssz egy kicsit vagy nézd a meccseket, ha van kedved. Persze ezek is szuperek, hiszen jó közösségi program, ha összejöttök a haverokkal megnézni mondjuk egy LCS döntőt ahelyett, hogy otthon nézné mindenki és TS-en kiabálnátok egymásnak.

Az idősebb korosztály még biztos emlékszik a 90-es és 00-s évek internet kávézóira, ahol bementél, fizettél párszáz forintot óránként, cserébe tied volt egy gép, amin játszhattál. Egykoron még én magam is jártam ilyenekbe, amikor anyáékkal el kellett menni vásárolni valamelyik plázába, nekem meg nyilván semmi kedvem nem volt, hát kértem pénzt és beültem 1-2 órára játszani. Az internet kávézók azonban már néhány éve lehúzták a rolót, hiszen azzal, hogy otthon is egyre több helyen voltak PC-k, nem volt szükség kimozdulni. A távol-keleten azonban ez nem így történt, ott a PC bangek fénykorukat élik, főleg az e-sportok és e-sport játékok térnyerése miatt és még ha otthon van is gép, akkor is inkább elmennek a fiatalok játszani a közösségbe, mert ez társasági élmény számukra.

Ezt a kultúrát hozta be most két kínai srác Magyarországra, Budapest szívében pedig nemrég megnyitották a GG Gaming LAN klubot! 

A 8. kerületben, két utcára a II. János Pál Pápa tértől, 48 géppel várják a játékok szerelmeseit és azokat, akik szeretnék felidézni a régi LAN feelinget a haverokkal. A GG Gaminget azonban nem csak a gépek száma különbözteti meg a többi esport bártól: itt ugyanis nincs és nem is lehet kapni semmilyen alkoholt! Persze ételt, italt igen, ha megéhezel, megszomjazol, pillanatok alatt rendelhetsz, kihozzák az asztalodhoz. A tulajdonosok azt szeretnék elérni, hogy ide tényleg azért jöjjenek a játékosok, hogy fejlesszék magukat, fejlődjenek csapatban, de ami még ennél is magasztosabb cél, hogy szeretnék Magyarországot komolyan felrakni a nemzetközi e-sport térképre, amihez első lépésként ezt a helyet biztosítják az e-sportolni vágyóknak.

GG Gaming

A kétszintes hely felső részén található a VIP rész, nagyobb monitorral és még kényelmesebb székekkel, de a tulajdonosok szeretnék további két szinttel kibővíteni a GG Gaminget a jövőben. Az árazás is baráti: az alsó részen 600 Ft, a VIP-ben 1000 Ft egy óra játék, de tekintve, hogy 10-15 éve is 500 Ft-ot fizettem egy óráért, ez teljesen pénztárcabarát. Perifériát természetesen szabad hozni, aki saját egér, billentyűzet, füles nélkül el se indul sehova, annak se kell pánikba esnie, hozhatja ide is.

A gépek se gyengék:

Földszint:

  • Samsung 22' monitor
  • 8GB RAM
  • Intel(r) Core(TM) i5-7400 CPU @ 3.00GHz
  • NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
  • Cougar Deathfire EX Billentyűzet és Egér
  • Sharkoon ER1 füles

VIP:

  • 8GB RAM
  • Intel(r) Core(TM) i5-7400 CPU @ 3.00GHz
  • NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
  • Razer Blackwidow ultimate stealth 2016 Billentyűzet
  • Razer Abyssus 2000 Egér
  • Samsung 32' Monitor
  • Razer Kraken füles

League of Legends, az összes Battle.net játék, a PUBG alapból fent van a gépeken, de Origin, Uplay és Steam is van fent, az 1 gigás netnek köszönhetően pedig pillanatok alatt leránthatod bármelyik játékot. De ezen felül is, ha bármilyen kívánság van, a hely igyekszik minden igényt kiszolgálni. Teamspeak, Discord, Skype segítik a kommunikációt, szóval tényleg minden adott a minőségi játékélményhez. 

Ráadásul minden újraindításnál törlődik minden a gépről, mivel szerverről működtetnek mindent. Tehát nyugodtan lehet letölteni, kilogolás után a rendszer visszaáll az alap üzemmódjába, így a következő ember, aki belogol, alap beállításokkal fogja szembe találni magát, nem lesznek bezavaró driverek stb. Ha egy vendég szeretné tartósan a configját a gépre, akkor természetesen az is megoldható

A GG Gaming ideális hely lesz minden játékos és csapat számára, akár gyakorlásról, akár versenyről van szó, mert itt aztán tényleg az e-sporton van a hangsúly.

GG Gaming
Cím: VIII. kerület, József utca 50.
Facebook: https://www.facebook.com/gggamingklub/
Telefonszám: (20) 415 7074
Nyitva: H-V 08:00-22:00

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Galéria

Kövess Minket!



Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.

Üzlet - Ismerjük meg a fő burgonyafajtákat!

Talán nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a burgonya az egyik legfontosabb növényünk, főként azért, mert rendkívül sokféleképpen lehet felhasználni. Alkalmas emberi fogyasztásra, fontos nyersanyaga az élelmiszer- és a gyógyszeriparnak.