Hatalmas zakót kapott az UOL tegnap, de van még remény a vébéhez

Tegnap úgy ültünk le a meccs elé, hogy Csacsiék itt ma biztos győzni fognak, hát ennél nagyobbat nem is tévedhettünk volna.

Ki a fenének jutott volna eszébe, hogy az Unicorns of Love olyan gyengén játszik, hogy sima 3-0 arányban kikap a Misfits csapatától? Szerintem se a kommentátorok, se a nézők és talán még a Misfits is csak titkon remélte, hogy esélye lehet. Ezzel szemben az egész minden volt, csak nem szoros. Az unikornisok egyszerűen nem találták a ritmust. Kezdve onnan, hogy többször is sima solo killeket dobtak el, folytatva azzal, hogy a korai midre irányuló gankeket főleg Exileh nem tudta lekövetni, végül zárva az egészet azzal, hogy az alapvető dolgokban is jobb volt a Misfits (farmolás, rotációk). Most megbosszulta magát, hogy Csacsiék a nyári szezonban nagyon hullámzó teljesítményt nyújtottak. De azért még van esély, hogy ott legyenek a vébén, de az már biztos, hogy nem másodikként. De erről majd később, előbb szaladjunk végig mi is történt a meccseken.

Game 1

Már az első meccsen látszott, hogy itt bizony bajok lesznek. Az egész azzal kezdődött, hogy Bot lane 2v2-ben odaadta a First Blood-ot, Hylissang volt túl agresszív. Majd két perc múlva, hála a Blitzcrank választásnak ezt sikerült megint megismételni, most Samux nézett bele közelről egy Hookba. Ezután mindkét csapat lelassított egy picit. Nagyjából a 30. percig nem történt sokminden, az egyetlen említésre méltó esemény az volt, hogy Csacsinak is sikerült párbajt vesztenie és meghalnia 1v1-ben, ami azért tőle nagyon szokatlan. Végül az események akkor indultak be, amikor a Misfits a 32. perceben nekikezdett a Baronnak. Azt ugyan sikerült behúzniuk, de egy pillanatra úgy tűnt, hogy az UOL-nak sikerül nagy árat fizettetni ezért a lépésért. Jött egy kill, majd még egy és a Misfits játékosok életereje nagyon gyorsan olvadt lefelé, de aztán egy agresszív előrelépéssel Hans sama megtalálta Exileh-t és ezzel sikerült olyan zavart kelteni, hogy a többiek simán elmenekültek. Ezután pedig már túl nagy volt az előny és erőből befejezték a meccset.

Game 2

Ebben a körben a Misfits a kezdeti előnyt nem a gyilkosságokból, hanem a jobb makro játékkal hozta össze. Egyszerűen minden ösvényen jobban farmoltak és az ebből megszerzett előnyt arra használják, hogy szétwardolják Xerxe dzsungelét és nagyon sokszor vitték el valamelyik camp-jét. Ezzel elérték azt, hogy Xerxe lemaradjon xp-be és a mapot is teljes irányítás alatt tartották. A kontrollból pedig következett az, hogy hullottak a tornyok és a Sárkányok, amivel a Misfits olyan előnyt tudott kidolgozni, hogy a 25. percben simán behúzták a Nashort. Innen pedig nem volt visszaút, átgázoltak mindenen ismét erőből.

Game 3

Végül az utolsó meccsen megint sikerült hátrányból kezdeni, hiszen az első két killt megint miden sikerült odaadni egy elrontott Hylissang+Samux roam után. Ezután viszont az unikornisoknak nagyon gyorsan sikerült válaszolniuk és úgy nézett ki, hogy végre megrázzák magukat. De ez sajnos nem jött össze, valaki mindig rosszul helyezkedett és folyamatosan hullottak az unikornisok. A 30. percben már 13-4 volt az eredményjelzőn, ami ezen a szinten hatalmas különbség és az abból eredő tárgyelőnnyel szinte lehetetlen valamit is csinálni. Így persze jött az elkerülhetetlen vereség és a az UOL 3-0 arányban kikapott.

Vébé remények

Hogy a Unicorn of Love-nak nem sikerült tovább menniük a rájátszásban, annak az eredménye, hogy a világbajnoki pontversenyben már tuti nem tudnak annyi pontot gyűjteni, hogy a második helyen végezzenek és harc nélkül tudjanak eljutni oda. De azért a harmadik helyre még van esélyük, csak végig kell verekedniük magukat a Gauntleten. Ez annyit jelent, hogy minden olyan csapat az EU LCS-ből, aki szerzett világbajnoki pontot a tavaszi illetve nyári szezonban az felsorakozik az alapján, hogy mennyit gyűjtöttek. A két legkevesebb ponttal rendelkező csapat megküzd, majd a győztes tovább megy és összeméri a tudását egy több ponttal rendelkező csapattal. Ezt pedig folytatják, addig amíg már csak egy csapat marad majd talpon és ő szerzi meg a jogot, hogy az EU LCS-t képviselje a 2017-es világbajnokságon. Az UOL második helye a tavaszi szezonban sokat jelent, de mivel most nem sikerült túl jól a játék, ezért a kvalifikációs tornát közép-magasan kezdi majd. Szóval Csacsiéknak van most pár hete, hogy rájöjjenek hol ment félre ez a mai meccs és, hogy összekapják magukat és végre sikerüljön a nagy álom és ott legyenek a legnagyobbak között.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Képek és Cover: www.Riotgames.com

Kövess Minket!