A Fnatic kijutott Párizsba, de nem a döntőbe!

A Fnatic kijutott Párizsba, de nem a döntőbe!

Nem csak az SKT veresége volt az egyetlen meglepetés tegnap. A Fnatic vs Misfits összecsapás sem úgy alakult, ahogyan azt sokan várták volna.

Egy eszméletlen szériát zárt a Misfits a Fnatic-kal szemben tegnap, az EU LCS elődöntőjében. Ezzel biztosították helyüket a párizsi döntőben, ahol a mai nap győztesével fognak játszani. A másik elődöntő két szereplője a G2 Esports, valamint az H2k és ha itt is az utóbbi nyer, akkor egy olyan döntőt kapunk, amit szerintem nem sokan tippeltek volna meg a nyári szakasz elején.

Letaszították a királyt trónjáról

Hodi | 17/08/26 14:16 A kT ellen még igen, a Longzhu ellen azonban már nem sikerült a comeback az SK Telecomnak, a tavaszi bajnok 3-1-re kikapott az idei LCK nyári szezonjának fináléjában. Nem számítottunk Hunira, de Untara gyenge volt az első két meccsen, így végül szerepet kapott ő is a döntőben, amit a 3.

Már az előző körben is bizonyították rátermettségüket, ahol viszonylag könnyen, 3-0-ra verték a sokak által esélyesnek hitt Unicorns of Love-ot. A legtöbben valószínűleg már temették a Misfits-et, hiszen a Fnatic nyári szakasza fantasztikusra sikerült, leszámítva az utolsó heti NiP elleni vereséget. Úgy látszik, hogy nem igazán sikerült még abból kilábalni és nem is választhatott volna rosszabb időpontot a Fnatic erre, hiszen a Misfits készen állt. Egy győzelemre van így a végső céltól a Misfits, ha a mai nap győztesét is le tudják majd nyomni Párizsban, akkor garantált helyük lesz az idei VB-n. 

Az első mérkőzés leginkább a Fnatic lemaradásáról szólt az early game-ben, ez javarészt a kockázatos megmozdulásoknak volt köszönhető, amik elsülhettek volna másként is, de ezúttal nem jöttek be.

Másodjára már egy fokkal jobban kezdett a Fnatic és csapatként szedték össze az aranyelőnyt. Ez sem állította meg a Misfits gárdáját abban, hogy visszatérjenek, a Fnatic túlzott agresszióját tökéletesen büntették meg, több gyilkosságot is elhozva, ezzel pedig visszatértek a mérkőzésbe. Ennek köszönhetően Caps-ék ismét szétestek fejben, nem tisztelték a Misfits sebzését, vagy kompozícióját, így máris két meccsel vezetettek PowerofEvil-ék.

Már ekkor nagy volt az ováció és persze a meglepetés, hiszen sokan legjobb esetben is 3-1-et mondtak volna a Fnatic javára. Teljesen azért nem engedték el magukat és a harmadik mérkőzésen már jobban szerepeltek. Ezzel megszerezték az első győzelmüket a szériában és elkerülték a nagyon kínos 3-0-át.

Sokan már várták a legendás comebacket, na meg a reverse sweepet, de akik ebben reménykedtek, azoknak csalódniuk kellett. A negyedik mérkőzés is a Misfits oldalára dőlt, hiába volt egy kisebb aranyelőnye ismét a Fnatic-nak az elején, amint beértünk a mid game-be, ismét szétestek. A Misfits-nek pedig több sem kellett, azonnal lecsaptak. Egyik csapatharcot a másik után nyerték, míg Rekkless-éknek semmi sem jutott.

Mivel a Misfits nyert, ez egyben azt is jelenti, hogy a G2 automatikusan kvalifikálta már magát a VB-re, a mai találkozótól függetlenül. Ezzel ők a 12. csapat, akik biztos résztvevői lesznek a végső megmérettetésnek, mivel 130 ponttal övék a legtöbb pont, teljesen mindegy, hogy ki zsebeli be az EU LCS második helyéért járó 90 pontot. Így a döntőnek különösen nagy tétje lesz, főleg ha az H2k nyer, hiszen akkor mindkét gárda a VB szereplésért fog küzdeni, a másiknak pedig marad a regionális kvalifikáció.

Ha lemaradtatok volna a meccsekről, a legemlékezetesebb pillanatokat alább láthatjátok.

Észak-Amerikában is volt történés, itt az Immortals elverte a CLG-t, így ők várják majd a döntőben a TSM és a Dignitas összecsapásának a győztesét.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Borítókép: Riot flickr

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.