Nincs meglepetés: WiLD - THR örökrangadó lesz a LoL Roadshow fináléjában

A két nagy rivális szeptember 30.-án ismét egymásnak feszül.

Péntek este játszották a Samsung League of Legends Roadshow elődöntőit, ahol a 4 talpon maradt csapat egy-egy Bo3 keretében küzdött meg egymással azért, hogy szeptember 30.-án részt vehessenek a Roadshow-t lezáró offline döntőben.

A párosítások alapján a WiLD az Afterglow csapatát, míg a Team Horizon Reapers a Nice Gaminget kapta ellenfélnek. Lássuk, mi történt a meccseken!

WiLD 2-0 AGW

Mivel a csapatok már a 7.18-as patchen játszottak, nem volt meglepő, hogy AGW Kulacstól a felső ösvényre a korábbi nerfekről visszaállított Fiora érkezett, de amúgy összességében mindkét csapat ütős kis kompozíciót rakott össze. Hi im mate és Hextasy a Karma + Kalista kombóval teljesen betolták a torony alá az AGW alsó ösvényét, de Paresz nem jött büntetni. Ellenben fent rosszul helyezkedett Sick, aminek következtében az Afterglow kapta az első gyilkosságot. Febern azonban gyorsan vissza is dobta Meightnek az előnyt. A felső ösvényen még két killt behúztak Febernék, de ezt követően a WiLD rákapcsolt és szép lassan elhúztak, a 20. percre már 6 tornyot is lehoztak, amire nem tudott az AGW reagálni. A végén 3v5 szituációban volt a WiLD, de Meight Cassioval parádézott, majdnem összejött egy penta is.

A már említett Meight a második meccsen nem kis meglepetésre Katarinát hozta, míg az alsó ösvényen yaztrom Kog'Maw-val próbálkozott. Előbbi mindjárt a játék elején két gyilkosságot is összeszedett, a lendület pedig megmaradt, 10. perc, 3-0-3, 100% kill participation, minden lehetőség adott volt a hógolyózásra. Egy darabig tartotta magát az AGW, de ezen a meccsen is nagyjából ugyanaz volt a forgatókönyv: 15 perc után elhúzott a WiLD objektívek tekintetében, az Afterglow pedig nem tudott hatékonyan védekezni. 24 perc alatt vége lett, sima 2-0 a vége, a WiLD mehet a döntőbe.

THR 2-1 Nice Gaming 

A THR és a Nice meccsét a csoportmeccsek és a papírforma alapján a THR-nek kellett volna nyernie, de a Nice Gaming nem kis meglepetést okozott nekik. Marine nagyon becsalogatta Blice-t a málnásba, utóbbi pedig védjegyének tekinthető hősével, Rivennel játszott, de Marine Kleddel simán megölte 1v1-ben. Ezzel egyidőben az alsó ösvényen dRx halt meg. Pár perccel később nagyjából hasonló volt a forgatókönyv: fent Blice megint meghalt Benji és Marine keze által, míg az alsó ösvényen dRx-éknek sikerült Joe-t megölniük. A THR ezt követően kicsit megszaladt, a 20. percre már 6000 arany volt sk1nzorék előnye. A Reaperek rá is fordultak Baronra, majd jött a meccs legszebb megmozdulása: gyönyörűen kezdeményezett az N6, nagyon szép volt az Alistar - Orianna kombó, de Joeról megfeledkeztek, aki egy gyönyörű pentával köszönt be az ellenfélnek, ezzel pedig lényegében el is döntötte az első meccset.

A második meccsen Benji Rammust (!) hozott a dzsungelbe, de a meglepetés pick nem igazán jött be. Joe véletlen túlhúzta alul egyedül, ő lett az első áldozat, majd pár perccel később Blice megmutatta, hogy miért Riven main, 1v2-be hozta le Rammust és Kledet. Killekben előnyben volt az N6, de aranyban egál volt a helyzet, egészen a 24. percig, amikor az N6 egy gyönyörű csapatharcot követően tiszta ászt hozott a THR ellen. Benjiék egyből feladták, jöhetett tehát a 3. meccs.

A harmadik mérkőzés kiegyenlített volt az első 20 percben, majd az N6 egy remek kezdeményezést követően 4-0-t cserélt a THR-rel. Rá is mentek a Baronra, de elszámolták magukat, haza kellett TP-zniük, a Reaperek pedig köszönték szépen az ingyen Baront, majd 10 perccel később, egy tiszta ásszal befejezték a meccset.

A döntőben tehát már egy jól ismert rivalizálást láthatunk majd, a legnagyobb kérdés az, hogy a megújult WiLD, aki 3 helyen is cserélt a csapatban, mit fog mutatni a Reaperek ellen. Izgalmas párharcra számíthatunk, az egyszer biztos! Részletek a döntőről és a rendezvényről itt!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!