Nagyon kiegyensúlyozottra sikerült az új Urgot

Nagyon kiegyensúlyozottra sikerült az új Urgot

Eleinte nagy port kavart Urgot reworkje, azóta kicsit csendesebb lett a levegő körülötte. Pár hét után megnéztük, hogyan is illeszkedett be játékba.

Amikor először pillantottuk meg az új Urgotot, sokan szörnyülködtek, nem csak a kinézetén, de a képességein is. Azon belül is az ultiján akadtak ki többen, ami 25% alatt bárkit azonnal kivégzett normális keretek között. Tartottunk attól, hogy túl OP lesz, de így bő két hét után kijelenthetjük, hogy ettől nem kell tartani.

VIDEÓ: Urgot + Tahm = gyorsan mozgó tank, gépágyúval

Izzítsátok a haverokat, ezt ki kell próbálni!

Ellentétben Galioval, Urgot ellen játszani nem tűnik elsőre lehetetlennek. Ez persze abból is fakadhat, hogy elég egyedi, nehezebben elsajátítható játékstílusa van, mint Galionak, de a karakter maga átláthatóbb az ellenfél számára, hogy pontosan mikor, mire is képes. A Riot sikeresen megalkotott egy olyan képességrepertoárt, ami félelmetesnek hat, de a játékon belül mégsem az, olyan értelemben, hogy nem kijátszhatatlan. Sebzése és tankossága akad azért, de nem akkora mennyiségben, amit nerfelni kellene, sőt néha még inkább picit gyengének tűnik.

Urgot egy Juggernaut karakter, vagyis tankos, közepes mennyiségű sebzéssel és CC-vel rendelkezik. Nem tartozik a leggyorsabb karakterek közé, főleg a W közben, de ha egyszer utolér, akkor nagyon is sok sebzést tud belénk pumpálni sörétes lábaival, mintha nem is egy tank ellen harcolnánk. Kiteolni azonban nem lehetetlen, a kezdeményezési lehetőségei viszonylag korlátozottak, de ez minden juggernautra igaz javarészt. 

A játék nagyon mókás vele, élmény vele végigsorozni az ellenségeket és külön elégedettséget ad, ha egy összecsapásban sikerül mind a hat lábat kihasználni. Ehhez azonban nagyon jól kell mozognunk a lábainkon és a képességeinket is jól kell időzíteni. A győzelmi arányából látszik, hogy nem olyan egyszerű vele jól teljesíteni, jelenleg 43%-on áll, ami bőven az átlag alatt van. Ez kissé megtévesztő is lehet, sokan próbálkoznak még vele, úgy, hogy nem ismerték ki teljesen. Galio reworkje és Kayn megjelenése utána is ez a jelenség volt tapasztalható, sőt még anno Yasuonál is. Kellett az embereknek 2-3 hét, hogy elsajátítsák a karaktereket és igazán megtanuljanak vele játszani. 

A javulást, ha csak lassan is, de már most látni lehet Urgot győzelmi arányán. Ha figyelembe vesszük emellett az egyértelmű előnyeit és hátrányait, akkor elmondhatjuk, hogy az Urgot rework nagyon jól sikerült. Nem lett túl OP sem, illetve használhatatlannak sem nevezhető. Vannak egyértelmű matchupok, amik neki kedveznek, másokban meg igenis szenved. Amíg ezen karakterek száma nagyjából egyenlő, addig nem nagyon kell semmit sem csinálni vele, nincs szüksége nerfre, és talán buffra sem, vagy ha utóbbira mégis, akkor nagyon minimális szinten. 

Ha szeretnél valami újjal játszani a felső ösvényen, mindenképp próbáld ki Urgotot.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!