FIFA VB U21: Véget vetettünk Kamerun veretlenségének a 7. fordulóban!

FIFA VB U21: Véget vetettünk Kamerun veretlenségének a 7. fordulóban!

A tegnapi mérkőzés után, elképzelhető, hogy hosszútávra megoldódott nemzeti tizenegyünk csatárkérdése.

Hosszabb kihagyás után újabb U21-es vb mérkőzést játszhatott a Magyar válogatott, az ellenfél ezúttal az eddig veretlen Kamerun volt. 6 meccsből 8 pontot gyűjtöttünk és elég felemás eredményeket szereztünk annak ellenére, hogy legtöbbször jól játszottunk. A spanyolok elleni kezdőt rendesen megbolygatva, több helyen is változott a felállás, 4-4-2 helyett 4-1-2-1-2-ben léptünk végül pályára. Az első nagy helyzet a 16. percben a kameruniak előtt adódott egy szögletet követően. Hatalmas kavarodás végén Ciprián hárította Ricci lövését. Ezt követően viszont egyre jobban és magabiztosabban játszottunk. Egy középpályán elkövetett szabálytalanság révén István ívelhette fel a labdát Kulcsár fejére, aki az ötösről emberét megelőzve fejelt a kapuba a 42. percben.

 

Előnnyel fordultunk és a mérkőzés képe nem sokat változott, többet birtokoltuk a labdát és mi kezdeményeztünk, igaz helyzetet kialakítani nem nagyon tudtunk. Az afrikaiak amellett, hogy jóval kevesebben voltak erőtlenül is játszottak. A 85. percben aztán megtörtént az áttörés és eldöntöttük a találkozót. Egy labdaszerzést követően István, Laci és Kulcsár volt a labda útja, utóbbi higgadtan fejezte be az akciót. Kulcsár duplájával tehát a Magyar válogatott értékes 3 pontot szerzett a 7. fordulóban.

 

A tabella ugyan nem frissült még a hivatalos honlapon, de a számítások elvégzése után nemzetünk a 4. helyen áll 7 meccs után 11 ponttal Törökország, Olaszország és Spanyolország mögött. Mindenki ellen játszottunk már egyszer, így jöhetnek a visszavágók. Dátum még nincs, de természetesen az Esport1 élőben közvetíti majd, érdemes tehát visszanézni az oldalra újabb információkért.

Nektek, hogy tetszik eddig az U21-es válogatott teljesítménye?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!