Egy rejtett OP pick: Skarner

Egy rejtett OP pick: Skarner

A kutya se játssza, pedig van benne craft.

Skarner nem tartozik a legkönnyebben és leggyorsabban megtanulható hősök közé, de ha valaki jól tud játszani vele, tud meglepetést okozni. Bár népszerűsége valahol az óceán fenekén pihen, ez (is) adja az előnyét: nagyon kevesen tudnak ellene is játszani. Az alábbi cikkben egy Skarner main D1/Master srác útmutatóját láthatjátok, aki azt is elmagyarázza, hogy a mostani metában szerinte miért Skarner az egyik legerősebb "rejtett hős", és tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogy hogyan kell játszani a skorpióval.

7 szuper ritkán látott hős

A League of Legends egy olyan játék, a miben mindig is voltak és lesznek is olyan hősök, akiket a játékos közösség egyszerűen imád, és amióta megjelentek ott vannak a top 10 legkedveltebb választás között. Ilyen Yasuo, vagy Zed. Yasuo jó néhány nerf-et kapott a közelmúltban, de a figyelembe vett statisztikák alapján még mindig a legnépszerűbb középső ösvényes hős.

Amellett, hogy tankos, komoly sebzést tud kiosztani és jól tud split pusholni, de nehéz megtanulni vele játszani, mert komoly mechanikát és jó makrójátékot igényel, viszont ha valaki rosszul helyezkedik, azt kőkeményen meg tudja büntetni.

Miért érdemes Skarnerrel játszani:

  • A Cinderhulk buff óta még tankosabb
  • Ultra mobilis a W-je miatt és gyorsan tud farmolni, emiatt jó splitpusher
  • Nagyjából bárkivel felveszi a harcot 1v1-ben (kivéve bizonyos hősöket, mint Fiora, Vayne, Graves)
  • Epic CC és még ott az ulti is
  • A játék kései szakaszában egy jó flash-ulti kombóval el tudja dönteni a meccset

Miért nehéz Skarner:

  • QSS a világ vége neki
  • Nehéz megtanulni
  • Kite hősök ellen (Morgana, TF, Ahri, Tahm) nehezen érvényesül
  • Érteni kell a dzsungelezéshez

Rúnák, Mesterségek

Itt két út van, a Cinderhulkos és a Warrioros, előbbit inkább Dia vagy afölött, biztonságosabb játékra javasolja, a Warriort pedig alacsonyabb ELO-kra, carryzésre. Általában egyébként a Warrior jobban szokott működni az extra kiadott sebzés miatt úgy, hogy közben mégis kellően tankos tud lenni. A képességek maxolása minden esetben Q > E > W, de lvl3-ig is ez a sorrend.

Cinderhulk

Rúnák: 2 AS 1 AD lila, Lvl/HP sárga, sima AD piros és Lvl/MR kék
Mesterségek:Cinderhulk mesterség

Warrior

Rúnák: 2 AS 1 AD lila, Lvl/HP sárga, sima AD piros és 6 sima CDR, illetve 3 AS kék
Mesterségek:warrior mesterség

Skarner gyengesége a játék korai szakaszában rejlik, amíg az ultija nem jön fel, addig gankelésre nem igazán használható, ezért a játék eleje arról kell, hogy szóljon, hogy biztonságosan és minél hamarabb meglegyen a 6-os szint. Ez nagyjából a 6. percben történik meg, ha az alábbi útvonalat követed: pengecsőrök, gólemek, farkasok, Gromp, kék, vissza a bázisra, majd piros, pengecsőrök, gólemek, farkasok, gromp.

Tárgyak

Talán a legjobb build jelenleg Skarnerre az alábbi (sorrendben): Warriors a zöld enchant-tel, mr vagy armor cipő (matchup függő), Sheen, Righteous Glory, Trinity befejezése, Thornmail/Stoneplate, Locket vagy Abyssal. Ha előnyben vagy, előbb rámehetsz a Sheen-re, minthogy befejeznéd a cipődet.

