Azt mondták 2-300 ezret adok majd el az első évben, nem így lett - Brendan Greene a Pubg atyja

Azt mondták 2-300 ezret adok majd el az első évben, nem így lett - Brendan Greene a Pubg atyja

A játék lassan 11 milliónál tart, erre 5 hónappal ezelőtt senki nem számított, még Greene se, aki extra pozitívan állt a dolgokhoz.

Mielőtt A Bluehole úgy döntött volna, hogy bizalmat szavaz Brendan Greene-nek, főleg az MMORPG világban voltak érdekeltségei és kisebb-nagyobb sikerei. A The Exiled Realm of Arborea, vagy ismertebb nevén TERA, egy gyönyörű grafikával rendelkező játék, de valahogy soha nem tudott igazán betörni a nagyok közé. Később a cég piacra dobta a Devilian RPG-t is, de ott is csak mérsékelt sikereket tudott elkönyvelni.

Ezzel szemben, a cég egy évvel ezelőtt gondolt egyet olyat, hogy más irányba indítja el a szekeret és szabad kezet adott PlayerUnknown-nak, hogy rakjon össze egy Battle Royale játékot. Ebből született meg Erangel szigete és persze a PUBG is maga, ami múlt héten túllépte a 10 millió eladott példányt és a SteamSpy adatai alapján már lassan a 11 millión is átlendülnek majd.

Ezt a növekedési rátát senki nem mondta volna meg előre, sőt Greene nemrég a Polygonnak mondta el, hogy ez az év még őt is rendesen meglepte. Tudta, hogy amit csinál az jó, de erre az elsöprő érdeklődésre ő sem számított igazán.

"Sokan a belső csapatban egyszerűen nem akarták elhinni, hogy mi történik. A fejlesztők között sok veterán volt, akik annyit mondtak, "maximum 200.000-300.000 példány eladásra lehet számítani az első évben". De aztán átléptük az első milliót és egyre több ember kezdett mosolyogni az irodában"

Persze Greene azért sokkal pozitívabban állt a dolgokhoz, nemrég egy interjúban elmondta, hogy biztos volt abban, hogy az első hónapban el fognak adni 1 millió darabot. De még ez a hihetetlenül optimista hozzáállás sem volt elég arra, hogy leírja a mostani helyzetet.

"Néha önkéntelenül is azon gondolkodom, hogy miért vagyunk ennyire sikeresek. Persze hittem a saját játékomba, de ha azt mondom, hogy 10 millió eladott példány és egy első hely a Steam-en nagyjából 5 hónap alatt, akkor máig nem akarom elhinni a dolgokat."

Ha pedig még abba is belegondolunk, hogy a PUBG még meg sem érkezett teljesen, akkor felmerül a kérdés, hogy hol lehet a vége a sikereknek? Ezek után még olyan hírek is röpködnek, hogy a kiadás idejére a játék már Xbox One-on is ott lesz és később minden bizonnyal a PS4-et is célba veszik majd.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!