Mire költsem a végtelen IP-met jövőre? Minden, amit tudnod kell az új szintek és jutalmak kapcsán

Avagy 30-as szint után is lesz élet! Ha bármilyen kérdésed felmerül ennek kapcsán, most megválaszoljuk.

Azt már néhány hete tudjuk, hogy a Riot Games óriási változtatásokat tervez 2018-ra. Ezek között van az IP alapú fizetőrendszer megszűnése is, az új, ingyenes fizetőeszköz a Kék Esszencia (KE) lesz. Hasonlóan komoly változtatás az, hogy hosszú-hosszú évek után végre megszűnik a 30-as szintkorlát, lesznek célok és jutalmak, amelyeket az újabb és újabb szintek elérésével szerezhetünk majd meg. 

Alapjaiban változik meg a League of Legends 2018-ban

Annyi új információt zúdítottak ránk, hogy hirtelen azt sem tudom, hol kezdjem. Több ponton is változik a jutalmazási rendszer, eltörlik a 30-as szint korlátozást, mostantól a végtelenségig fejlődhetünk, az IP valutát leváltja a kék esszencia, illetve azt is elárulták, hogy pontosan mit kapnak azok, akik rengeteg időt és energiát öltek a rúnáik kialakításába.

Mivel iszonyat sok a változás és a felmerülő kérdés, az alábbiakban a Riot segítségével egy gyors kérdés-válasz formájában öntünk tiszta vizet a pohárba.

Azt mondtátok, hogy LvL 30 fölött exkluzív tartalmak jönnek. Mi lesz azokkal, akik új játékosok és most másznak felfelé a bűvös 30-as szinte felé?

Azok a játékosok, akik 1 és 30-as szint között vannak, nem fognak semmilyen exkluzív tartalmat kapni, de nem is akarjuk elengedni a kezüket, az a célunk, hogy ahelyett, hogy véletlenszerűen dobálnánk hozzájuk hőstöredékeket, inkább célzottan adunk nekik hősöket, mint Garen vagy Ashe. Azon még gondolkozunk, hogy kapjanak néhány, inkább kozmetikai jellegű cuccot (skin, ward stb.), ahogy lépkednek felfelé, de ezek nem lesznek exkluzívak.

Mi van azzal a 30 kapszulával, amit az újak megkapnak, amíg felérnek 30-as szintre? Ott se hagyunk ki semmit?

Nem, amúgy is sok idő felmászni 1-től 30-ig. Ha ezt az időt inkább arra fordítod, hogy 30 fölött mássz, akkor is kapsz pár kapszulát, plusz már úton leszel az exkluzív tartalmak felé.

Mit fogok kapni pontosan, ha 30-as szint fölött járok?

Minden egyes szintlépésnél szinte kizárólag hőstöredéket kapsz majd, ez alól lesznek kivételek a mérföldkövek (50-es, 75-ös, 100-as szint stb.), ahol exkluzív jutalmat kapsz. Ezek közül az egyik egy különleges emote, amit kék esszenciával tudsz tovább fejleszteni.

Lassabb lesz a szintezés, ahogy haladok előre?

Igen, de nem annyival, mint most. Egy icipicit nehezebb és lassabb lesz, ahogy haladsz előre, de 150-es szint után már ugyanolyan minden szint, szóval pontosan ugyanannyi idő lesz a 150-175, mint a 175-200 teljesítése. Ezen a szinten kb. 15-25 meccset kell majd tolnod ahhoz, hogy eggyel feljebb lépj, attól függ, van-e XP boostod, vagy, hogy hány meccset nyertél First win of the day bónusszal.

5 éve játszom, akkor miért kell nekem is 30-as szintről indulnom? Ha már úgyis elérhető a végtelen szint, miért nem kapjuk meg az XP alapján azt a szintet, ahol a lejátszott meccsek alapján tartanánk?

Azért, mert ezt a szintezési rendszert azért hoztuk létre, hogy célokat adjon a játékhoz (szintlépés, extra jutalmak). Ha egyből 250-es szinten kezdenél, elvenné az egész értelmét. De ezzel kapcsolatban amúgy is sok visszajelzést kapunk. Azon ötletelünk, hogy a "veteránoknak" egyedi profiloldaluk lesz, ami jelzi majd más játékosoknak, hogy mióta játszol a játékkal. Az is tervbe van, hogy exkluzív emote-okat adunk egy bizonyos, játékkal töltött óraszám után. Például 500 órányi játékkal megkapod a Defender of the League emote-ot, 1500 óra után a Champion of the League, 2500 óra után a szuperritka Conqueror of the League emote-ot.

Tele vagyok Kék Esszenciával, mi az istenre költsem?

