Egy kis segítség, hogyan nyomd le Nasus-t

Egy kis segítség, hogyan nyomd le Nasus-t

Sokan nem szeretnek ellene játszani, vagy nem tudnak, ezért ebben a cikkben szeretnénk segíteni.

Sokan nem szeretnek ellene játszani, sokan pedig nem tudnak. Mindkettőnek megvan az oka. Mivel stackelni csak úgy tud, hogyha minionokhoz jut, ezért a legegyszerűbb módszer, hogy megakadályozzuk ebben. Ezt persze könnyebb mondani, mint megcsinálni, de nem lehetetlen. 

Ha ez sikerül és nem tud stackekhez jutni, vagy aranyat szerezni, akkor oda az egész meccsének, vagy csak nagyon későn lesz veszélyes. Sok módszerrel ignorálhatjuk ezt, például ha gankeljük, vagy campet kérünk a dzsungelesünktől, piszkálgatjuk a képességeinkkel, vagy a legegyszerűbb, hogyha megöljük. Nincsenek egyszerűen menekülési lehetőségei és a játék korai szakaszában egy 1v2 szituációt még nem tud kezelni.

A blind és a silence is egy megoldás lehet ellene, vagy bármilyen képesség, ami az auto attackjait képes befolyásolni. Nasus ellen az egyik legjobb dolog, hogyha egy barátoddal éppen duoQ-zol és segít átvenni az ösvény felett az irányítást. Ha meg tudjátok ölni Nasust, akkor könnyen ki tudjátok szorítani az ösvényről és szinte ez az egyetlen lehetőség, ha nyerni szeretnétek ellene. Persze, ezt nem elég 5-10 percig csinálni, vagy amíg az ösvény fázis megy, hanem folytatni kell utána is. Ha Nasusnak sikerül uralnia ösvényét és egy passzív párharcot alakít ki, akkor búcsúzz el attól az örömtől, hogy te a meccsed végén a Győzelem feliratot fogod látni magad előtt.

Itt van egy mérkőzés az NALCS-ből, ahol a Dignitas és a CLG csapott össze és pont egy Nasus szerepel a felső ösvényen. Nézzétek meg, hogy mennyire kitolják őt a CLG játékosai:

A champion.gg statisztikái alapján nézzük meg, hogy melyik 5 hős ellen jó, és melyik 5 hős ellen rossz Nasus.

5 hős, akik ellen jó Nasus:

  • Dr.Mundo
  • Aatrox
  • Galio
  • Nautilus
  • Poppy

5 hős, akik ellen rossz Nasus:

  • Singed
  • Akali
  • Pantheon
  • Kled
  • Darius

Szóval, ha Nasus tank hős ellen játszik, ami nem tudja őt megölni elég gyorsan, akkor nyert ügye van. Amíg nem Garen-nal vagy Sion-nal játszol, addig hagyd békén a tankokat, ha épp egy countert keresel a kutyus ellen. Sosem gondoltuk volna, de igen, Singed egy nagyon jó választás. Csinálhatsz bármit, Nasusnak mindenképp rossz lesz. Ha az ellenfél két tornya között viszed el a minionokat, akkor azért, viszont ha még az ösvényen gyűjtögeted őket, akkor végig egy nagy méregfelhőben kell neki keresni a stackeket. Akali, Kled és Pantheon pedig azért jó ellene, mert amíg nincs sok stackje könnyedén megtudják ölni, így a játék későbbi szakaszaiban nagyobb előnyre tehetnek szert. Darius inkább olyan, mint Sion és Garen. Könnyen az arcába tud kerülni, ezzel is feltartva a farmolását. 

Ha az első 10 percben Nasus könnyedén tud cserélni veled, akkor már bizony vesztettél, kivéve, ha a dzsungelesed rájön, hogy a kutya ellen bizony campelnie kell az ösvényed.

Jegyezd meg, ha valaki már Nasust választott, az nem érdemli meg a farmot, különben ki fogsz kapni! Azt érdemlik, hogy behozz ellene egy jó Dariust és tudasd vele, hol a helye. Próbálj összejátszani a dzsungeleseddel, különben esély sincs és maximum Istent kérheted meg, hogy segítsen meg téged és a tornyaidat. Egy dologra nem árt azért odafigyelni, amíg ti ketten a kutyát campelitek, a többi ösvénynek nagyon óvatosan kell játszania, hiszen a dszungeles nem tud a megmentésükre sietni.

Ti szerettek Nasus ellen játszani?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!