Változik a Champ Select: Végre lehet majd rendezni és szűrni a karaktereket

Változik a Champ Select: Végre lehet majd rendezni és szűrni a karaktereket

Az lehet, hogy nemrég sokkal szebb lett a karakterválasztó felület, de az öt ban óta sok minden nem változott. A választás logikája évek óta ugyanaz, most ebbe nyúlt bele a Riot.

Mióta elérhető a játék a champ választó képernyő nagyjából ugyanaz maradt az évek során. Persze az új kliens miatt nagyon szép hátteret kapott. Az animációk nagyon csilli-villik, de az egész logikája nem változott. Ha megakarod találni az áhított karaktered, amit választani vagy bannolni szeretnél, akkor két lehetőséged van: Elkezded beírni a nevét, vagy szépen elkezdesz lefelé görgetni, amíg meg nem találod. Persze van egy harmadik is, miszerint rá lehet szűrni, hogy Mage, Tank, Support vagy más fajta karakterrel akarsz nyomulni. Az utóbbi az, amit szinte soha nem használtam, mert nem az igazi. A manuális gépelés rendben van, de ilyenkor nem látok magam előtt lehetőségeket. A görgetés pedig egy mizéria, hiszen több, mint 140 különböző karakter van a játékban és nem egyszer fordult már elő velem, hogy egyszerűen átsiklottam afölött, akit hozni akartam. Ezen kívül pedig megint nem látok lehetőségeket magam előtt. Ha már tudható, hogy milyen karakter ellen kell választani, akkor ugye érdemes kicsit gondolkodni azon, hogy kit is válasszunk, ilyenkor hasznos lenne, ha szűrni lehetne a karaktereket ösvényenként. Úgy tűnik egyébként, hogy a Riotnál is valami ilyesmi a gondolatmenet, mert a PBE keretein belül már éles egy rendszer, ami megoldhatja ezeket a dolgokat.

Ezek szerint megkapunk minden lehetőséget a szűrésre, ami edig eszünkbe jutott, sőt talán olyan is érkezik, amire nem mindenki gondolt, de lássuk mit kapunk pontosan.

  • Lehet majd szűrni Mastery szint szerint
  • Ki lehet választani a preferált ösvényt (ide olyan hősöket dob majd be, amiket a választott szerepben sokan játszanak)
  • Be lehet jelölni a kedvenceket még játék előtt és a rendszer azokat dobja előre
  • Ha pedig még ez sem elég, akkor aszerint is rendezhető a dolog, hogy kivel nem sikerült kiütni még a Hextech ládát

Ez a változás nem tűnik nagynak, de jobban belegondolva lehet neki örülni. Így kicsit jobban át lehet látni a dolgokat, egy-egy helyzetben könnyebben lehet igazodni a mi választásunkkal az ellenfél csapat kompozíciójához. Nyilván ez mindkét oldalra igaz és a veteránoknak igazán nincs rá szükségük. De egy frissebb játékos számára már más a helyzet, neki ez nagy segítséget jelenthet. Hogy a változás a 7.19-es frissítésben érkezik, vagy az előszezonba az tök mindegy, csak jöjjön.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!