Vander végig BM-elte az UOL meccset, Jankos pedig köszönte szépen

Hát erre a meccsre senki se emlékszik majd szívesen.

Sorra hullanak el a nagyok az EU LCS nyári alapszakaszának utolsó játékhetén, pofára esett a G2 és a Fnatic az A-csoportban. A B jelű ötösben az H2k lemosta az MM-et, így az UOL-on volt a sor, hogy tartsa a lépést Febivenékkel, ha a csoportelsőségért akarnak menni. A Splyce utáni, magabiztos, 2-0-s győzelem után első látásra könnyed falatnak ígérkezett a szezon végére izmosodni kezdő Vitality.

Nos, eléggé megakadt az UOL torkán a csapat.

Az első meccsről nem is nagyon lehet pozitívumokat felhozni Vizicsacsiék oldalán, a teamfight-ok mesterének számító pónik egy nem teamfight kompozíciót hoztak (Galio - Kayn - Lb - Caitlyn - Trundle), de ezúttal se Xerxe remek Kayne játékát, se az Ardent Censer hatását nem láthattuk. A Vitality magabiztosan kezdett, már az ösvényfázisban sikerült aranyelőnyt kovácsolniuk, amit utána egy elrontott csapatharcban csak tovább hízlaltak: Xerxe saját kék buffjánál 3v2 szituáció alakult ki az UOL javára, de hiába, mert se a töltési idők, se az életerők nem voltak rendben, a vége két gyilkosság nem hogy a Vitality, de egyenesen NukeDuck Kassadinjának, aki ezzel kényelmesen megnyerte az ösvényét. Tornyokban, vision-ben és makróban is jobb volt a Vitality, az unikornisok mintha az öltözőben maradtak volna. A legszomorúbb, hogy sikerült tökéletes meccset hoznia Cabochardéknak, hiszen az UOL-nak se gyilkosságot nem sikerült szereznie, se tornyot nem sikerült döntenie. A durva, hogy a Vander még csak sightstone-t se vett az első meccsen.

A második meccsen trükközött a pick/ban fázisban az UOL, de ezúttal nem vált be a cheese, a Poppy junglenél még egy Ardent Censerrel felszerelt Ivern is jobb választás lehetett volna. A másik oldalon a főszerepet ezúttal NukeDuck Oriannája, valamint Vander Alistarja kapta, aki a világ legidegesítőbb skinjét hozta a meccsbe, hogy aztán az univerzumból is kitilteljenek Hylissangék. A Vitality ezúttal a "Camp Csacsi" taktikát alkalmazta, hatékonyan, bár lehet, hogy én is ideges lettem volna, ha ezt kell hallgatnom Vandertől:

De hiába az ismét kialakított előny a játék korai szakaszában, az UOL ezúttal jobban tartotta magát, sőt, mikor a csapatharcok elkezdődtek, még le is tudták ACE-elni Steelbackéket:

De aztán megint jött néhány egyéni hiba, majd egy borzasztóan elrontott csapatharc középen, amiből egyből baronra fordult a Vitality, onnantól pedig el is volt döntve a meccs. Exileh-nak le kell szoknia LeBlanc-ról, pláne, hogy a legújabb patch-ben nerfelték, de az egész szériában nem tudott túl sokat mutatni. A mérkőzések összefoglalóját itt tudjátok visszanézni:

2-0 és csúnya stomp tehát a párharc vége, ráadásul a meccs után még az H2k dzsungelese, Jankos is felment a színpadra a Vitalityhez ünnepelni, hiszen így a csapatának már nem kell izgulnia az utolsó mérkőzésen Vizicsacsiék ellen, ugyanis immáron biztos csoportelsőként utazhatnak majd Párizsba. Ne felejtsük el: Jankos és Vander nem csak honfitársak, tavaly még csapattársak is voltak az H2k-ben.

Öröm az ürömben, hogy így remélhetőleg lazára vett, vicces meccseket látunk majd cheesy, fun pickekkel. Az UOL már amúgy is a Misfits elleni negyeddöntőre készül, ami a jövő hét végén esedékes.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!