Na itt jön az új rendszer igazi különlegessége. Azok, akiknek már megvan az összes hős és nem tudnak mit kezdeni a kék esszenciájukkal, azoknak tucatnyi új, exkluzív tartalommal készültünk. A legdrágább tárgyak a boltban a lila drágakövek (gemstone) és az URFwick skin, na ezeket azok szerezhetik meg, akik iszonyat sok órát beletettek már a játékba. Itt van egy lista arról, hogy pontosan mit és mennyiért lehet majd venni:

  • 1500 KE - Zsákbamacska ikon (tuti olyan ikon lesz, ami még nincs meg)
  • 2000 KE - Chroma hőskinézet (itt bármilyen olyan lehet, ami az elmúlt 6 hónapban elérhető volt már)
  • 2500 KE - "Zsákbamacska mini" ikon
  • 3950 KE - Zsákbamacska hős (tuti olyan lesz, ami még nincs meg)
  • 4900 KE - Zsákbamacska őrszemkinézet (tuti olyan lesz, ami még nincs meg)
  • 6000 KE - Rune őrszemkinézet (az exkluzív KE boltból)
  • 50.000 KE - "Make it Rain" emote (az exkluzív KE boltból)
  • 50.000 KE és felfelé - Gemstones (az első 50.000, a második 75.000, a harmadik 100.000 és max 3 lehet majd egy accounton, amikor különleges KE bolt sale van)
  • 150.000 KE - URFWick hőskinézet

Lesz még valamikor újra elérhető a különleges KE bolt?

Igen, gondolkozunk azon, hogy évente egyszer visszahozzuk. Azt még nem tudjuk, mi lesz benne, ha visszajön, de szeretnénk egyedi cuccokat is belepakolni mindenképp.

A sima URFWick és a KE boltból szerzett URFWick között van különbség?

A KE bolttal együtt hozott URFWick a kinézet 2017-es verziója lesz, hasonló módon, mint ahogy a Championship Rivennél is csináltuk. Az eredeti UW tulajdonosok automatikusan kapnak majd egy limitált kiadású fejlesztést az eredeti kinézetre, egy töltőképernyő keretet ÉS az új URFWicket.

Minden meccs után kapunk majd KE-t?

Nem, az új jutalmazási rendszer a hőstöredékek köré van felépítve (amit aztán KE-vé tudsz alakítani). 

Nem lesznek többé Zsákbamacska Hextech coinok. Miért?

Azoknak az volt a célja, hogy legyen egy mód a mastery tokeneket IP-vel fejleszteni. Az IP és a KE egyesítve lesz, szóval így kevésbé lesz rájuk szükség.

A Hőstöredék újrasorsolás megszűnik. Mi van a hőskinézet töredékekkel?

Azok maradnak.

Van egy csomó hőstöredékem, mit csináljak velük?

Az attól függ, mit akarsz. Ha egy kis extra KE-t, akkor bontsd szét őket, mivel jóval kevesebb KE-t fognak adni a következő előszezontól. Ha másra akarod használni őket, akkor tartsd meg. 

A hősmesterség 6-os és 7-es szintre fejlesztése ugyanannyi KE-be fog kerülni, mint eddig?

A költség csak úgy fog emelkedni, ahogy az IP-KE átváltás, tehát gyakorlatilag nem fog változni.

Utálom az RNG dolgokat. Mi van, ha olyan hőstöredéket kapok szintlépésnél, ami már megvan?

Több hőstöredéket is kapsz szintlépésnél. Ha alacsonyabb értékű töredéket kapsz, mint pl. Ashe, akkor amellé jön egy értékesebb is, a cél, hogy kb. minden kapszulának ugyanakkora legyen az értéke, tökmindegy, hogy milyen szinten vagy. Ezzel szeretnénk kikerülni a szerencsefaktort.

Mit csinál a Riot azokkal, akiknek különleges Legacy rúnái vannak?

Azok számára, akiknek különleges Legacy rúnái vannak VAGY több mint 125.000 IP-t költöttek rúnákra 2017. szeptember 1. előtt, egy exkluzív őrszemkinézetet kapnak. A ritka rúnák tulajdonosai egy különleges, megemlékező ikont kapnak.

Csak részben térítjük vissza a korábban vásárolt rúnákat, nem teljesen. Miért?

Az üzleti modellünk alapja, hogy a különböző tárgyak, hősök stb. eladásából befolyó pénzeket a játék, az e-sport, a szerverek és minden más fejlesztésére költsük. Ingyenes, új rúnákat csinálni, több ezer KE-t adni és a hősök vásárlásából érkező bevételi forrást szinten tartani jelentős RP kiesés számunkra. Ez egy hatalmas befektetés, ami csak azért lehetséges, mert ti, játékosok támogattok minket. Arra is kell fókuszálnunk, hogy az erőforrásainkat visszaforgassuk a játékba és úgy véljük, hogy a megfelelő egyensúly itt az, hogy ha egy kicsit kevesebbet adunk vissza a teljes összeg helyett, szerintünk ez jobban támogatja majd a jelenlegi és jövőbeli játékosokat.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!