SoloQ-ból világbajnokságra egy év alatt

SoloQ-ból világbajnokságra egy év alatt

Broxah maga sem gondolta volna, hogy az első LCS-es évében már a VB-re is kijuthat.

Hát persze, hogy megint egy dán játékos. Tudunk még hasonlókat mondani az országból: Bjergsen, Zven, Jensen, Froggen, a teljes Splyce és még sorolhatnánk. Nem tudjuk, hogy mi van a dánok reggeli műzlijében, de valami nagyon fullos cucc lehet, ha így, futószalagon termelik a jobbnál-jobb e-sportolókat. Mads Brock-Pedersent neve elsőre valószínűleg senkinek nem mond semmit, de FNC Broxah már minden bizonnyal. Egy évvel ezelőtt, az akkor még mindössze 19 éves, elsőre inkább testépítőnek kinéző srác úgy döntött, hogy ad egy esélyt magának és egy év alatt megpróbál profi játékossá válni. 

Pár hónapig csapatta a soloQ-t folyamatosan, végül pedig kapcsolatba került Nicoval, akit akkor már 3-4 éve ismert, de sose beszélgettek komolyabban. Azt mondta Broxah-nak, hogy egy Challenger csapatot akar építeni Klaj, Kikis és ő köré, és mindketten úgy érezték, hogy kemény munkával, akár még LCS játékos is lehet belőle valamikor - így került a Fnatic Academy csapatához.

A lehetőség pedig egyik pillanatról a másikra jött: Amazing az első számú csapatban már régóta gyengélkedett, Broxah szerint egyszerűen nem találta a szinergiát a többi játékossal, így a Fnatic házon belül úgy döntött, megcseréli a két dzsungelest: Broxah jön fel a nagyokhoz, Amazing pedig megy a Challenger ötöshöz.

Csere a Fnaticnál: Broxah marad, Amazing megy a B csapatba

Challenger jungler > több évnyi rutinnal rendelkező LCS jungler.

Azóta természetesen be is bizonyította, hogy megérdemli helyet a Fnatic kezdőjében. A nyári alapszakaszban toronymagasan verte az összes többi junglert, 13.0-s KDA-val végzett, míg mögötte a második helyen Xerxe 5.5-tel. A hétvégén kiderült, hogy a Fnatic lesz a harmadik európai csapat, amely Európát képviseli majd a világbajnokságon, miután a gauntlet fináléjában 3-0-ra legyőzték az H2K csapatát. Harmadik seedként, az új lebonyolítás szerint még át kell verekedniük magukat a Play-In részen, de a sorsolás alapján nem lesz nehéz dolguk, ugyanis a Young Generation-t és a Kaos Latin Gamers-t kell legyőzniük a csoportkörbe jutásért. Ha az megvan, akkor viszont biztosan megkapják vagy az SKT-t, vagy a friss koreai bajnok Longzhut, csak ebbe a két csoportba kerülhetnek be a szabályok értelmében. Broxah tehát egyetlen év alatt jutott el a soloQ világából az év legrangosabb nemzetközi League of Legends versenyére, ennek kapcsán készült vele egy interjú.

Gratulálunk a sima 3-0-hoz az H2k ellen és a VB-re való kijutáshoz. Boldog vagy?

"Rendkívül, megyünk a VB-re!!! Ezért játszottunk az egész szezon során. Igaz, nem vagyunk még teljesen kint, de már a Play-In stage-ben is részt veszünk. Reméljük sikerül majd bejutnunk a csoportkörbe."

Bő egy hete, Párizsban, ugyanúgy az H2k ellen játszottatok és akkor egy szoros 3-2 lett a vége. Mi változott azóta?

"Igazából nem tudom. Azt gondolom, hogy azért ez nem volt egy annyira sima széria, mint amit a végeredmény mutat. Simán megnyerhették volna a második meccset, de elrontották a Baronnál. Kihasználtuk ezt és megnyertük azt a meccset is. A párizsi meccsnek nem volt akkora tétje, mint ennek, szóval arra nem fektettünk ekkora fókuszt. Az volt a lényeg, hogy jól kezdjünk és ez sikerült is."

Ez lesz az első világbajnokságod. Mennyire vagy izgatott és mik az elvárásaid magaddal szemben?

"Nem tudom mik az elvárásaim, hogy őszinte legyek. Nehéz ezt elmondani. Jelenleg csak oda akarok menni és más csapatok ellen gyakorolni és tudni, hogy mennyire vagyunk erősek ellenük is. Ha reálisan nézem a dolgokat, akkor a Play-In fázisban is megtörténhet bármi és ki tudja, mi lesz a csoportkörben, ha bejutunk. Jelenleg nem gondolkozom ezen, csak a legjobbakat remélem."

Nem is olyan rég még csak SoloQ-ban másztál felfele, most viszont már a legrangosabb versenyekre jársz. Mit gondolsz, ez egy jó jel a játékosoknak a világ bármely részén?

"Igen, hiszen egy kis szerencsével, elszántsággal nagyon sokat fejlődhetsz rövid időn belül. Ez az új játékosokra is igaz, hiszen ha nagyon elkötelezettek a játék iránt, akkor nagyon sokat lehet fejlődni ennyi idő alatt is."

Mi volt a legfontosabb lecke, amit meg kellett tanulnod, mint profi játékos?

"Elég sok mindent tanultam. Először is, elég messze lakni a családodtól és a barátaidtól és felfogni azt, hogy mennyit is jelentenek ők neked. Ezen kívül nagyon sok dolgot tanultam meg az élettől, pontosan ezért, mert nem a családommal élek. Nagyon sok őrült emléket szereztem az utazásokkal, a csapattal való együttéléssel és a magas szintű versenyzéssel. Ezek mind nagyon jó dolgok és örülök, hogy tanulok belőlük."

Hogy lehetnek ennyire jók a dánok a LoL-ban? Ha nem nézzük a csapattársaidat, akkor még mindig ott van Zven, Bjergsen, Jensen - mind nagyszerű játékosok!

"Nem nagyon tudom, miért ennyire jók a dánok az e-sportban. Igazából felénk, északon, nagyon sokan már gyerekkoruk óta játszanak. Mind olyan emberek vagyunk, akik egyből idegesek lesznek, ha veszítenek, szóval megteszünk mindent azért, hogy győzzünk. Nehéz azért ezt megfogalmazni."

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!