Eddig tartott volna az SKT gyenge időszaka?

Eddig tartott volna az SKT gyenge időszaka?

A Rift Rivals után az SKT eléggé gyengélkedett, de a rájátszásban eddig bombaformában vannak Fakerék!

Két egymás utáni VB címmel a zsebükben sokan gondolták, hogy az idei év sem lesz másképp és az SKT tényleges rivális nélkül, ismét töretlenül menetelhet a csúcsra. Történt közben azonba egy Rift Rivals, ahol az LCK kikapott végül a kínai LPL-től és az azt követő hetekben az SKT nagyon nem találta magát. Volt olyan, hogy két hét alatt, négy összecsapás során egy győzelmet sem tudtak biztosítani maguknak.

Újabb vereség az SKT zsebében, helló 0-8!

Heldeus | 17/07/20 15:41Jó pár cikket szenteltünk már az SKT jelenlegi mélyrepülésének, és ez nem véletlen. A csapat a legnagyobb vereség sorozatában van jelenleg. Újabb nap, újabb LCK, és egy újabb vereség az SKT számára. A mai nap a Longzhu Gaming ellen állt ki az SKT, és ismét csak nem arattak túl nagy sikert.

Az alapszakasz végére már látszódtak a javulás jelei, de még nem volt az igazi és az SKT végül a negyedik helyen végzett. Ez egyben azt is jelentette, hogy a legalsó lépcsőfokról kellett elindulniuk a Gauntlet rendszerű rájátszásban. Tavaly tavasszal elég nagy pofont kaptak a Rox Tigerts-től, ami után Faker elszenvedte első profi veszteségét Zeden, aki egy ikonikus választás számára. Sőt, tavaly nyáron is elnáspángolta őket a kT, pedig a kezdeti előny az SKT-nél volt. Ezek a csapatok viszont már nem léteznek, legalábbis nem ebben a formában és a kifejezetten az SKT megverésére összerakott kT egyelőre nem talált sikert.

Az egyetlen csapat, aki többször is meg tudta szorongatni Fakeréket az a Samsung Galaxy volt. Tavaly is a VB-n egy nagyon szoros és kiegyensúlyozott szériában maradtak csak alul az SKT-vel szemben. A jó szokásukat idén is megtartották és továbbra is talán a legnagyobb ellenfele az SKT-nek, de azért náluk is vannak problémák. Emiatt a Longzhu fel tudott emelkedni és a Samsung a harmadik helyre csúszott vissza. 

Sokan azt várták, hogy ezúttal is komoly összecsapás lesz a két gárda között, de ehelyett az SKT felmosta a padlót a Samsunggal.

Az alapszakasz során a Samsung vakon választott Taliyaht és Camille-t kétszer is. Crown Taliyah-val ki tudta játszani Fakert, igaz nem egyedül. A stratégia működött, látszólag nem volt válasza az SKT-nek erre. Hasonlóan alakult most a rájátszás során is a Draft, Crown ismét Taliyah-zott, de a csapat többi része kaotikusra sikerült. Faker Lucian-je többször is egyedül megölte őt, Untara is nagyon jól kezelte CuVee tankjait. Boton pedig Caitlyn tette pokollá Tristana életét, Ruler minden igyekezete ellenére.

Második alkalommal elvették Fakertől Luciant, de ez sem oldotta meg a problémákat. Faker Fizz-re váltott és Crown Orianna-ját mérnöki pontossággal vadászta le minden egyes összecsapásban, szinte nem is lőtt mellé az ultival. Az Ori ulti kevésnek minősült, egyszerűen nem volt rá követés a csapattól. Az SKT többi része is tökéletesen helyezkedett, de az igazi előnyt Faker Fizze jelentette, aki minden összecsapás előtt egy célpontot fixen kiszedett, így szinte mindig emberhátrányban kezdték a csatákat a Samsungosok.

A Samsung láthatóan megtört a harmadik mérkőzésre. Ambition helyére Haru jött. Crownnal szépen együtt játszottak, de hiába volt ez Crown legjobb mérkőzése a szériában, túl nagy volt a lemaradás és a Samsungnál fejében valami eltört. Azt is lehetne mondani, hogy tilteltek kicsit, de talán inkább az elkeseredés és a megdermedés volt rájuk jellemző.

Ez azt jelenti, hogy az SKT-nek már csak egy ellenfele van a nagy döntő előtt, ez nem más, mint a kT Rolster.

Update: A mérkőzés már zajlik és a cikk idejében 2-0-ra vezet a kT, ismét csodát kell művelnie az SKT-nek valahogy, ha szeretne bizonyítani a Longzhu ellen újfent.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!