PUBG: Új csapatok a Gamescomon és egy újabb rekord

Újabb nap, újabb rekord döntés, ezúttal, viszont két új szervezetet is megismerhettünk.

Ha ezúttal azt hitted már nem fog meglepni a Player Unknown’s sikere, akkor tévedtél. Pár nappal azután, hogy elérték a 600 ezer egyszerre játszó játékost, kiderült, hogy előző héten több óra PUBG-t néztek Twitch-en mint League of Legends-et, a Gameloco adatai alapján.



Az augusztus 6-án kezdődő hét adatai alapján, a Dota 2-őt, az International 7 verseny miatt 30.6 millió órát néztek az emberek, amivel a Dota lett a legtöbbet nézett játék a héten, de ez a verseny miatt várható is volt. Ami nagy meglepetést okozott mindenkinek, az a második helyezett PUBG 16.9 millió órával, amíg a 3. LoL-t 15 millió órát nézték.

A Gameloco szerint ez volt az első alkalom az elmúlt 3 évben, amikor többen néztek egy játékot, aminek nem volt éppen nagyszabású versenye, mint LoL-t. Általában az a játék dominálja a Twitchet, ahol éppen egy e-sport rendezvény fut, ami most is megtörtént, de a PUBG-t a második helyen látni egészen lenyűgöző dolog.

“Muszáj megértenünk, hogy egyik AAA játék sem került ezekhez a számokhoz közel.” Írta a Gameloco, a jelentésében. “És egyik top e-sport játék se, sőt még a nagyra értékelt Overwatch, sem került hozzá közel.”

PUBG folyamatosan ott van a nézettség élbolyában, de ilyen híres és tehetséges streamerekkel, mint: DrDisrespect, Shroud, Lirik, Grimmmz, akik mindennap streamelnek, ez nem nagy meglepetés.

 

Most pedig nézzük a két új csapatot az augusztus 23-án kezdődő Gamescom Invitational-re. Ők az 5. és 6. nagyobb szervezet, akik részt vesznek a versenyen a Cloud9, TSM, Liquid és Luminosity mellett. Ez a két csapat pedig nem más, mint a Mythic Reborn és a Noble Esports.

A Mythic csapata mostani és már vissza vonult CSGO profi játékosokból áll össze: Erik "Fl0m" Flom, Eric "Adren" Hoag, Todd "Anger" Williams, és Alex "LeX" Deily.



A Noble Esports csapata, pedig a következő játékosokból áll össze: Darren "DazFPS" Rourke, Kade "Edakulous" Borel, Nick "Interrogate" Raposo, és Mario "DNBoom" Tancon."

Már az eddigi adatok alapján is látható és érezhető volt a PUBG sikere, de talán ez a LAN fogja meghozni az igazán nagy áttörést a játék történetében.

A versenyen lesz Solo, Duo, First person Duo és Squad mód is. Az összdíjazás eléri a 350 ezer dollárt és a verseny augusztus 23-tól 26-ig fog tartani.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Képek: www.twitter.com www.reddit.com

Kövess Minket!