Igaznak bizonyultak a hírek, érkeznek az emote-ok!

Igaznak bizonyultak a hírek, érkeznek az emote-ok!

Pár hete számoltunk be róla, hogy egy új Emote fül jelent meg a PBE-n, most már biztosra vehetjük, hogy mi is lesz ez pontosan.

Korábban már találkozhattunk emote-okkal, de csak különleges evenetek alkalmával, mint például a Snowdown, a VB és az Arcade. Ezeknek voltak limitjei és ezeket szerette volna kikerülni most a Riot:

  • csak evenetek közben lehetett őket használni
  • csak egy megfelelő idézői ikonnal lehetett használni
  • egyszerre csak egyet tudtál működtetni

Sokáig a Riot nem tudta, hogy ezt inkább egyfajta kommunikációnak készítsék el, vagy esetleg érzelmek kifejezésére.

"Számunkra a kommunikáció az inkább a csapaton belüli utasítást jelenti, mint pl. "vigyük el a baront" vagy "focus tower". Később eldöntöttük, hogy a legjobb forma az lenne, hogy úgy tudnánk őket használni, mint a pingeket."

Az első emote-ra emlékeztető dolog az embléma volt, de ez nem nézett ki annyira jól, ezért egy kis érzelmet vittek bele és érkeztek ezek:

Ez már egy fokkal jobb volt, több volt benne az érzelem, de még mindig nem érezték az igazinak. Hősök fejét belerakni egy karikába nem túl kreatív ötlet, úgyhogy ezután érkezett a végleges verzió, ami a következő:

Azért lett ez, mert néhány pillanatban rendkívül jól kitudjuk velük fejezni az érzelmeinket, de még a karakter személyiségét is megtartja. 

"Ez az út segített abban, hogy elérjük a célunkat az emote-okkal: adjunk a játékosoknak egy olyan funkciót, amivel könnyedén kitudják fejezni az érzelmeiket. Ezeket egy hasonló felületen tudjátok majd elérni, mint a pingeket és összesen 5 ilyen kis emote közül tudtok majd válogatni játék közben."

Az emote-okat, az erre kitalált fülön belül tudjátok váltogatni. Jelenleg azon dolgoznak a fejlesztők, hogy esetleg a champion selecten belül is legyen lehetőség ezeknek a változtatására. Jelenleg elérhetőek már a PBE-n, de élőben csak az év vége felé lesz kész. Először majd a boltban megvásárolhatók lesznek, de gondolkoznak egy új módszeren, miszerint a lootba szeretnék beleépíteni.

"Nem szeretnénk azt, hogy ez túl bosszantó legyen és valaki BM-re használja őket. Abban reménykedünk, hogy ez inkább egy viccesebb játékélményt fog biztosítani és azt is biztosítják a fejlesztők, hogyha valaki le van némítva, akkor annak a villogtatásait sem fogjuk látni."

Kíváncsian várjuk, milyen megoldást talál majd a Riot, de eddig egészen bizakodóak lehetünk! Nektek hogy tetszik?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!