Első próbálkozásra nem volt rossz a PUBG Invitational - összefoglaló, 1. nap

Első próbálkozásra nem volt rossz a PUBG Invitational - összefoglaló, 1. nap

A potenciál megvan, de sok volt a hiba az első napi közvetítésben.

300.000 dolláros összdíjazással érkezett az első PlayerUnknown's Battlegrounds verseny az ESL és a Bluehole szervezésében a Gamescom-ra. Az első nap közvetítését sokan nézték és élvezhető volt, de tele volt hibákkal és kínos jelenetekkel minden más szempontból. Ellenben sokan nézték! A verseny alatt a PUBG a legnézettebb játék volt Twitchen a maga 400 ezer nézőjével. A fő közvetítés 170 ezer egyidejű látogatóra ugrott, míg a játékosok közvetíthették saját szemszögükből is a meccset. Ez a nézőszám senkinek nem okozott meglepetést, de biztos jó érzéssel töltötte el a Bluehole csapatát.

De az egész korántsem volt tökéletes.

A közvetítés a kommentátorok segítségével élvezhető volt, de a kameramunka elképesztően rossz volt, ami rá nyomta bélyegét az egészre. A PUBG még mindig gyerekcipőben jár, az e-sport színterén pedig főleg. Fejlődés várható minden szempontból, de a mai napon nagyon sok mindenről lemaradtunk a kérdéses kamera váltások miatt. Persze, itt még mindenki felteheti a kezét, hogy hohó, gyerekek, még csak béta játékról beszélünk.

Az a tény, hogy a két kommentátornak nulla beleszólása volt a kamera irányításába, nagyon megnehezítette az egészet. Jó munkát végeztek az akciók lekövetésében, de jó pár alkalommal a kamera leváltott az éppen harcoló játékosokról és megmutatta nekünk, hogy egy másik versenyző hogy helyezkedik egy ház tetején, mikor kilométeres körben senki nem volt a közelében.

A pontozásos rendszer jól és fair módon működött. A tegnapi nap csak a Solo matchekről szólt és összesen három ilyen játékot toltak a versenyzők. A pontokat nem csak a helyezésért, de a gyilkosságokért is szép számmal osztották, ezzel a lehető legjobbá téve a  rendszert.

A végén Kyo-min "EVERMORE" Koo nyerte a solot összesen 790 ponttal, miután megnyerte a második mérkőzést és előkelő helyen végzett a másik két meccsen is. Az utolsó körben például a 8. helyen végzett úgy, hogy a 20. helyen, a körön kívül beszorult két kő közé és addig gyógyította magát, amíg tudta. Nem volt a legizgalmasabb vagy a legszebb dolog, de megnyerte az elsőnek járó 16 ezer dollárt a 46 ezres összdíjazásból.

Összességében a meccsek jók voltak, tele voltak vicces pillanatokkal és gyönyörű lövésekkel. Az eleje minden meccsnek nehezen indult, de a végére egy akciódús játékot kaptunk, amit élvezet volt nézni. A játék nagyon random, izgalmas, vicces és úgy néz ki, nem csak játékosként, de nézőként is élvezhető az összes hibájával együtt, amit reméljük, javítanak akár már holnapra is.

Csütörtökön a Duo móddal folytatjuk, ahol minden squad kétfelé oszlik és megküzdenek a jutalomért.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!