Egy univerzális kontroller, ami csodákra képes

Egy univerzális kontroller, ami csodákra képes

És minden platformmal jóban van. 

Minél több konzolt halmozunk fel hőn szeretett PC-nk mellé, annál nagyobb káosz alakul ki asztalunk körül, vagy éppen a nappalinkban. Milliónyi kábel, rengeteg joystick és ember legyen a talpán, aki egyesével nekiáll rendszeresen letakarítgatni őket. Szerencsére már készül a világ első teljesen univerzális kontrollerje, amit rengeteg platformon használhatunk és nagyban megkönnyíti az életünket.



Az ALL Controller ugyanis mindennel kompatibilis, ami egy játékos életében szóba jöhet: PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox ONE, PC, Mac, iPhone, Android és az eszközt készítő srácok szerint hamarosan WiiU és Nintendo Switch is vezérelhető lesz vele. Pár napja lőtték fel Kickstarter-kampányukat, ahol bárki támogathatja a projektet és ha minimum 55 kanadai dollárt adakozik (cirka 10 900 Ft), jövő tavasszal már kézbe is veheti a vezetékes változatát (a vezeték nélküli verzió egyébként kb. 21 800 forintba fog kerülni). 

VERGE munkatársa már rá is tette a mancsát a kontroller prototípusára és meglepően pozitívan csalódott a minőségében, pedig az még egyáltalán nem a végleges termék volt. Elmondása szerint érzetre valahol a PlayStation Dual Shock és az Xbox One gamepadje között van, illetve az eszköz kényelmes dizájnja hasznos funkcionalitással párosul.



Az ALL Controller ereje a rajta lévő pici LCD-kijelzőben rejlik, amivel - az előre feltelepített drivereknek köszönhetően - könnyedén tudod csatlakoztatni bármelyik eszközödhöz. Például egy iPhone-hoz csak annyi kell, hogy kiválasztod rajta az iOS drivert, a telefonodon belövöd a Bluetooth-ot és hopp, már kész is! Konzol esetén pedig csak simán rádugod a hozzákapott USB-s jeladót, betöltöd a profilt és indulhat is a menet.

A sokak számára érdekes PC-n nem csak az egeret és más joystickot, hanem a billentyűzetet is helyettesítheti. Utóbbi esetben megadhatod, hogy a különböző gombok melyik billentyűket jelentsék, így egyszerűen elnavigálhatsz pusztán a kontroller segítségével. Természetesen ezek mellett testreszabhatod az ALL Controller gombjainak érzékenységét, de át is variálhatod a gombok kiosztását, ha éppen úgy tartja kedved.

Egy szó mint száz, ígéretes projektnek tűnik az ALL Controller, amit a hivatalos oldalon még közelebbről megismerhettek és ha úgy gondoljátok, csapjatok le rá! Mi is így fogunk tenni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!