Amerikában is csillaghullás volt tegnap - DIG vs. C9 összefoglaló

Amerikában is csillaghullás volt tegnap - DIG vs. C9 összefoglaló

Ha a Misfits-nek sikerült meglepetést okoznia, akkor a Dignitas sem maradhatott le. Tegnap az NA LCS-ben is érdekes dolgok történtek.

Nem csak Európában születtek meglepetések a tegnapi napon. Az NA LCS közönsége is olyat látott, amire nem sokan fogadtak volna. Az biztos, hogy a Cloud 9-nak kaparnia kell, ha ki akar jutni az idei vébére.

Game 1

Durván egyoldalúan kezdődött az összecsapás. A DIG gyakorlatilag a földbe döngölte az ellenfelét, talán egyedül Impact volt az, aki tudta tartani a tempót a felső ösvényen. Shrimp gankjei nagyon a helyén voltak, valahogy mindig megérezte, hogy mikor és melyik oldalon tud úgy érkezni, hogy abból valami jó tudjon kisülni. Ennek köszönhetően a csapat nagyon gyorsan, elég tetemes gold előnyt tudott kitermelni. Az előnyt pedig tovább hizlalták, miután a 21. percben már be is húzták a Baront és tovább próbáltak előre nyomulni agresszívan. Ez félig-meddig sikerült is, de amikor már a C9 bázisát próbálták feltörni, akkor kétszer is beletört a bicskájuk és úgy nézett ki, hogy jöhet a comeback, de egy nyílt csata során a 38. percben jött az Ace a DIG-től és onnan csak be kellett gyalogolni és leütni a Nexust.

Game 2

Amilyen gyorsan pörögtek az előző meccse eseményei, olyan lassan indultak be itt a dolgok. Mindkét csapat ultra lassan és iszonyat feszesen játszott. De a DIG Baron call-ja és Shrimp Nunu választása és persze játéka is erősen odavert. A yeti szinte mindig mindenhol ott volt, és minden gyilkosságban részt is vett. A Nashor után megint úgy nézett ki, hogy a DIG kapásból bedarálja az ellenfelet, de ugyanaz a forgatókönyv pörgött le, mint egy játékkal ezelőtt. A bázisnál megint akadtak gondok, még egy Ace is befigyelt, miután nem sikerült a top turret dive. De ekkora már olyan előnyük volt, hogy hiába jöttek fel killben, a C9 akkor sem tudott fordítani.

Game 3

Itt már nagyon elhitte a Dignitas, hogy zsebükben van a győzelem, de Contractz most nagyon megfordította a dolgok menetét. Nem csak a First Blood-ot húzta be Shrimp-en de a Flash Cocoon megmozdulásai szinte mindig meghozták az eredményüket. Ezen kívül a Blitzcrank választás is meghozta az eredményét, nagyon sokszor sikerült felültetni az embereket a cc vonatra és annak általában az lett a vége, hogy egy-egy hőst ki tudtak iktatni, amiből persze egyből lehetett fordulni egy-egy toronyra vagy sárkányra. A DIG-el ellentétben Sneaky és csapata nem botlott meg amikor a bázist kellett ostromolni, miután felkerült a Baron buff onnan egy pushal végig tolták a kört. Szépítette a Cloud 9.

Game 4

Hányszor lehet olyat látni, hogy egy csapat elveszíti minden inhibjét, elveszít 3 Nashort és 1 Elder Dragont és mégis meg tudja nyerni a meccset. Kb. száz esetből, ha egyszer. De a Dignitasnak most ezt sikerült elkövetnie. A játék korai perceiben nagyon elment a C9, főleg Sneaky-től lehetett nagyszerű megmozdulásokat látni. A gyilkosságokból eredő előnyt pedig sikerült tornyokba, sárkányokba, Baronra és Inhibitorokra cserélni. De talán ott rontották el az egészet, hogy behúzták a féket és minden olyan esetben, ahol kétes volt a harc kimenetele, inkább visszavonulót fújtak. Ezzel pedig elérték, hogy az ellenfél is össze tudja rakni a tárgyait. Majd miután az 50. perc környékén egy Baron rush után a C9 játékosai egyenként fűbe haraptak, bőven volt idejük, hogy befejezzék a játékot.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.