Hogy mit is tud Ornn? Most átvesszük

Hogy mit is tud Ornn? Most átvesszük

Tegnap kora este bemutatkozott a League of Legends legújabb hőse, Ornn, akivel a Riotnak ismét sikerült nagyon egyedit alkotnia. 

A Szurdok új réme több tekintetben is nagyon különleges. Ő a legelső hős, akinek nem kell hazamennie azért, hogy vásárolni tudjon, emellett kovácsmesterségének köszönhetően a társai számára is képes egy-egy különleges fejlesztés létrehozására bizonyos tárgyak esetében. 

Megjelent az első videó az új hősről, Ornnról!

Először csak egy kürtöt, másodszorra egy zenét kaptunk, most végre láthatjuk is a legújabb freljordi karaktert!

A róla kiadott videók alapján topra, illetve talán még dzsungelbe szánták Freljord új képviselőjét, révén, hogy egy tankos, közelharci hős. De vegyük is át részletesen, hogy mi mindenre képes. 

Passzív: Lángoló kohó és Kovácsmester

A passzív képessége adja számára a legkülönlegesebb tulajdonságokat. A Lángoló kohó miatt tud a térkép bármelyik pontján tárgyakat készíteni magának, a Kovácsmester miatt pedig bizonyos erősítéseket adni társai eszközeinek. Igen, jól olvastad, Ornn, ha harcon kívül van, az aranyát felhasználva ott helyben el tudja készíteni magának a választott tárgyat, nem kell ezért hazamennie. Hogy vajon vissza is tudja-e adni a választott itemet, ha netán rosszat kovácsolunk meg, azt egyelőre nem tudni. Még csak megtippelni se merem, mert logikus lenne, ha vissza tudná, hiszen a rendes shopban is megteheted, de ugyanakkor az is elképzelhető számomra, hogy az ő shopjának ez lenne a hátránya, ha már bárhol elérhető.

Q: Vulkanikus hasadék

A Q képessége egy olyan elemet tartalmaz, ami a játékmenetének egyik alappillérét fogja alkotni. Ornn a földre csap, amitől az ütés irányába egy hasadék nyílik, ez sebzést okoz a rajta állóknak, meg még lassítja is őket. A hasadék végén rövid időn belül egy magmaoszlop emelkedik ki a földből. Ez a magmaoszlop teljes értékű tereptárgyként funkciónál, Kayn kivételével senki nem sétálhat át rajta, továbbá Poppy, vagy Vayne E képessége is érvényesül vele.

W: Felszított lángok

Ornn W-je a másik dolog, ami nagyon különleges képességet tartalmaz. Aktiválásra a karakter egy rövid időre ellenáll a cc-knek, pajzsot kap, és elkezd tüzet okádni, ez eddig nem is olyan nagy szám. Ám a százalék hp-n alapuló sebzés mellett, az utolsó lángnyelvvel eltalált ellenfelekre olyan debuffot helyez, ami a kapott cc-k időtartamát megnöveli. Az a karakter akinek a feje fölött a Törékeny jel lebeg néhány extra pillanat erejéig mozgásképtelenné válik, amennyiben valamilyen tömegirányító hatás éri. Gondoljunk csak bele mi lesz, ha így talál el minket egy Morgana Q. Tényleg kiléptet a játék afk-ért. Amennyiben Ornn mér rá egy alaptámadást, úgy a célpont hátralökődik.

E: Perzselő roham

Ornn nagy erővel rohanni kezd, az útjába kerülő ellenfeleket megsebzi, hogyha pedig a roham közben falnak ütközik, akkor egy bizonyos területen belül lökéshullámot indít el, ami megsebzi és a levegőbe löki a közelben tartózkodó ellenfeleket. A képesség különlegessége, hogy el tudja pusztítani a játékosok által létrehozott tereptárgyakat. Jarvan ráultizott az adc-dre? Nem probléma, Ornn itt van és segít. Bamm! A kos már át is töri Jarvan kőfalát, kiszabadítva a carryt.

R: A Kovácsisten dühe

A végső képessége sem nevezhető egy olyan koncepciónak, amiből hasonlót már láthattunk volna a Szurdokban. Ornn megidéz egy tűzelementált, ami elkezd szaladni felé, az útjába kerülő ellenfeleknek pedig varázssebzést okoz, és elhelyezi rajtuk a Törékeny jelzőt. Ha az elementál Ornnhoz ér, a képesség újbóli aktiválásával megadhatunk számára egy új irányt, ekkor a lény még nagyobb sebességgel iramodik végig a megadott útvonalon, az útjába kerülő célpontokat pedig a levegőbe löki, és ismét elhelyezi rajtuk a Törékeny jelzőt.

Játékmenete:

Ornn a végső képessége által egy nagyon erős kezdeményező erővel lett megáldva. A lángoló kos félreérthetetlen jelzés a társaink számára, hogy most akkor elkezdjük a bulit. Nagyon jó összhangban van azokkal a hősökkel, akik képesek létrehozni valamilyen tereptárgyat, például Jarvan, Azir, Anivia, ugyanis ellenfeleit képes ezeknek neki vágni. Ornnak potenciális esélye van arra, hogy megdöntse a "leghosszabb ideig ösvényen maradás" rekordját, mivel egyedülálló boltjának köszönhetően bármit elkészíthet magának. Kicsit kevés az életerőd, jól esne 1-2 poti? Egy-két kalapács ütés, és máris a kezedben van a hőn áhított nedű, továbbá 1v1 szituációban is nagyon jól megállja a helyét. Ez az alábbi videóban tökéletesen látható is.

Azt kell mondanom, hogy nagyon érdekes, rengeteg lehetőség rejlik a karakterben. A Riot Games most egy olyan hőst alkotott, ami nem azért op, mert pislog egyet és 800 damage, hanem olyan egyedi képességekkel bír, amelyekhez hasonlót sem láttunk még. Az ő egyensúlyban tartása biztosan nem lesz egyszerű feladat. Számomra egyébként roppant érdekes, hogy freljordi hősről van szó, és mégis a tűzhöz, meg vulkanikus dolgokhoz kötődik a klasszikus kinézete. Kovács mivoltából kifolyólag természetesen ez a logikus, ám ne felejtsük el, hogy egy varázsvilágban vagyunk, Freljordban pedig minden a jégről szól, de a splash artok alapján a hozzá kiadott skin lesz az, ami a freljordi fagyos, jeges, kék-fehér színvilággal átitatott vonalat képviseli majd. Én személy szerint nagyon várom, roppant mód tetszik, az ilyen szintű újdonságokat tartalmazó hősök mindig megdobogtatják a szívem.

Nektek, hogy tetszik az új bestia? Insta buy, vagy insta ban?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.