Kezdődnek a LoL Roadshow utolsó állomásának csoportkörei

Kezdődnek a LoL Roadshow utolsó állomásának csoportkörei

Augusztus 18-án kezdődik a csoportkör, a 8 csapatból csak kettő juthat le a nagydöntőre!

A League of Legends Roadshow egy olyan országos e-sport rendezvénysorozat, amelynek egy évben összesen 4 állomása volt az ország különböző pontjain. Végül a nagydöntőre való lejutásra csak nyolc csapatnak maradt esélye. Ezt a nyolc ötöst most két, négyfős csoportba sorolták és egy online kvalifikáción keresztül derül ki, hogy melyik az a két csapat, aki lejut a szeptember 30-i eseményre. Nagyon érdekes meccsek szemtanúi lehetünk, ugyanis mindkét csoport nagyon erős, a nyári átigazolásokat követően pedig ez lesz az első komoly erőpróba a hazai pro szcénában. Nem kis díjazásért megy a játék, a tét több mint 1.2 millió forint! 

Nézzük, melyik csapat honnan jutott be a csoportkörbe:

  • Debrecen: Team Horizon Reapers, WiLD CoolerMaster
  • Szekszárd: MyRevenge e.V, Wonder Stag e-Sports
  • Szeged: Rift Esports
  • Győr: N1ce Gaming, One-Piece eSports (Afterglow)

A One Piece-ből kivált az egész csapat, így ezért volt lehetőségük megtartani a helyüket, csak más névvel részt venni a versenyen. A nyolcadik csapat sorsa pedig egy érdekes történet. A budapesti finálét alapból nyolc csapatra tervezték, viszont a 4 helyszínről, csak 7 csapat jutott be. Ezért a bejutott csapatokon kívül két másik, a hazai közösségben erős csapatot, a Team Plague-t és a Beautiful Talented Ment kérték meg, hogy játszanak egy BO5-ös szériát és a nyertes lejut az offline döntőre. A BTM magabiztosan, 3-0-ra győzött.

A selejtező augusztus 18-án, pénteken délután 5-kor kezdődik és 4 héten keresztül minden pénteken lesz. A versenyt a Magyar LOLTV csatornáján tudjátok követni. 

Maga a verseny szeptember 30-án kerül megrendezésre, a Telekom budapesti székházábankapunyitás pedig déltől lesz.  A LoL Roadshow döntőjén kívül persze még számos érdekesség, verseny is lesz, hiszen indul egy 3v3 kupa is, amire ITT tudtok még egészen augusztus 31-ig jelentkezni. Ezenfelül lesz helyszíni 1v1 LoL bajnokság, OW, HS és FIFA bajnokság, valamint lesz lehetőség játszani a streamerekkel, YouTuberekkel is. A nagy különlegesség a 2v2 Elimpia lesz, aminek lényege, hogy összesen 7 játékban kell győzedelmeskedni, amelyből 2-2-t lehet bannolni. 

Részletesebb leírásért és jegyekért keressétek a LoL Roadshow weboldalát. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.