Elemzőasztal: Easy Splyce. UOL: Fogd a sörömet

Elemzőasztal: Easy Splyce. UOL: Fogd a sörömet

Két teljesen más stratégia és magabiztos siker, feltámadóban a pónik?

A Splyce csapatával mérkőzött meg Vizicsacsi és a Unicorns of Love az EU LCS 9. játékhetének szombati játéknapján. Az UOL a csoportja 2. helyére csúszott vissza az elmúlt hetek gyengébb szereplése miatt, míg a Splyce feltámadóban volt, a két csapat közötti, egyetlen vereségnyi különbség és az aktuális forma inkább a kígyó felé billentette a mérleg nyelvét, erre utalt az elemzőasztal is a mérkőzés előtti felvezetőben. A legnagyobb kérdés az volt, hogy az Exileh-Xerxe duó mit tud kezdeni majd, mennyire lesznek formában. Nos, alaposan ráléptek a kígyó nyakára, ezt az UOL-t akarták a rajongók látni már hetek óta!

Jó látni, hogy Samux toposból az egyik legstabilabb adc-vé nőtte ki magát alig két szezon alatt, és bár tény, hogy a csapattársak kicsit gyengélkednek, az, hogy az 5-ből 3 ban ellene irányult, sokat elárul a képességeiről. Viszont az így eltorzult pick/ban fázist alaposan kihasználta az UOL és Csacsinak elhozták a kezei alatt aranyat érő Cho'Gath-ot, míg Exileh vakon bevállalta az amúgy biztonsági játékot jelentő LeBlanc-ot. Xerxe még Kayn megjelenésénél közölte Twitteren, hogy működővé fogja tenni a Kayn jungle-t és így is tett. Samuxnak jobb híján nem maradt más az alsó ösvényre, de a Twitch 30 perc után még mindig erős lövész, míg Hyli Trundle-vel jött, hogy segítsen - elsősorban Csacsinak - utolérni és lelassítani a pillarokkal az ellenfeleket.

A Splyce inkább a safe pickekre ment, Gnar-Gragas-Talyah-Xayah-Morgana ötössel jöttek. A játék elején - némileg meglepő módon - nem volt sok kill, az elsőre majdnem 10 percet kellett várni. A Splyce jól játszotta a makrót és a TP-knek, valamint a Talyah mobilitásának köszönhetően többször is 4v2-t, 5v2-t tudott kialakítani alul, majd az ösvénycseréket követően már 3 torony előnyben voltak, úgy is mondhatnánk, hogy már megszokott módon, az első 20 percben hátrányban játszott az UOL. Külön érdekesség egyébként, hogy Vizicsacsiék, ha a 20. percben hátrányban vannak, a meccseik 49%-át nyerik, ugyanez a statisztika európai szinten kevesebb, mint 25%, szóval nyugodtan kijelenthetjük, hogy az UOL az egyik legjobb, hátrányból játszó csapat.

Ez most is megmutatkozott, hiába a tornyok leszedéséből származó arany előny, Exileh-ék szépen tartották magukat. A 30. percben egy elrontott középső csapatharc miatt ismét nagyobb hátrányba került az UOL, a Splyce pedig kihasználva pillanatnyi előnyét, azonnal Baronra fordult, de jött Xerxe és a tavasszal már megszokott módon, ezúttal is 5 ember között lopta be a szörnyet. Samux közben 1v4-ben nyomta a ratatatatat, nem sokon múlt, hogy 2-3 embert magával vigyen. 6-7 percnyi Unikornis ösvénytolás után jött az újabb, ezúttal sima UOL baron, a késve érkező Splyce pedig tehetetlen volt, a 40. percben már bőven elég sebzése volt a Twitch-nek és a LeBlancnak is. 

A második meccsre meglepetéssel készült a Splyce, Sencux ugyanis Azirt hozta középre, míg a másik oldalon Vizicsacsi Maokai-jal, míg Xerxe Nidalee-val készült. Az EU LCS eddigi talán legbarátságosabb meccsén 31 perc alatt mindössze 2 db kill (!) született, de a passzív, vision control játékot az UOL csinálta jobban, hiszen közben sikerült 10k arannyi előnyt összeszedniük, végig uralták a pályát és az objektíveket, a Splyce-nak nem sok esélye volt. A végén egyetlen teamfight eldöntötte a meccset - az UOL javára. Rég volt ilyen jó makró meccse az unikornisoknak, biztató jelek az utolsó hét előtt. Érdemes visszanézni, ha valaki nem látta volna.

A mérkőzés után még a trollkodás is belefért a póniknak, ritkán látni ilyen minőségi bantert egy csapattól.

Az UOL ezzel továbbra is holtversenyben, csak rosszabb mutatókkal áll az H2k-vel a csoport 1-2. helyén, a jövő hét végén az egymás elleni meccsükön dől el a csoportelsőség sorsa.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!