G2 (Perkz): Általában azért megyünk 2-1-re, mert a 3-0 unalmas

G2 (Perkz): Általában azért megyünk 2-1-re, mert a 3-0 unalmas

Természetesen a G2 győzelmét követő sajtótájékoztatót se hagytuk ki, mi is bekérdeztünk!

Miután a G2 nagyon simán, 3-0-ra nyerte a nyári EU LCS döntőjét a Misfits ellen, a Riot Games, szokásához híven sajtótájékoztatót tartott, ahol összegyűlt az egész csapat és kb. negyed órán keresztül lehetett tőlük kérdezni. Mi is ott voltunk, Aioween szórta is a kérdéseket, ezekből (is) szemeztünk nektek párat.

Perkz-höz: A tavaszi döntő után azt mondtad, azért vesztettetek el egy meccset, hogy tovább játszhassatok. Mi volt a Misfits ellen, siettetek?

"Perkz: Ööö, igen. :) Általában azért megyünk 2-1-re, mert a 3-0 túl unalmas, ma azért siettünk, hogy el tudjunk menni hamarabb bulizni a meccs után."

Ocelote-hoz: Nem tudom nem észrevenni a hasonlóságot a te stílusod, valamint Perkz stílusa között, főleg, ha interjúkra kerül a sor. Ki tanult a másiktól?

"Semmit nem tanult tőlem, alapból ilyen! Nem csináltam semmi, nem edzettem, hogy ilyeneket mondjon. Annak ellenére, hogy legalább milliószor jobb játékos, mint én valaha voltam, vannak hasonló stílusjegyeink, például mindketten hajlamosak vagyunk túl agresszívan játszani. De ahogy telnek az évek, úgy békélsz meg a világgal és nyugszol le. Nem veszíted el az ambíciódat, csak máshogy tekintesz majd a dolgokra és ahogy Perkz már most szemléli a világot, az a felfogás tökéletes, mert őszintén hiszi, hogy kellő kitartással ő lehet a világ legjobbja a saját ösvényén. Ez a fajta, kicsit nagyobb magabiztosság kell ahhoz, hogy valaha is vb-t tudj nyerni."

Az egész G2-hoz: Ki lesz a 3. európai csapat a világbajnokságon?

"Youngbuck (az edző): Szerintem a Fnatic és a Splyce/H2K meccs győztese közül kerül majd ki a 3. csapat, de úgy vélem, hogy végül a Fnatic lesz az, túl jók ahhoz, hogy ilyen csapatoktól kikapjanak Bo5-ben."

Zvenhez: Mi a titka annak, hogy nem halsz meg a meccsen?

"Ha jól álltok csapatszinten, akkor lövészként elég nehéz meghalni, mert annyi tank van a játékban, ha ők stabilak és van egy védelmezőbb támogatód, mint egy Morgana vagy egy bármilyen tank, akkor nehéz meghalni."

Mithy-hez: Hogy látod az esélyeiteket az idei vb-n?

"Az én célom kijutni a csoportból, ez már előrelépés lenne a tavalyi évhez képest. Ugyanolyan keményen fogunk dolgozni, ahogy eddig, aztán, ha sikerül kijutni a csoportból, meglátjuk, meddig mehetünk. Ugyanezzel a mentalitással mentünk az MSI-re is és bár iszonyat nehéz volt, egész jól sikerült. Úgy vélem, hogy hasonló hozzáállással a Worlds-ön is jól kell majd teljesítenünk."

Mithy-hez: Amikor a Lemondogshoz csatlakoztál, a zseniális stratégiai érzékeddel és a kiváló játékoddal egyből a hátadon vitted a csapatot. Mi az, amit ott tanultál stratégiai szinten és át tudtál ültetni a G2-ba, és szerinted mennyiben járultál hozzá te ahhoz, hogy a G2 ma az a csapat, aki?

"Amikor a Lemondogshoz kerültem, úgy éreztem, hogy vagy tízszer jobb vagyok, mint a másik support. A LD tele volt tehetségekkel és úgy éreztem, mikor csatlakoztam, hogy én is passzolok hozzájuk, de nem éreztem úgy, hogy komolyabb stratégiai szemléletem lenne, inkább csak a profi szcéna számára annyira új volt a makró játék, hogy nem igazán lehetett mire stratégiázni. De miután eltiltottak a játéktól, teljesen megváltozott a hozzáállásom a játékhoz, sokkal kevésbé játszottam már ösztönből és úgy érzem, hogy a G2-ba érkezésemet követően már nagy hatással voltam arra, ahogy most játszunk. Mintha kicsit saját magamat tettem volna bele a csapatba."

Ha kíváncsiak vagytok a teljes sajtókonferenciára, itt tudjátok megnézni.

Utunkat a Red Bull és a Riska támogatta!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!