Matchupok

Most jön a legjobb rész, melyik dzsunglerek ellen mennyire nehéz és hogyan érdemes játszani. Íme néhány példa:

Lee Sin (közepes-nehéz): Talán a legnehezebb, akit magad ellen kaphatsz a dzsungelbe. Mivel Lee már lvl6 előtt is elég erős, tuti, hogy megpróbál majd invadelni és megölni téged. Viszont később simán 1v1-ezed, sőt, gyorsabban tudsz takarítani a dzsungelben is, szóval ezzel tempóelőnyt szerezhetsz később. A rizikófaktor a játék elején van, ahol ő sokkal mobilisabb, mint te. Valószínű, hogy az egész csapat könyörögni fog neked egy istenverte gankért már lvl 6 előtt, de csak maradj nyugodt és koncentrálj arra, mi fog történni a 6. perc után. 

Amumu (könnyű): Ennek simalibának kell lennie, lassú is meg keveset is sebez, sokkal gyorsabban tudsz farmolni, nyugodtan menj is át hozzá ellopni pár dzsungel szörnyet, nem fog bántani.

Elise (közepes): Csak akkor lesz nehéz dolgod, ha a játék elején hülyére gankeli magát, killekkel. Egyébként, ha kb. egy szinten vagytok, meg kell, hogy nyerd az 1v1-et, a kései szakaszban tud komolyabbat poke-olni. A cél túlfarmolni és vigyázni a 2v2 gank szituknál.

Master Yi (könnyű): Az alacsonyabb ELO-k kedvelt hőse itt labdába se rúg majd. Csak stunnold be vagy ultizd le azt mehet is a lecsóba. 

Kha'Zix (közepes): A bogárral azért nem árt vigyázni, brutál sebzése van és könnyen el tud ugrani, ha elhízlalják a játék elején, közepén, akkor nem tudod megölni 1v1-ben. Itt is az a cél, hogy jobban farmolj, mert alapvetően lassan takarítja a camp-eket. De imádkozz, ha összeszed pár killt.

Zac (könnyű): Kb. mint Amumu, gyorsabb vagy nála és nem nagyon fog megsebezni, simán mehet a counter-jungle is.

Warwick (közepes): Na őt ritkán látni alacsony HP-vel a dzsungelben, nem egy könnyű 1v1 ellenfél, jobb, ha van veled valaki. Arra kell figyelni, hogy előrébb tarts a játék közepe felé, illetve csapatharcoknál nem szabad teret hagyni neki az ultijához. Akkor érdemes ráultizni, amikor már majdnem halott, mert meg tudja fordítani a harcot alacsony életerőről is.

Ahri (nehéz): Bár nem jungler, ha őt látod miden, inkább kerüld el messziről, mert hamar le tud bontani, a tauntja miatt pedig normálisan gankelni se lehet (kivéve, ha épp átflasheled a charmot #mechanics).

Tippek, trükkök

  • Egy trükk az ultihoz: mindig hátrafelé húzd az ellenfelet, a legvégén pedig fordulj meg, ezzel növelve a húzás távolságát.
  • Ha T2-es tornyot szedtek, próbálj az ellenfél védelmi vonala mögé kerülni, hátha ki tudsz húzni valakit Flash+Ultival.
  • Ha splitpusholsz, állj be egy kicsit a bokorba, hátha jön valaki és rá tudsz rontani.
  • Figyelj oda a lerakott kis kristályokra, mert láthatod, hol jár az ellenfeled, ha elfoglalja azokat.
  • Próbálj baronozni 20-23. perc között, ilyenkor a leggyengébb a gyík. Ugyanez vonatkozik a Heraldra és a sárkányokra is. Minél hamarabb, annál jobb.
  • Mindig mozogj előre két AA között, így jobban tudsz helyezkedni.
  • Csapatharcban próbáld meg a lehető legtöbb embert eltalálni az E-vel. Mivel az első stun proccol és mozgási sebességet ad, ezért rögtön rá tudsz menni a többiekre is stunnolni.

Nekünk máris kedvünk támadt kísérletezni vele, javasoljuk, hogy próbáljátok ki ti is!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

A borítóképet itt találtuk

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.