A PUBG már a 6. legnépszerűbb játék PC-n

A PUBG már a 6. legnépszerűbb játék PC-n

A Newzoo adatai alapján, olyan AAA játékokat előz meg, mint a GTA V vagy a WoW.

A PlayerUnknown’s sikere megállíthatatlan, ezt egy a játék adatok analizálásával foglalkozó cég a Newzoo is alá támasztotta, akinek az adatai alapján a PUBG a 6. legnépszerűbb játék ebben a pillanatban PC-n. A jelentés szerint a játékosok 10.8 %-ka játszott júliusban a PUBG-vel, amivel előkelőbb helyre jutott, mint a WoW, Rocket League vagy GTA V és épp, hogy csak lecsúszott az 5. Helyről az Overwatch-al szemben.

A PUBG a 6. helyen végzett játszott órák számában is, amivel az összesített órák 5 százalékából vette ki a részét július hónapban.

Új trónkövetelője van a Twitchnek

Alig van lemaradva a CS:GO-tól és a LoL-tól nézettségben.

Ami még ennél is lenyűgözőbb lehet az, az a tény, hogy a Japán játékosok 25.4 %-ka játszott PUBG-t, ami még a LoL-al játszott órák számát is meghaladja az ázsiai országban.

Japánban első, de más régiókban is megállja a helyét a játék, például Norvégiában a PC játékosok 22.5 %-ka,  21.9 Ausztráliában és 17.1% tolta Új-Zélandon PUBG-t. A nagyobb régiókban mint például NA a PC-sek 16 %-ka döntött az újdonság mellett, Kínában pedig 14.6%.

Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy honnan jött ez a sok játékos? A Newzoo erre is választ adott a legtöbb játékos az Overwatch helyett vagy azzal párhuzamosan játssza a játékot. Mivel a játékosok 24.6% játszott júliusban Overwatch-ot és PUBG-t is.

Ezen felül, 25.2 % azon játékosok száma, akik az Overwatch letétele után a PUBG-hez nyúltak. Japánban ez is nagyobb volt, hiszen ott a játékosok 54.7 %-ka váltott Overwatch-ról PUBG-re.

A közeledő verseny és frissítések fényében a Newzoo további játékos emelkedést jósol a játéknak, pedig nem szabad elfelejtenünk, hogy a még mindig Early Acces-ben van.

Gondoltátok volna, hogy ekkora sikereket ér el a játék?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!



Cover: www.playbattlegrounds.com

Kövess Minket!