A LoL Roadshow budapesti kvalifikációja már elkezdődött, mutatjuk az eredményeket!

A LoL Roadshow budapesti kvalifikációja már elkezdődött, mutatjuk az eredményeket!

Lezajlott a kvalifikáció első napja, mutatjuk a meccseket!

A LoL Roadshow egy tavaly indult sorozat, melyet a Rift Esports és a Magyar LoLTV indított közösen azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb helyre minőségi versenyeket vigyenek, elsősorban LoL-ból, mint ahogy a neve is mutatja. Azóta sok idő eltelt, több város is megjártak, a záró akkordra viszont visszatérnek fővárosba, ahova összesen 8 csapatot hívtak meg. A csoportkörök pedig már elkezdődtek a tegnapi napon, nézzük milyen eredmények születtek. Annyit még meg kell jegyezni, hogy Bo1-es mérkőzések voltak, és a csoportkörök alatt többször is találkoznak majd a csapatok.

Az első mérkőzésen az “A” csoport két csapata kezdett, a Team Horizon Reapers és a Rift Esports. A THR felső és alsó ösvényen is jól kezdte a meccset, sőt később mindkét lanet dominálták a jungler segítsége nélkül is, ezután pedig addig görgették a hógolyót, amíg könnyűszerrel, halál nélkül le nem hozták a mérkőzést 23 perc alatt, 14-0-ra. Ez kissé szomorú kezdés a nemrég bemutatkozott Rift Esports-nak, de szerencsére nem ez volt az egyetlen mérkőzésük a napon.

Nem is pihent sokat a Rift Esports csapata, hiszen a következő összecsapáson az Afterglow ötöse ellen kellett játszaniuk. Itt láthatóan már sokkal kényelmesebben játszottak, mivel a Rift nagyon jól kezdte az early game-et, majd pár jól sikerült gank, és a felső ösvény dominanciája után, teljesen átvették a meccs irányítását, amit 24 perc alatt be is fejeztek 17-3-ra.

A harmadik meccsen az Afterglow csapott össze az “A” csoport 4. csapatával, név szerint a BTM-el. A BTM-nek sikerült irányítani a meccset és egy sovány gold leaddel jöttek ki az early game-ből, de ezek után az Afterglow-nak sikerült átvenni a vezetést, majd jó pár teamfight és baron után az Afterglow tudta elhozni a mérkőzést 49 perc alatt 27-28-ra. Igazán szoros mérkőzés volt, ami abszolút jó jel a volt One Pieces-eknek, hiszen a BTM egy elég régi csapat, ráadásul a CS kvalit is megjárták idén.

A következő összecsapás a “B” csoport első mérkőzése volt, a WiLD játszott a WSE csapata ellen. A mérkőzés killekben kiegyenlített volt, de egyértelműen látszott, hogy a WiLD uralja a szurdokot és ennek hamar meg is lett a gyümölcse, mivel egy jól sikerült baron után 24 perc alatt 12-6-ra megnyerte a mérkőzést a WiLD. Úgy tűnik az új összeállítás nem fulladt kudarcba, de a WSE sem sokkal idősebb felállás, mivel a tavalyi MEB-es összeállításból csak a mides Chrissie maradt meg.

A vesztes csapat megint nem kapott pihenőt, mivel egyből jött a “B” csoport második mérkőzése, ahol az N6 csapatával játszott a WSE. A felső ösvény dominanciája itt is meghozta a várt eredményt mivel az N6 Renekton-ja és alsó ösvénye megállíthatatlannak bizonyult, ezzel a 25. percben 4-19-re nyerték a meccset.

A nap utolsó mérkőzésén az N6 küzdött meg a MyRevenge csapatával. Itt is a felső ösvényen volt a hangsúly, hiszen az N6 Maokai-ja és Gnar-ja próbálta addig püfölni a MyRevenge Jarvan-ját, ameddig csak tudta, ez be is jött nekik hiszen hatalmas előnyt sikerült kiépíteni és a 27. percben be is fejezték a mérkőzést 23-8 arányba.

A kvalifikáció második napja augusztus 25-én pénteken lesz megtartva, amit itt tudtok követni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Cover: https://www.facebook.com/lolroadshow/

Kövess Minket!